[]

Elektrikli Scooter

Her şey Martı kullanmakla başladı.
Yani güzeldi ama pahalı olması ve kişisel olmadığı için alan dışına çıkartamama zorlukları vardı.
Eskiden, çok eskiden Ginger’ları duymuştum haberlerde.

Derken sene 2020 ve tekrar aklıma düştü bu iş.

Öncelikle uzun uzun yolları kat etmek yerine belirlediğim alanlarda gezmek, işim bitince karga tulumba (carga la tromba) poşet taşır gibi ya da sırt çantası benzeri bir aparatla eller serbest ya da hafif bir şekilde olay mahalinden yaka paça götürmeliydim.
Diğer husus, şarj eninde sonunda lazım olacak.
Öyle bir şey olmalı ki pis pis tekerleri evin içine sokmadan şarj edebilmeliydim.
Soksam bile bir poşetin üstüne yayıp da şarj edebilmeliydim.

Her neyse, araştırmalarım beni çok başka noktalara götürdü.
En son elektrikli tek teker incelemek için mağazada buldum kendimi.
Bu baktığım ürünün hoşuma giden en iyi yanı tek parça ve portatif olmasıydı.
Lakin test sürüşlerinde acayip yoruldum, tabanlarım ağrıdı.
Üstelik şarj edip köşeye kaldırma durumu yokmuş bunlarda, yoksa batarya cortlayabiliyormuş.

Neyse başınızı ağrıtmadan sorayım, siz ne yapıyorsunuz?
Var mu ultra hafif ve portatif cihaz?
Öneriniz nedir?

 
Benzer yoldan geçtim. Son noktada içimdeki hesaplayan adam ortaya çıktı ve bir scooter aldığımda kaç seferlik martı kullanımımı amorti edeceğini hesapladım. Sonuç 2 sene çıktı. Gerçekçi martı kullanma senaryosunda 2 sene boyunca binsem ancak bir scooter parası ediyor. 2 seneye kime öle kim kala diyip scooter almaktan vazgeçtim.

Senin kullanım şeklin farklıdır, aynı hesabı yapmaya çalış. Beni en çok caydıran tam da o taşıma, nereye sokacağını bilememe sorunuydu. Nereye koydum, çalındı mı, şarjı bitti mi, merdiven indir bla bla bla. Martı ile kafam rahat valla.
  • Bruce  (11.09.20 01:30:43) 
yahu eskiden insanlar yürüyüş yapmak için dışarı çıkardı, şimdi elektrikli araçlar üzerinde tembellik yapmak için çıkıyorlar. bu araçların pahalılığı, nereye koyacağını bilememe, hırsızlık, şarjın bitmesi de cabası. en iyisi bisiklet kullan :)


  • s0phiesw0rld  (11.09.20 09:16:47) 
O scooter’ların tehlike boyutunu da hesaplamanız lazım. 15 km hızla giden küçük tekerli, hafif ve kelimenin tam anlamıyla dengesiz bir aletle yapacağınız ‘basit’ bir kazada kafanızı ya da başka bir yerdeki kemiğinizi kırabilirsiniz.


  • pass  (11.09.20 09:26:51) 
Mi 365 Pro kullanıyoruz, çok memnunum. Amorti etsin diye almadık, yatırımlık değil gezmelik bir cihaz. Ataşehir'den caddebostan - kalamış - maltepe hattında kullanıyoruz çoğunlukla. Evin içinde tutuyor ve evde şarj ediyoruz. Buradaki en önmeli konu şu: gezmeyi planladığınız rotalar bu cihaza uygun mu? Mesela Gop'ta kullanılacak bi cihaz değil yani.


  • roket adam  (11.09.20 13:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.