[]

Çift anadal hakkında bir soru

Bilgisayar mühendisliği ikinci yarıyılı yeni bitirdim. Üçüncü yarıyıldan 3, dördüncü yarıyıldan 2 olmak üzere toplam 5 üstten ders aldım ve geçtim. Ortalamam çift anadala yetiyor ancak birinci yarıyıldan kalma bir adet alttan dersim var. Bu dersi üçüncü yarıyılda tekrar alacağım. Bu durumda üçüncü yarıyılın başında çift anadal başvurusu yapsam onay alır mıyım? Elektrik elektronik mühendisliği istiyorum.

Ya da yan dal yapabilir miyim olmuyorsa? En kötü ihtimalle üniversiteye girdiğim yılki puanımı kullanarak bir bölüme daha kayıt yaptırabilir miyim?


 
1- Çoğu üniversitede, çift anadal başvurusu için belirli bir ortalama ve hiç F dersinin olmaması şartı koşuluyor. Bu nedenle başvuramayabilirsiniz. Öncelikle yönetmeliği kontrol etmeniz lazım. Bununla birlikte bazı üniversitelerde çift anadal başvurusu için 3. veya 4. dönemi de bitirmeniz gerekebiliyor.
2- Yan dal için şartlar biraz daha düşük oluyor ama yine F notunuz olduğunda, yan dal yapmanıza izin vermeyen üniversiteler de gördüm. Yine yönetmelik kontrolü gerekiyor.
3- Girdiğiniz yılki puanınızı kullanarak, yatay geçiş yapma hakkınız var. Amma velakin bunun için mevcut bölümünüzü bırakmanız gerekir. Çift anadal, Açık öğretim, Konsenvatuar gibi durumlar haricinde aynı anda ikinci bir lisans programına kayıt yaptıramazsınız.

Sonuç olarak, okulun yönetmeliklerini kontrol edin. En azından danışman hocanıza e-posta atın. Veya okul adını söyleyin ki, belki kendi Üniversitenizden tecrübeli birileri yardım edebilir.
  • cursor  (09.09.20 01:12:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.