[]

altın almak?

Selam, bir buçuk yıldır çalıştığım şirketten üç ay önce çıkartılmıştım, arabulcu süreciyle birlikte alacağımı aldım. bu alacaktan 12.000 tl gibi bir miktarı kenara ayırabiliyorum, kalanıyla dört beş ay fatura vs ödeyeceğim.

öncelikle altın almak kararı doğru mu? başka ne yapılabilir, önerilere açığım.

ancak altın almak üzerinden gidecek olursak kafamdaki sorular şunlar;

1- 15 adet çeyrek altın (766*15=11.490 tl) almayı düşünüyorum çünkü olur da iş bulamazsam teker teker bozdurması daha mantıklı geliyor. doğru mu yapıyorum? çeyrek almakla yarım ya da tam almak arasında fiyat/ağırlık olarak bir fark yok değil mi?

2-bankadan almakla kuyumcudan almak arasında bir fark var mı güvenlik ya da fiyat olarak.

3- kuyumcudan almaya karar verirsem nelere dikkat etmem gerekir, bir sahtekarlık vs durumu olur mu?

4- şu anda satış 766 tl, alış da 749 tl olarak görünüyor. arada 15 tl fark vra. bilen arkadaşlara soruyorum, ne kadar süre geçmeli ki satarken zarar etmeyeyim. yani altının yükseliş düşüş grafiğini bilmediğıim için soruyorum. üç ay beş ay vs?

teşekürler.

 
1- çeyrek yarım tam olarak hesapta fark yok, gram/fiyat orantısı hepsinde aynı. Sadece tam altında biraz karmaşa var isim olarak Ata/Tam/Cumhuriyet isimleri var çok küçük ağırlık farklılıkları var.

2- banka tabiki daha güvenli ama alış satış arasında çok makas var.

3- ben de merak ediyorum bunu, geçen haberde izledim bir kuyumcuya 31 adet sahte yarım satmışlar, hem de kapalı çarşıda.

4- kimse bilemez, bi bakarsın bir haftada 50 tl artmış.
  • John Bloor  (10.09.20 10:21:27) 
1- kuyumcudan alacaksanız en az zararı etmek için cumhuriyet yani ata altın veya gram altın alın derler. altın miktarı küçüldükçe zarar miktarı artar işçilikten dolayı, ancak siz 12 binlik alacağınız için en fazla 150 lira falan zarar edersiniz herhalde. şöyle de yapabilirsiniz, birikiminizle 25 gram kadar altın alırsınız ve bozdururken üstünü altın olarak alırsınız. yani elinizde 1 tane 5 gram 1 tane de 20 gram altın olsun (gram altınlar 1, 5, 10, 20, 50, 100 vs diye satılır). 20 gram verdiniz diyelim. kuyumcu size 1 tane 10, 1 tane 5, 3 tane de 1 gram altın verir ve 2 gramı bozdurmuş olursunuz. işçilik ücretinden dolayı böyle bir alışveriş tam altın verip 1 yarım 1 çeyrek alıp gerisini de bozdurmak şeklinde olur mu bilmiyorum.

2- bankadan her ne kadar kambiyo vergisi alınıyor olsa da banka genelde daha avantajlı oluyor. kuyumcuların da makasını unutmamak lazım. ek olarak gram altında makas farkı, ata altına göre biraz daha fazla, çünkü üretimde sıkıntı var.

3- güvendiğiniz kuyumcudan alın. internette yorumlara bakın. gram altınlarda sahtecilik daha az olur kanaatindeyim, çünkü kodları falan var.

bu arada gram altın alırsanız kılıfından çıkarmayın.
  • s0phiesw0rld  (10.09.20 11:25:12) 
hocam çeyrek cumhuriyet v.s hepsi ziynet altın olarak geçer ve alış satışta baya fark vardır. kuyumcular affetmez kazıklar. siz 24 ayar has altın alın gram olarak. nerden alacağınıza gelirsek bankadan alın en iyi oranlar kuveyt türk, vakıf katılım, türkiye finansta da şu an. hemde çalınma riskiniz olmaz. güvende tutmuş olursunuz altını. sanal gram altından bahsediyorum burada. mevduat hesabınızda altın gram olarak gözükecek.

veya kuyumcukentte nadir gold var oradan alın. 1 gram 5 gram şeklinde sertifikalı satıyorlar.
  • xrated  (10.09.20 11:51:12 ~ 11:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.