[]

Pratik yemek önerileri

Merhaba, oda paylaşımlı bir evde kalıyorum mutfak ortak alan. Bir tost makinesi, bir de tava alıcam kendime fırın da var ama kullanımına çok hakim değilim. Pratik olarak ne yapabilirim? Hiç bilmiyorum yemek yapmayı çok malzeme gerektirmeden hızlı şekilde olanları soruyorum

Aklıma gelenler hazır şekilde 150-200 gram satılan beef ve chicken ları alıp kızartıp yanında makarna veya ekmek
Menemen
Yine öyle et vs alıp ısıtmak
Tavuk- pilav( haşlama tarzı )

Başka ne önerirsiniz basit şekilde olacak ?

 
soğanı yağda kavur, sonra belki biber, sonra belki domates, üstüne biraz et, sonra bir sebze, ve tabii ki biraz salça. bunların 1-2 parmak üstüne çıkacak kadar da su. kaynasın. al sana yemek.

kimse sana dolma yap demiyor ama üstte verdiğim sıra ile (en sertten en yumuşağa doğru gibi düşünebilirsin) sınırsız yemek yaparsın

tabii arada kafana göre tuz, karabiber, kimyon, pulbiber vs koyabilirsin.
  • co2s2  (10.09.20 15:15:22) 
En uğraşsızı bulaşıksızı fırında tavuk. Tavuk kanat, soğan,domates, patates ne seviyorsan yağlı kağıtlı tepsiye ver. 30 dk 250 derecede pişir ye.


  • glamdr1ng  (10.09.20 15:18:00) 
teşekkür ederim öneriler için, önce tepsi, tencere vs de almam gerekicek tabi. bulaşık çok dert değil bi kendime yemek yapıcam zaten :)


  • garavel  (10.09.20 15:47:10) 
fırın poşeti al, içine tavuk patates soğan havuç, kekik, tuz at, koy poşeti bağlayıp fırına. miss gibi yemek.


  • reanarchy  (10.09.20 15:52:05) 
Hazır haşlanmış olan fasülye barbunya ile falan yemek yapmak çok kolay. Soğan salça tuz biraz baharat kombosuyla pişiyor.
Acemiler için pirinç pilavı biraz dengesini tutturmak zor o yüzden bulgur öneririm suyunu falan ayarlamak çok daha kolay, gaza gelip mantarlısını falan bile yaparsın.
Patlıcan yemeği de kolaydır aslında ama ileriki seviyelerde de yapabilirsiniz.
Tarhana falan da kolay zaten ana malzemesi hazır alınıyor sonuçta.
Patates haşlaması yapılır. Eğer kızartmasını seviyorsan ama kızartmak istemezsen haşlanmış patatesleri tavada az yağda tekrar pişirerek hemen hemen aynı kıvamı yakalayabilirsin.
Bir de ilk başlarda aşırı tuz atarım diye korkuyorsan az atıp sonra yerken tuzlarsın alıştıkça tuzunu ayarlarsın.
Menemenle uğraşmayıp domatesleri yuvarlak dilimleyip tavaya atabilirsin üstüne yumurta kırarsın ama dikkat et domates ağzı yakar mutlaka soğumasını bekle :D.
Aklıma bunlar geldi sucuk türevi şeyler falan yapılır, ton balıklı makarna vs çok kolay aslında çoğu yemek. Sadece analarımızın yaptıklarına başlarda lezzeti benzemiyor öğrendikçe yaklaşıyoruz.
  • bahoho  (10.09.20 15:59:49) 
Patates+ soğan+domates+biberi tepside küp küp doğruyorsun. Üzerine kiyma+ salça+tuz baharat +1 su bardağı su ekliyorsun. Yağlı kağıdı ıslatıp sıktıktan sonra tepsinin üzerini örtecek şekilde kapatıp fırına veriyorsun. 40 dk sonra kağıdı alıp pişirmeye devam ediyorsun. Üzeri kızarinca alıyorsun fırından.

Edit: tarif de burada. youtu.be
  • Amaranta ursula  (10.09.20 16:05:40 ~ 16:06:40) 
Fırının varsa hiç korkma, her şeyi fırında yapabilirsin.
Bi borcam alman lazım dikdörtgen.
Benim favorim fırında somon. Somon dilimlerini öylece yıkayıp diborcama diz. Üzerine biraz tuz biraz limon sık. 200 derecede önceden ısıttığın fırına koy, 13-15 dk sonra çıkar. Mis. Yanına bişey olsun diyosan patates püresi.(haşlanmış patates-üçgen peynir-süt-tuz-zeytinyağı-tereyağı-limon ve iyice karıştır ez)
Aynı şekilde fırın torbasına köfte-patates-domates-salçalı su koyup fırında pişirebilirsin. Köfte torbada çok güzel oluyor, daha yumuşak ve sulu. Hem de hafif ve ortalık da batmamış oluyor.
Biraz zahmetli görünsün diyosan patlıcan-domates
-köfte-ince dilimlenmiş patatesi sıra sıra dizip üzerine 2 su bardağı suyla 1 tepeleme yemek kaşığı salçayı karıştırıp dök. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koy. Mis gibi yemek.
  • megalomaniac  (11.09.20 00:10:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.