[]

Spor salonunda covid pozitif çıkması

Spor yaptığım spor salonunda (belediyeye ait) aynı seansta covid pozitif hasta olduğu mesajı geldi ve 10 gün karantinada kalmamı ya da gidip test yaptırmamı istemişler. Ve ek olarak sağlık kuruluşları sizi bilgilendirecek demişler. Anladığım kadarıyla sağlık kuruluşlarıyla bir entegre sisteme tabiler. Özel bi spor salonunda bu mümkün olmazdı.

1- sağlık kuruluşundan beni arayacaklar mı ya da gelecekler mi? Yoksa iş olsun diye mi söyleniyor bu bilgilebdirileceksiniz sözü.

2- böyle bir durumda kaldığım için ücretsiz covid testi yapar mı hastane?

 
sağlık kuruluşu arayabilir ama test yap diye aramazlar. şehre göre değişebilir ama ücretsiz test yaptırabileceğini hiç sanmıyorum. eğer belirti yoksa kesinlikle test yapmıyorlar. hatta belirtin olsa bile yapmayabiliyorlar, eve gidip kendini karantinaya al diyorlar. test yaptıran hastayı getiren refakatçiyi bile ateşi olmasına rağmen test etmemişlerdi. buna benzer 3-4 tane bildiğim durum yaşandı.


  • aziz dostum jack  (10.09.20 15:25:17) 
belirtin yoksa dedikleri gibi karantinaya gir bekle. belirti olursa gidip test yaptirirsin. karantina onemli ama onu ihmal etme. test yaptirabilecegini hic sanmiyorum ama sansini bir deneyebilirsin de.

ayrica yazmadan duramadim kendimi tutamadim. spor salonlarini acmak ve buraya gidilmesini engellememek hata degil, gidebildigi yere giden insanin gitmis olmasi hata oyle mi? valla bu kafa ile halk niye mitinge gidiyor gitmesin diye cok mantikli seyler konusan devlet buyuklerimiz ayni kafada iste. diyecek sey cok da kime neyi anlatacaksin?
  • in vino veritas  (10.09.20 19:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.