[]

İşe girişte istenen 4A hizmet dökümü

Bunu vermek zorunda mıyız ya?

Kurumsal bir şirket (banka), noter tasdikli nüfus cüzdanı sureti bile istediler eyvallah dedim gittim aldım da tüm dökümü vermek istemiyorum.

Vermek istemiyorum desem arıza çıkar mı? Giriş için vs. gerekli değil diye biliyorum.

 
is basvurusunda dogru beyanda bulunup bulunmadigini gormek icin istemis olabilirler. vermiyorum dersen, saklayacak birseyin var o zaman diye dusunurler.


  • buenosdias  (10.09.20 09:49:07) 
Ne kaybınız olacak ki? Bankanın bu tarz bilgiler istemesi anormal bir durum değil bence.


  • kanlakarisikyagmur  (10.09.20 09:54:23) 
gerekli olup olmadığını bilmiyorum. eğer zaruri değil diyorsan; vermek istemiyorum deme. sadece vermek istemediğin kısmını verme. sorarlarsa aa eksik mi dur bakayım falan de. sonra yine verme.


  • awlmi  (10.09.20 10:00:12) 
evet cv de bulunan şuralarda şu kadar süreyle çalıştım kısmı oradan teyidleniyor, doğru bilgi verip vermediğinize bakmak için, kvkk sebebiyle referans sorgusu yapmak çok zora girdi.

vermek istemiyorum diyen adaya neden vermek istemediğini sorarım. mantıklı bir cevabı olacağını sanmıyorum. nasıl ki işveren şartları size anlatırken yalan söylemediyse sizden de yalan söylememeniz bekleniyor.
  • benaslinda  (10.09.20 10:03:52) 
ise baslarken son 6 aylik evrak verin. evraklari alan muhtemelen yarim asgari ucrete calisan stajyerdir ama diyelim ki"aa 6 ay olmaz tumunu getirin sonra ok mi?" derse ok deyip sonrasinda vermeyin. hatirlatirlarsa filan da "aa aklimdan cikmis hemen masama donunce halledicem" deyip yine vermeyin. bir sure gecince unutulur zaten veya ertelersiniz en azindan. niye sakladiginizi anlamadim ama en makul yol bu gibi geldi bana


  • ala09  (10.09.20 10:18:51) 
CV veya mülakatta yanlış veya eksik bilgi vermedim de tüm iş hayatım boyunca ne zaman ne kadar maaş aldığım bilgisini işverenle paylaşmak istemedim sadece.

Israr ederlerse vereceğim yani sakladığım bir şey yok yani :)
  • chicha_v2  (10.09.20 10:22:27) 
@benaslinda, referans sorgusu yapmak neden zora girdi? yani eski müdürüm veya iş arkadaşlarımın iletişim bilgilerini vermek kvkk'ya muhalefet mi teşkil ediyor?


  • in a world of magnets and miracles  (10.09.20 10:28:17) 
yanlış veya eksik bilgi vermediyseniz önemli değil, verdiğiniz departman ik, sizin için özel bilgi olan şey onlar için o kadar önemli değil :) dediğim gibi sadece verilen bilgileri teyidlemek için istiyorlardır..

@ in a world , eski müdür ve iş arkadaşlarınızın numaraları değil de, eski şirketinizi arayıp "in a world ile ilgili referans sorgusu yapmak istiyorum" dediğimde sorduğum sorular kişisel bilgi olduğu için şirketin bana o bilgileri vermesi için sizin yazılı onayınız gerekiyor artık.

he tabi çoğu şirket hala uygulamıyor ama kurallara uyan firmalar, iki taraf için de tabi, referans sorgusu yapmak zorlaştı..
  • benaslinda  (10.09.20 10:36:09 ~ 10:36:28) 
Bir arkadaşım normalde eski işinde 4bin alıyorken görüştüğü yere 5 bin alıyorum diyip 5 küsur 6 bin alma pazarlığı yapmıştı. Mesela öyle bir durumda bu sorun olur belki. Aklıma geldi yazayım dedim.


  • nhk ni youkosu  (10.09.20 11:22:08) 
Bir önceki işyeri kurumsal değildiyse ve eski maaşını fazla söylediysen bile sigortayı eksik gösterip kalanı elden veriyorlardı dersin.


  • kimlanbu  (10.09.20 13:06:49) 
Vergi dairesi için şart bu.

Vergi dilimleri var. Bu sene ilk 8 ay çalıştıysan, vergi dilimi ona göre değişiyor. Normalde bunu bildirmezsen, sıfırdan başlıyor. Geçen senelerde, bu yüzden iş değiştiren binlerce kişiye ceza kestiler.

Şirketten senin adına yatıracağı vergiyi ve net maaşını tespit etmek için istemiştir.


.
  • kartallar yuksek ucar  (10.09.20 14:05:30 ~ 14:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.