[]

kırıkkale'de gece otelde odasına erkek giren kadın

Yeni gordum olayi. Kadin uyandim odamda yatagimda oturup beni izleyen biri var diyor. Korku filmi gibi anasini satayim. Bagirip, cagirip, ortaligi ayaga kaldirmasi gerekmiyor muydu? Hadi ilk sok diyelim de, resepsiyonu aradim diyor. Oteli birbirine katman lazim kapiya yonelip kapiyi acmak odadan kacmaaya calismak falan gibisinden bir aksiyon beklenir, beklenmez mi?




 
Beklenebilir de beklenemez de, muhtemelen kadınlar sokakta okulda işte taciz gibi durumlarda olayın nereye varabileceği konusunda senden benden daha deneyimliler, ses çıkarmak her zaman kolay değil


  • freebird5406_2  (10.09.20 22:01:47) 
Ben de olsam, "kapıyı kilitlemiş olabilir" diye düşünüp telefona hamle ederdim.


  • firez  (10.09.20 22:08:00) 
Bir de koridora çıksan yine yabancı, çoğunluğu erkek bir grup, belki sesi duyup yarıdım bile edemeyecek. O noktada resepsiyonu "dost kuvvet" gibi görürdüm. Gerçi vaziyete göre tezgahın başında zaten resepsiyon varmış, bu olay rutin yaşanıyormuş bu otelde.


  • firez  (10.09.20 22:09:41) 
@freebird5406_2 hocam bu otobusteki kasitli mi kasitsiz mi oldugu belli olmayan bir dokunma degil ki? Haksiz yere karsi tarafi linc ettirme olmasin, rezalet cikmasin falan diye insan kendini dizginleyebilir. Ama bu Bildigin haneye tecavuz. Karsi taraf silah, bicak gosterir seni tehdit eder o baska bak. Adam Nurbanu falan diyormus, hemen cesaretini toplayip tepki verebiirsin gibi geldi bana. Nickler de iyi denk gelmis free'den


  • freedonia  (10.09.20 22:12:04) 
Dedim ya deneyimler farklı, bizim karşılaşmadığımız düşünemediğimiz şeyleri de hesaba katabiliyor kadınlar önceki deneyimleri üzerinden


  • freebird5406_2  (10.09.20 22:15:22) 
karşındaki kişinin psikopatlık derecesini bilemezsin, kapıyı kilitlemiş olabilir, yanında bıçak,silah, bayıltıcı bir sprey olabilir.

saçma bir tabir belki ama banka soygununda veznedarlar ilk anda bağırıp çağıramazlar. o anlık karar belki hayatının kurtulmasını sağlar.

ayrıca malesef kadın cinayetlerinin her gün gündeme geldiği bu topraklarda her kadın bir şekilde tacize uğramış ve bu konuda yine maalesef toplumun bakış açısını deneyimlemiştir. bağırdığında başına bir şey gelmese bile toplum onu “ yollu, kesin bile isteye gelmiş, kesin aralarında bir şey var” gibi akla hayale gelmeyecek erkeği kollayan, kadını ise damgalayan yorumlar yapacak.
Bence de en doğru tepkiyi vermiş hanımefendi. Allah kimsenin başına kan donduran, böylesine tüyleri diken diken eden bir olay getirmesin.
Çok üzülerek söylüyorum ki her şeye rağmen hayatta kalan şanslılardan biri olarak ömrü boyunca bu olayı yaşayacak:(
  • bugisme  (10.09.20 22:16:17) 
Olayın tamamını okudum twitterda. Her insanın karakteri, ruhî yapısı, hadiselere tepki verişi aynı olmayabilir. Hanımefendi belli ki soğukkanlı bir insanmış.
Kendimden örnek vereyim. Askerde ani müdahale manga çavuşu iken bir nöbetçi intihar girişiminde bulunuyor ve kendini hafif yaralıyor tabii mevziden silah patlama sesi gelince herkes o yöne koştu (alâkasız istirahat hâlindeki erat dâhil) soğukkanlılıkla mangayı toplayıp yeterli mühimmat ile mevziye yetiştiren ben oldum. Sonraki süreçte ben bile kendime hayret etmiştim. O anki koşullarda nasıl böyle davrandım diye.

  • manimani  (10.09.20 22:58:08) 
bir kadın olarak hayal ettim de kesinlikle ne bağırabilirdim ne de yerimden kımıldayabilirdim. inanılmaz korkutucu bir olay. yine kadın bir şeyler yapabilmiş yani. ben mal gibi kalakalırdım eminim.


  • candide  (10.09.20 23:02:58) 
ayrıca otobüste yaşanan tacizle asla kıyaslanamaz. otobüste birileri oluyor illaki, genelde gündüz vakti yaşanıyor, sonuç olarak sokaktasın, yardım edecek birileri var vs. çok rahat tepki gösterilebilir. ancak gece ikide, karanlıkta, bilmediğin bir odadasın, kimse yok. dehşet bir şey.


  • candide  (10.09.20 23:05:59) 
kırıkkale'deki mevzuda bile polis sapıkla kadını barıştırmaya çalışıyor.

daha önce barışıp öldürülen binlerce insan var.

öğretmene doktora saydırılır ama polis işini yapmıyor kardeşim.

polis insanı çok sevdiğinden mi barıştırmaya çalışıyor?

derdi "iş çıkmasın."

yahu 1 değil 5 değil 20 değil... o kadar çok hikaye duydum ki polisin müştekiyi vazgeçirmeye çalıştığına dair.

kırıkale'deki olayda bile "rüya görmüşsündür" diyorlar kadına.

gaspa uğrarsın "kaçmıştır şimdi o" derler, darp edilirsin "mahkemeye giderse sen de ceza alırsın." derler, taciz edilirsin "adın çıkar" derler.

çocukken hepsini süper kahraman sandığım adamlarla ünv. yıllarında muhatap olmaya başlayınca (evrak, kimlik vs işleri) bunların konuşma tarzını duyduğumda şok olmuştum. trt spikeri beklerken bambaşka bir şey çıktı.

milleti sivilde dövüp tehdit etmeleri falan ayrı konu.

ben de vatanseverim, polis askerin yeri bende de özel ama yozlaşan kurumu eleştirmezsek nasıl düzelecek? polisin caydırıcılıktan başka işlevi var mı ülkede?
  • ya ben lan neyse  (10.09.20 23:19:09 ~ 23:20:28) 
@ya ben lan neyse

kırıkkale üniversitesinde okudum. o dönem il emniye müdürlüğünün belki de tüm kademeleri fetöcü polislerden oluşuyordu. şu anda da çok farklı olduğunu sanmıyorum.
  • himmet dayi  (11.09.20 02:24:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.