[]

Üniversite harf notu analizi hk.

Merhabalar. yaz okulundan aldığım bir dersten kalan sayısını görünce sinir, isyan, küfür ve merak duygularıyla buraya geldim.

10 kişi AA
9 kişi BA
3 kişi BB
1 kişi CB
1 kişi CC
104 kişi FD yazıyla [#yüzdört#]
8 kişi FF

Bu ders 4. sınıf dersi. bu dersten kalan 112 kişinin çoğu okulu uzatmış olacak.
Şimdi bu notlar normal mi? ben desem ki "bu dersten kalan 112 kişi mi salak/öğrenmemiş/çalışmamış, yoksa hocada bir problem mi var" haksız mıyım? Dersi geçenlerin oranı %18 falan.

bir dersten kaç kişi yüksek not almış kaç kişi düşük not almış hangi puan aralığına yığılma var vs. önemli şeyler değil mi? sınav yapmanın sonuçları okumanın bilimsel yöntemleri/analizleri var. ben öğrenci olduğum halde az çok biliyorum. niye bu kadar umursanmıyor bu veriler.

Bu duyuruyu okuyan hocalarımız. aranızda böyleleri varsa lütfen yapmayın. Zevk ego hangi sebep olursa olsun ben açıklayamıyorum.

Aynı ders ve hocanın diğer dönem sınav sonuçları daha kötü. ben dersi almadığım için sayıları bilmiyorum.

 
Okulu uzatmayla alakası olmaması lazım.

evet bu sonuçlar normal değil.
  • fezagezgini_4  (08.09.20 23:59:35) 
@fezagezgini_4, Okul uzatma meselesinde haklısınız. telafisi yok manasında ek bilgi olarak vermek istedim. Değerlendirmeye tabi tutmayınız :)
Teşekkürler bu arada..

  • cahs  (09.09.20 00:05:51) 
bazı hocalar bazı derslere "bu dersi yapamıyorsa mezun da olmasın zaten" gözüyle bakıyor, bu yüzden sırf bu dersten okulun uzaması bu düşüncedekiler için problem değil.

çan sistemi dahilinde 35 ile cc düşen derslerim vardı. bazı hocaların ve derslerin çıtası bellidir, öğrenciye göre değişmez bunlar. değişmek zorunda da değil zaten, akademi böyle bir şey değil.
ama nedir, genel zorluğun farkındadırlar ve çan sistemi uygulayıp nispeten daha adil bir uygulama geliştirmiş olurlar. hocanın tüm dersleri böyleyse, dahası bu dersi verdiğinden beri böyle bir düşük geçme oranı varsa "olabilir" derim. var çünkü böyle hocalar.
ama tek bir örnekse bu, art niyet güdülebilir. çünkü 1 kişi cc 1 kişi cb ve onların 100 katı fd demek c'leri bilerek aşağı çekti demektir. tabii sınav ne çeşit bir sınavdı, hocanın yorumuna ne kadar bağlıydı gibi konular da var.
  • Bruce  (09.09.20 00:07:40) 
Bence sistemde problem var. FD yerine DC, DD notlarının olması gerekirdi. Bu şekilde dersten kalınmazdı ve genel not ortalamasına bakılırdı. Okul uzatma riski azaltılmış olurdu. CC'den direkt FD'ye düşmesi mantık dışı. Arada kim bilir kaç puan var. Hocada da problem var gibi görünüyor.


  • dissendium  (09.09.20 00:10:40) 
@Bruce, cevabınız için çok teşekkür ederim. Bilgi verme konusunda biraz cimri davranmışım:)
Çan sistemi var ancak maalesef ortalama 45 ve final 45 zorunluluğu da var.
Ayrıca sınav 18dk uzuuun uzuuun 15 soru 5 şıklı test bir sınavı. sadece bilgi değil soruların %90'ı bilgiyi yorumlama soruları.
  • cahs  (09.09.20 00:13:54) 
@dissendium, Çan düşük olduğu zaman böyle olabiliyor. çan 40 olduğunda mesela 45 cc hatta cb ile başlayabiliyor. ortalama 45 ve final 45 zorunluluğundan dolayı dd dc olmayabiliyor.


  • cahs  (09.09.20 00:15:44) 
Hoca filan değilim ama böyle yorumlamak tuhaf olmuş. Ülkede olmaması gereken kadar üniversite,dolayısıyla öğrenci var. Bu ne dersi bilmiyorum ama bazı dersleri de lütfedip geçsin öğrenciler. Hak etmeden geçenler,okulu bitirenler sonra o meslek için sorun yaratıyor. Tabii hoca ego manyağı olup, sınavı bu hale getirmiş de olabilir. Böyle bakarak anlaşılacağını düşünmüyorum.


  • asteriks  (09.09.20 00:25:02) 
@plutongezegendegilmi, maalesef öyle değil:) final ortalaması 32 puan. kek soru yoktu. Ayrıca hoca herkese 5 puan ekledim demiş. eğer doğruysa ortalama 27 puan :D

@asteriks, ben nasıl bakıp ne anlamam gerektiğini bilmiyorum. dersten kaldığım için kızgınım biraz.
  • cahs  (09.09.20 00:36:54) 
Sınav test, nasıl notlandırılacağı önceden belli. Soru içeriği de konu dahilindeyse, evet sıkıntılı bir durum, burada şaşırılması gereken bir durum göremiyorum. Zaten hocayı da bildiğiniz için böyle bir durum bekleniyormuş, sonuçları görünce şaşırmak da mantıklı gelmiyor.

Benim asıl şaşırdığım nokta Üniversite'nin son sınıfında bir dersin sınavının test olarak yapılması. Bunu hem değerlendirecek hocaların ne kadar tembelleştiğinin, hem de Üniversite eğitiminin ne hale geldiğinin bir göstergesi olarak görüyorum.
  • cursor  (09.09.20 01:26:29) 
Böyle şeyler olabiliyor, hocanın pisliği net olarak. Ayrıca hesabı kuvvetli bir hoca standart sapmayı ayarlar ve çok dar bir çan yapıp böyle sınıfın neredeyse hepsini bırakır.


  • kimlanbu  (09.09.20 11:21:39) 
Katilim nasil, verilen sinavlar nasil, ogrencilerin derse bakisi nasil bilmek lazim. Normal dersi gecemeyenler yaz okuluna kaldigi icin seviye dusuk olabileceginden bu veri ile dogrudan cikarim yapmamak lazim. Yoksa, yaz okulundaki ogrencilerin sirf normal dersi gecemeyip yaz okuluna kaldigi icin ayni derste diger ogrencilere kiyasla daha dusuk kriterlere gore degerlendirilmesini istemeyiz, degil mi?


  • dunal  (09.09.20 13:04:42 ~ 13:05:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.