[]

otobüs şöförü tartışma

az önce kardeşim geldi ağlıyordu. 3 yaşındaki çocuğuyla otobüse binmiş. otobüste 10 kişi varmış. çocuk maske takmamış. şöför "abla çocuğa maske tak" demiş. kardeşim takmaya çalışmış ama çocuk istememiş ve ağlamış. şöför de "o zaman sizi indiricem" demiş ve arabayı durdurmuş. bunun öncesinde otobüs henüz kalkmadan (ilk durakta binmiş) adam çocuğu sevmeye çalışmış kardeşim de "maske takın" demiş. adamın çocuğu maskesiz sevmesine izin vermediği için onlara kafayı taktığını ve gıcıklığına indirdiğini söylemiş. otobüsten inerken de bağırarak adama bunu söylemiş zaten.

sizce kim haklı? adam haksızsa şikayet edebilir miyiz? en azından bir uyarı alsın. bir de indirdiği yer hiç olmayacak bir yer. sanayinin olduğu taraflarda indirmiş.


 
Çocuk da olsa maske takmak zorunlu sonuçta, o yüzden şoför her türlü haklı görünür.


  • gazozailacatmauzmani  (09.09.20 19:32:43) 
2 yaşına kadar çocukların maske takması zararlı zaten, genelde kaynaklar 2 yaşına kadar takmayın diyor. Dünya sağlık örgütü 5 yaşına kadar takmamalı diyor.

www.who.int

In general, children aged 5 years and under should not be required to wear masks. This advice is based on the safety and overall interest of the child and the capacity to appropriately use a mask with minimal assistance. There may be local requirements for children aged 5 years and under to wear masks, or specific needs in some settings, such as being physically close to someone who is ill. In these circumstances, if the child wears a mask, a parent or other guardian should be within direct line of sight to supervise the safe use of the mask.

THY'de 6 yaşına kadar kullanmayabilirler demiş.

www.turkishairlines.com

Pandemi sürecinde bebek ve çocuk yolcular için maske zorunluluğu var mıdır?

Seyahatlerin başlangıcından bitimine kadar (bilet satış, check-in, boarding, uçuş, iniş ve bagaj alımından terminali terk edene kadar) yolcularımızın cerrahi maske takması gerekmektedir. Bebeklerde (0-2 yaş) boğulma riski nedeniyle maske kullanılmamalıdır. 6 yaşın altında olan çocuk yolcular maske kullanmayabilirler.

Şoför ben maskesizim diye laf ettin , sen çocuğuna takmıyorsuna getirmiş mevzuyu. İndirmesi hoş olmamış.

Edit: kardeşiniz burada küçük çocuklara takmak zararlı diye kendini savunabilirdi, bu bilgiyi ebeveyn olarak bilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • fezagezgini_4  (09.09.20 19:39:08 ~ 19:40:59) 
bu arada belediye otobüsü. şehirlere arası değil.


  • black mamba  (09.09.20 19:40:34) 
İki olay alakasız gibi geldi bana. Dün başlayan yasaklarla bayağı sıkı alıyorlar işi. Polislerde sık sık belediye araçlarını danetledikleri için şoförler risk almak istemiyorlar.


  • etna  (09.09.20 19:55:15) 
@jrr tolkien sevmek derken temas yok. böyle dibine kadar gelip agucuk falan diye konuşmak. o kadar yakınlaşınca maske takın demiş kardeşim.


  • black mamba  (09.09.20 20:43:39) 
unutun olayı. yeni alınan kararları sıkı tutmaya çalışıyorlar demek ki. adam abartmış gerçi. ama birşey çıkmaz.


  • alicandan  (09.09.20 22:03:40) 
@kuco kesinlikle haklısın. dostlar alışverişte görsün hesabı. amaç biz önlem aldık demek.

şöyle bir şey var. ağzına kadar dolu minibüs ama maske hassasiyeti var.

twitter.com

sorun diğer noktada maske takılması da değil. kendisinde var zaten. ancak 3 yaşındaki çocuk laftan anlamaz zaten. ağlamaya falan başlamış maske takmaya çalışınca. bu durumda aptal gibi maske diye diritmesi egosunu tatmin etmek. çünkü kardeşim çocuğa yaklaştığı için uyarınca gurur yaptı sanırım.
  • black mamba  (09.09.20 22:31:39) 
şoför haklı , zorunlu diyorsa takacaksanız ya da inip yürüyebilirsiniz gideceğiniz yere.


  • atacaksinfinke  (10.09.20 14:17:16) 
@atacan emredersiz yürürüm istediğim yere. 3 yaşındaki çocuk bu. laftan anlar mı? kaç yaşındaki insanlar takmıyor. 3 yaşındaki çocukla inatlaşıyor gibisin.

@sivrisinek kendisi neden söyleyemesin? zaten çocuğa yaklaştığı için söylemiş. çocuğu sevdirmek istememiş adam da takmış kafayı. çocuğunu sevdirmek zorunda değil. ayrıca çocuğun ailesi takıyor zaten sürekli.
  • black mamba  (10.09.20 16:12:01 ~ 16:35:13) 
iki olay alakasız ve ikisi de haksız. cacık olmaz bu mevzudan


  • bahele  (10.09.20 16:41:55) 
alakasız olduğunu sanmıyorum. ardı ardına olan olaylar zaten.


  • black mamba  (10.09.20 16:54:02) 
Şoför haklı,zira çocuklar da corona oluyor hatta çocukların da süper bulaştırıcı olduğu söyleniyordu yanlış hatırlamıyorsam.


  • drako  (11.09.20 16:18:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.