[]

3d printer CAD modelleme yaparak nasıl para kazanilir

3d printer nasıl para kazanilir CAD modelleme mi daha önemli yazicimi




 
ikiside önemli bazı kişiler stl dosyasını kendi getirip senden baskı almanı istiyor ki en önemli kriter ölçü yani adamın istediği ölçüleri sen basabiliyor musun?

farklı isteklerde oluyor ne basacaksın pla mı petg mi tpu mu abs mi her birine göre farklı şeyler var. açık kasa kapalı kasa farklı extuder vs vs gibi.

kimisi senden tasarımı da istiyor ve istediği tasarım anime karakteri ise solidworks gibi şeyler pek yaramaz. sanayi işi ise o zaman solid candır.

ha bide sla printerlar var apayrı bir dünya.

para kazanmak istiyorsan endüstriyel printer alman doğru ki fiyatları pahalıdır. ev tipi makinelerle küçük paralar kazanırsın daha çok hobi şeklinde gider. düzeli para kazanmayı bekleme.

daha bahsedebileceğim çok şey var ama soru cevap gitsek daha doğru olur
  • basond  (08.09.20 21:01:15) 
fiverr de yapıyorum bu işi hobi olarak (CAD). çok az kişi hem modelleme hem print hizmeti istiyor. bence bu işi 3 e ayırabilirsin. modelleme, print ve birlikte paket olarak. fiverr sadece bi site. bunun dışında 3d print talebi olanların STL yükleyip quotation aldıkları siteler var. onlara üye olabilir teklif vereiblirsin taleplere. dünya çapı posta fiyatlarına bakıp postalama ücreti ile birlikte fiyatlandırabilirsin. ama takip numarasız gönderme. pahalı bir hizmet. kaybolması kötü olur. ayrıca müşteriler 15 günde ulaşacak desen de her gün nerde nerde diye soruyor. onlara cevap verebilmek için takip kod önemli.

hangi sitede işe başladığından beni de haberdar edersen sevinirim :). fiverr a alternatif arıyorum ben de. 20% komisyon alıyor.
  • sttc  (08.09.20 21:05:46 ~ 21:06:22) 
Tasarım yapıp bir site üzerinden satmaya kalktığımda ücretli olarak. İndiren kişi bu çizimi her yerde paylaşabilir buna nasıl önlem alabilirim


  • shrocco  (13.09.20 13:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.