[]

Görümcesiz plan yapamama hastalığı

Merhaba!

Eşim kişisi kardeşi olmadan bir plan yapamama hastalığına tutuldu.

Bu sadece yazları görülen bir hastalık ama.

Hemen anlatayım durumu. Pandemi sebebiyle uzun süre ailemizi göremedik ve İzmir'e yanlarına geldik. Urladayiz şu an. Burnumuzun dibinde deniz var. Eşime gel biraz dolaşalım diyorum hoppppp kardeşi de geliyor eğer kardeşi gelmezse o da yok.

Mesela bugün gel biraz dolaşalım sahilde dedim, kardeşi gelmeyecek diye çıkmadık . Kardeşimi yalnız bırakamam diyor. Kardeş de sadece telefonla oynayan ya da uyuyan bir tip. Obsesif kompulsif bozukluk ve depresyon tedavisi görüyor bu arada. Sürekli bir gerilim, sürekli mutsuzluk içinde gecen bir gezi oluyor o plana salça olunca. Ben çok bunaldım bu durumdan.

Eşimin kardeşi yüzünden yazın doğru düzgün plan yapamamaktan bıktım. pandemi yüzünden zaten burnumu dışarı çıkarmıyorum Ankara'da ama burnunun dibinde sahil varken insan bı karımı alayım demez mi?

Ailesinin yanında sürekli temizlik, bulaşık yıkamaktan çok bunaldim. kayınpeder dünyanın en dengesiz adamı. Sürekli pasif agresif haller, akrep gibi laf sokmalar. Size anlatamam o adamı, kelimeler yetmez. Ama kayınvalidem de dünya tatlısı. kimseyi kırmak gücendirmek istemiyorum ama çok sıkıldım. Konuşacak kimsem de yok

Eşime açıyorum konuyu ama asla ailesine toz kondurmuyor.

Ben ne yapayım Allah aşkına

Edit: benimki gezemedim edemedim tribi değil bu arada. İt gibi çalışmaktan başka hiçbir şey yapamadığımı gören adamın bir şey yapmıyor oluşu

 
ayrıl


  • ayrıl coco  (09.09.20 17:19:20) 
(Bekar erkeğim) Eşimin kardeşi ile çok iyi anlaşsam da her defasında gelmesinin lüzmu yok. İnsan eşi ile başbaşa kalmayacak mı. Bence mevzuya buradan girebilirsiniz eşiniz ile konuşurken. Ben kocamla başbaşa plan yapamayacak mıyım diye.

Gerçi normalde aynı şehirde değilsiniz galiba geçici bir durum değil mi ? ( geçici olsa da normal değil kabul ediyorum)
Geçici ise bir nebze daha tölere edilebilir.

Ama onun dışında

ayrıl coco +1
  • fezagezgini_4  (09.09.20 17:25:37) 
Bu tarz problemleri aranızda aşabiliyor olmanız gerekirdi. Hatta ileriye gidip şunu söyleyebilirim ki böyle bir problemin en başından çıkması absürt. Sizi zihinsel anlamda yoran biriyle birlikte olmayın.


  • ruhen hastayim ben  (09.09.20 17:28:21) 
Ben olsam öyle bir konumda olmayı kabul etmezdim. Eşin ailesiyle tatil yapmak, beraber yaşamak zor. Üstüne eşimin babasının triplerini, laf sokmalarını saygısızlığını asla kabul etmezdim. Ev işine elbette yardım edilir ama evin tüm işini geline yüklemeyi doğru bulmadım. Siz baya saf, iyi niyetlisiniz gibi duruyor buradan. Sizin yerinizde başkası olsa o evde tabak bardak bırakmazdı. Kocasıyla kardeşini bir kaşık suda boğardı.

Kayınvadeliniz gerçekten dünya tatlısı, iyisi olsa siz böyle şeylerden şikayet ediyor olmazdınız. Hadi oğlum kardeşin evde kalsın sen eşinle bir hava al, gez derdi. Siz bir eşinizle kötü olun bakın o kayınvalide nasıl kötü oluyor. Sizin bir şekilde evde kendi ağırlığınızı hissettirmeniz lazım. Geç kalmışsınız gibi duruyor. Ama deneyebilirsiniz. Eğer olmuyorsa boşanın. Cidden hayatınızı kendi elinizle mahvedersiniz. Resmen günlerinizi başkalarına harcıyorsunuz.
  • GoodMorningTeacher  (09.09.20 17:45:05) 
5 tane halam var, hepsi kaynana onlari gozlemleyebildigim icin iyi kotu atlyrimini yapabiliyorum. Sizin ki malesef bencil. Valizini topla, annenlere tasin. Ozur dilenmeden geri donme.


  • wishmaythşngs  (09.09.20 17:57:40) 
Hepinize tamamen katılmakla birlikte, asla arkamda durmayacak bir öz aileye de sahibim.

Yaklaşık 2 senedir de işsiz olduğum için boşansam da kendi ayaklarımın üzerinde maddi olarak duramam.

Boşandim diyelim, dediğim gibi kendi öz babam daha beter.

Hayatımı çok feci cikmaz yola soktum gibi hissediyorum.

Ayrıca gerizekalılik derecesinde iyi niyetliyim
  • Sakinolmamlazim  (09.09.20 18:09:04 ~ 18:09:54) 
bu konuyu eşinizle neden paylaşamıyorsunuz acaba?


  • mcsword  (09.09.20 18:18:11) 
Paylaştım, ailesine toz kondurmadi. Dertlesecek kimsem de olmadığı için Buraya yazmak istedim


  • Sakinolmamlazim  (09.09.20 18:20:23) 
@Sakinolmamlazim

O zaman ev işi yaparken dikkatsizliğiniz sonucunda ayağınızı incitmiş gibi yapın. Ev işi yapamazsınız. Yürürken tek yürüyemezsiniz, mecburen eşinizle kol kola yürüyeceksiniz. Hem belki deniz, sıcak, kum ayağınızın daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Bunun dışında eşinizle aranızı daha iyi yapmaya, beraber yalnız zaman geçirmeye çalışın. Daha doğrusu onun sizinle yalnız kalmak için uğraşmasını sağlayabilirsiniz.

En önemlisi alacağınız kararlar için yanınızda, arkanızda ailenizin, birilerinin olması gerektiğini düşünmeyin. Bunu da eşinize ve onun ailesine hissettirmeyin. Eğer bu durumun farkındalarsa belki size bu yüzden böyle davranıyor olabilirler. "Bu kızın zaten kendi ailesi sahip çıkmıyır, gidecek yeri yok, benden/bizden başka kimsesi yok" dedirtmeyin. O kadar okumuşsunuz, şuam işsiz olsanız bile belli ki önceden çalışmışsınız. Kendinize o kadar emek vermişsiniz. Ezdirmeyin kendinizi.
  • GoodMorningTeacher  (09.09.20 18:20:58) 
Başınızı alıp ben sahilde yürüyüş yapıcam, plaja gidicem vs. diyemez misiniz?
Mesela sabah erkenden kimse kalkmadan siz denize gitseniz, sonra belki onlar da size eşlik etmeye gelirler vs.
Gelmezlerse de kendileri bilirler ayol... Ankara’dan Urla’ya gitmişsiniz, kimseye takılmayın tadını çıkarın bence. İsteyen de laf soksun, benim burda sayılı günüm var ofisten uzak kalmışım bunu değerlendirmem lazım kusura bakmayın, isteyen eşlik edebilir memnun olurum diyip geçin.
  • megalomaniac  (09.09.20 18:39:55) 
Tabii ki gidebilirim ama dediğim gibi Ankara'da yalnızım hadi biraz eşimle vakit geçireyim istedim.

Yok yok insan en çok kendisiyle mutlu oluyor arkadaşlar. Ankara'da bol bol Kendi kendime yürüyüş ve spor yapıyordum nereden çıktı bu romantiklik
  • Sakinolmamlazim  (09.09.20 18:52:31) 
çoluk çocuk yoksa kısa yoldan boşanın rahat edin..

Öyle bir dünya yok; aileme toz kondurmam, sen konuş dur..

ne güzel dünya. anlattıklarınıza göre, bulaşıklar vs. resmen sizi hizmetçi gibi kullanıyorlar (ailecek) ve siz bunun farkına bile varmıyorsunuz.

(36 E / Evli)
  • foolrules  (09.09.20 20:48:50) 
Şöyle bir şey olabilir mi; Ankara'da hep sizinle olduğu için, ailesinin yanına gidince de onlarla vakit geçirmek istiyordur. Hemen kötü düşünmeyin.

İmza: Yengesine kuyruk olmayan görümce.
  • geçerkenugradım  (09.09.20 20:51:11 ~ 20:51:48) 
İşte bu yüzden evlenmiyorum.

Şunu yap değişir değişsin diyemem. Kolay gelsin, iyi dileklerim sizinle.

Ha bu arada alttaki yoruma katılıyorum, boşanınca herşey daha iyi olmayacak. Elbetteki konuşun, çözmeye çalışın. Benim canım sadece aranızdaki iletişimsizliğe sıkıldı.
  • mobydick  (09.09.20 21:54:13 ~ 22:12:41) 
Bekara karı boşamak kolay derler anadoluda. Bir yuva var ortada. Bir tek sorunla hop ayrıl bitsin dersek evli çift kalmaz dünyada.
Biz de gurbetteyiz (hanımımın memleketinde yaşıyoruz ailesi vs çoğunluk akraba-i taallukati yakınında) yazları memlekete geliyoruz benim ailem için. 4-5 gün antalya vs bir tatil ayarlıyoruz ancak memlekette olduğumuz sürenin çoğunluğunu ben kardeşlerimle geçiriyorum. Senede 20 gün sonuçta. Eşim de aynı sizin gibi serzenişte bulunuyor. Kendisi haklı fakat ben de haklıyım. Başka şekilde gönlünü yapmağa çalışıyorum. Sonuçta fazla kavga gürültü tartışma olmadan bitiriyoruz tatili.
Onbir yıllık evliyim. On yıldır iznimiz böyle geçiyor.
  • manimani  (09.09.20 21:59:20) 
Hep mi böyleydi yeni bir durum mu? Belki de kardesinin gercekten de abisine ihtiyaci var siz de soylediniz problemleri varmis belki de esiniz sizden de daha yapici bir tutum sergilemenizi bekliyordur, bukadar dolduysaniz muhakkak siz de gergin davraniyorsunuz ve o da icten ice size kiriliyor olbilir kardesinin durumunu anlamiyorsunuz diye. Bu arada sizi tamamen anliyorum hak da veriyorum ama soyle dusunun gecici bir durum bu, ayni yerde yasamiyorsunuz dönunce hersey yoluna girecek.


  • carmenta  (09.09.20 22:24:16) 
Sakin olman lazım


  • primetime  (10.09.20 00:25:03) 
Hocam tek çıkmana karşı değillerse tek çıksan?

Belli ki eşin kardeşinin psikolojik rahatsızlığı sebebiyle de biraz fazla aileye düşmüş durumda. (Belki de komple aileci bi tiptir) Evlenene kadar bunu anlamadıysan ayrı, anladıysan da kazık kadar adamı değiştiremezsin.

Birey olmak önemli. Sen birey olmazsan kimse elinden tutup seni gezdirmeye çıkarmaz. (Edit: hah burda diğer cevaplarını okudum. Zaten tek de çıkıyorum demişsin, boşver sen çık ya. Eğer kopacaksanız da böyle kopun. Seni yalnız bırakan bi adamla ne kadar sabredebilirsen o kadar sabredeceksin zaten)

(Not: Amacım kötülemek vs. değil, sadece bu metinden anladığım bu oldu. Altta başka mevzular vardır onu bilemem. O nedenle yanlış anlaşılmak istemem)
  • lcha  (10.09.20 13:45:55 ~ 13:47:45) 
Bu görümcenin tedavisi yeniyse belki biraz da yanında olmak istedi adam. Açıkçası kayınpederi görümceden daha büyük sorun olarak görüyorum ben.

Bu arada "ayrıl coco" demek için hususi olarak duyuruda hesap açılmış olması...ölene dek bu sitedeyim :)
  • d max  (18.09.20 16:22:41) 
Hepinize çok teşekkür ederim çok destek oldunuz bana bu süreçte. Mesajlarına cevap veremediklerim kusura bakmasın


  • Sakinolmamlazim  (19.09.20 21:01:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.