[]

Araba almak Almanyada

almanyada yasiyorum, seneye araba almak istiyorum. Biraz yeni bir araba olmasini arzu ediyorum. Bu güne kadar kuladim arabalar heo 10-12 yasindaydi 5000-9000 euro arasiydi örnek verim audi a6 3.0 TDI A6, bmw 530d. Artik biktim böyle arabalardan. Motorlari hic sikinti yapmiyor km yüksek olsa bile. Ama gerki kalan parcalar 10-12 yil ve 200.000-300.000 km de alo diyor.
Kafam rahat olsun istiyorum esim de özeniyor yeni model arac binmeye, sizce en mantikli nasil olur, bu tarz imkan lar sunuluyor almanyada.

Hyundai tucson 177bg baya dolu paket 22-30000 euro 0km
Mercedes A sinif 163bg 0 km 30000 euro

Yada golf 8 150bg 0km 24 ay kiralik bikere 1500 euro ve aylik 200 euro ve maximum 20000 km gecemem lazim arabayi geri verirkene 2 sene sonra.

Sizce o kira yani leasing olayi nasil sizce ? Almanyada cok tutulmaya basliyor

 
Öncelikle tam olarak ne istediğinizi ya dada neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Yani aile için mi? Çocuk ya da çocuklar var mı? Hızlı mı gitmek istiyorsunuz ya da benim gibi mülâyim sürücü musunuz? Demek istediğim tucson ile a class mb tamamen alâkasız segmentler. Sonra yakıt tüketimi önemli mi, almanyada vergilendirme nasıl vs bir dünya parametre var. Ben de son bir yıldır sizin gibiydim eşim golf 7 istiyordu. Bir sebepten toyota hybrid modellere yöneldik ve chr aldık. Yani önce bir ihtiyacı, segmenti, isteğinizi netleştirin. O modelleri internetten araştırın. Ben toyota chr sayfasına abone oldum. Görüşleri yorumları aylarca takip ettim. Sonra karar verdim. Uzatmayayım, önce netleştirin kendinizi derim.


  • manimani  (08.09.20 23:26:02) 
kullandığın o A6 ve 530'un motorunda sorun çıkmaması geçmişinde hep zamanında servise girdiği doğru parça kullanıldığı için. geçmişte epey para yakmıştır yani o araçlar.

sıfır almak zorunda değilsin 1-2 yaşında 30-40bin kmde bir araç da bakabilirsin yeni istiyorsan.
  • orpheus  (08.09.20 23:28:35) 
Soruya cevap değil ama ben şunu anlamadım, Mercedes A serisi 30.000 euro mu Almanya'da?


  • grgn  (08.09.20 23:47:45) 
Orpheus+1. Bahsettigin arabalarin motorlari o kadar da güvenli degil aslinda. Luks aracin ikinci eli cok tehlikeli.

Ben fransa'da temmuza kadar benzer durumdaydim; leasing vs almak.
Bunun icin kendine sorman gereken soru; 2-3 senede bir araba degistirecek misin?
Leasingin amaci arabanin ilk deger kaybini sana yansitmak. Bu sebepten satin almaktan daha maliyetli (2-3 senede bir degistirmiyorsan)
Yalniz arabayi 2-3 senede bir degistireceksin leasing. Çünkü Avrupa'da arabayi sıfır aldinmi deli bir deger kaybi oluyor. Özellikle lüks arac.

@chihiro 1500 euroya iki yil kira değil. 1500€+ayda 200 euro kiralama dönemi boyunca.

Ayrica ne tarz bir araba istedigine karar vermen lazim. Bagaj lazim mi, kac kisi olacak, hizli mi istiyorsun, otomatik/manuel vs.

6-7 sene binerim diyorsan; hybrid corolla. Olmadi kialar ve hyundailar da seni uzmez ozellikle 7 ve 5 yil garanti ile.
Bu arada arastirmalarim sonunda ogrendim ki normal ülkelerde en mantıklı araba 1-2 yıl kullanilmis arabalar. Amortisman avrupada ilk 1-2 yil sonunda neredeyse %20-30 falan. 20binlik arabada 4-6 bin euro para yapar.
  • logisticsmanager  (08.09.20 23:49:20) 
Leasing olayinin problemi, arabayi nasil aldiysanöyle teslim etmen lazim. Arabada en ufak cizik, hasar, kaza oldugu zaman binlerce euro fatura cikiyor teslim ettikten sonra. Con temiz araba kullanirim, yolda tas sekse manevra yapar arabayi cizdirmem diyorsaniz, alin tabii ne ala.

@grgn, evet 30.000 euro ortalama A Serisi.
  • bosver nicki  (08.09.20 23:52:58) 
*cok temiz araba kullanirim...


  • bosver nicki  (08.09.20 23:54:29) 
Boşver nicki+1.

Ek olarak onlar arabayi yaptırıyor sana fatura ediyor. Sen gidip kendin yaptıramazsin. Onlar sana ne cakarsa...
Bu arada yanlis hatırlamıyorsam olur da araba calinirsa falan şöyle oluyor; misal sigorta arabanin değerini 15 bin euro diyorsa senin 15 bin euroluk leasing bedelini ödüyor. Geri kalanini sen oduyorsun.
  • logisticsmanager  (09.09.20 00:02:15) 
Leasing olayina bende cok baktim ama baskalarinin yasadiklarini gorunce vazgectim.
Araci geri verirken sikinti cikmasi cok yuksek olasilik, ya da ona gore ozel sigorta satiyorlar onu alman lazim.

Mesela lastiklerin en az %50 durumda olmasi lazim, yoksa degistirmen gerekiyor. Ya ne olacak cin mali takar gecerim diyorsun ama yemiyorlar, 2-3 tane kabul ettikleri marka var, boktan markalari kabul etmiyorlar. Aractaki her turlu cizik, vuruk sana girer, buyutecle inceliyorlar araclari geri verirken eger sigorta yaptirmadiysan. Sigorta da ucuz degil zaten. Ustune bir de km limiti var. Araca binerken bir suru stres, gerek yok.

Ben dusuk km'li 3-4 senelik araclari sifirin yari fiyatina aliyorum, sifir kesinlikle almiyorum. Bayiden uzatilmis garanti ile aliyorum, cikan arizalara bir kurus para vermiyorum, genelde araclarin 150-160bin'e kadar garantisi oluyor. 50binde araci aliyorum, 3-4 sene binip garantisi biter bitmez satiyorum. Bu sekilde surpriz olmuyor, 25bin avroya alirsin, 12-13bin avroya satarsin. 3-4 sene tepe tepe binersin, masrafida iste sanada sene 3-4bin avro deger kaybi + periodik bakim.
  • cooperr  (09.09.20 01:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.