[]

Bugün başıma gelen olay

dostlar, selamlar,

ben okb hastasıyım. bu pandemi öncesinde de böyleydi. hastayım baya. ilaç kullanıyorum. bunun içinde mikrop kapma endişesi de var.

işe gidip gelirken kullandığım bir özel hat var. 6-7 sabit şoför var.

15-16 kişilik eski ve çoğu penceresiz minibüslerle gidip geliyoruz. 40km yol.

yolcuların yarısı maskeyi doğru düzgün takmıyor.

ben de hep cam kenarına oturup yol boyunca kafamı eğiyorum (herhalde fazla eğiyorum) tek elimle ağzımı kapatıp uyuyorum. bugünde kapıya yakındım.

bugün tam inerken şoför "bir daha kafanı eğip gideceksen binme arabaya. özel arabayla git. yolcular da rahatsız oluyor. geçemiyorlar senin yüzünden." dedi. diğer şoförler de rahatsız oluyor dedi. baya azarlar gibi.

bir de bu ay içinde 3-4 sefer araca bindim, baktım maske takmayanlar var geri indim, birkaç kere maske takmayanları uyardım... onları da hep kendi aralarında konuşup bu şoföre anlatmışlar. bu da onların başkanıymış. zaten kabadayı bir şey. direkt döktü içini adam. "sen gelme ayı" dedi resmen.

ben bu adamlarla 3 senedir gidip geliyorum. bu pandemi zamanı böyle yaptım. 3 sene hiç sorun yoktu.

çok kötü oldum lan. olay öğle vakti oldu olay ama nabzım hala yüksek. hala dayak yemiş gibiyim. kendimden utandım. göğsüm ağrıyor öğleden beri.

yolcular, şoförler... sanki minibüste deli var gibi rahatsız oluyormuş. ben nasıl insan içine çıkacağım bir daha. zaten 10 bin nüfuslu yer mutlaka yayılır olay. keşke yapmasaydım.

okb falan anlatılacak kişiler değiller. zaten anlasalar da çekmezler öyle yolcuyu.

ben yarın nasıl devam edeceğim hiçbir şey yokmuş gibi?

 
kafanızı eğmeniz onları neden rahatsız ediyormuş ? o kısmı anlamadım , nasıl geçemiyorlar


  • fezagezgini_4  (08.09.20 19:20:30) 
olayı eksik anlatıp kendini mağdur gösteriyor olabilir misin? mesela kapı tarafına oturup yolu kapatıp insanlara engel oluyor musun? başka insanlar senin yüzünden inip çıkarken zorlanıyor gibiler öyle anladım ben


  • avatar is back  (08.09.20 19:48:45) 
@avatar is back: yok anlattım her şeyi. sorun tuhaf davranmam özetle. varsa merak ettiğiniz söyleyeyim. kapıyı yüzde 15-20 kapattım herhalde. ama çeyreği değildi.


  • ya ben lan neyse  (08.09.20 19:54:59) 
kafani egiyorsun, agzini kapatiyorsun, cam kenarinda oturuyorsun, yolcular ssenin yuzunden gecemiyor. Kafamda olayi canlandirayim canlandirayim diyorum olmuyor, dogru duzgun anlatin sunu, beynim yandi:)


  • freedonia  (08.09.20 20:03:00) 
Oturma pozisyonunu anlamadım +1 .
Bir sıkıntı varsa söyle şoförlere en başta. abi böyle böyle rahatsızım diye, şoförün yanındaki ön koltuğu oturup camı açabilirsiniz diye düşünüyorum.

  • mutlu yillar sana  (08.09.20 20:08:07) 
Bulunduğunuz yerde ''insan'' denen canlı yok herhalde! Bunlar nasıl kafalar?


  • zekicalik  (08.09.20 20:11:12) 
dostlar, uçakta tehlike anında kapanma pozisyonu var ya. o pozisyonla dik durma pozisyonu arasında yolculuk yapıyordum. bir elimle de ağzımı kapatıyordum maskede boşluk kalmasın diye. dirseğimi de bacağıma dayıyordum.

@mutlu yıllar: şoföre hastayım nefes problemi oluyor, dedim. bura tedavi merkezi değil özel araçla git dedi.

"abi sen 1 kere söylesen anlarım ilk seferde bu nasıl üslup?" dedim. "ben sana başka üslupla da konuşurum." dedi. baya bilenmiş adam. diğer şoförler de rahatsızmış durumdan.
  • ya ben lan neyse  (08.09.20 20:19:20 ~ 20:41:45) 
gidip direk bineceksiniz yarın yine. adamın dediği şeye de dikkat edin tabii ama gidip binin yani. bu olayın üzerine geri adım atıp binmezseniz bir daha binemezsiniz.


  • AlsterWasser  (08.09.20 20:44:25 ~ 20:44:53) 
öncelikle geçmiş olsun.

maalesef küçük yerlerde olayların dedikodusu ve tepkiler böyle saçma boyutlara varabiliyor. sizden bağımsız bir durum aslında bu, insanlar kendilerinden olmayan ya da kendileri gibi hareket etmeyen insanlarla aynı ortamda bulunmak istemiyorlar.

her şeye rağmen iyi niyetle düşünüp haliniz ve kendinizi koruma isteğiniz covid-19 taşıyıcısı ya da başka bir bulaşıcı hastalık taşıdığınızı düşündürüyor olabilir ve bundan çekiniyorlardır. çalıştığınız yerde veya bindiğiniz araçta makul birisiyle bu durumu konuşup durumu anlatmanız en iyi çözüm bence.

tekrar geçmiş olsun
  • mcsword  (08.09.20 20:46:50 ~ 20:48:16) 
Bizim insanimizda gucsuz gordugunu ezme icgudusu var maalesef. Kibar davransan ibne derler, kendi normlari disinda davransan manyak derler. Sizi de boyle egilmis, agzini yuzunu kapatan biri olarak gorup manyak bu herhalde diyip otomatik olarak ezmeye calismislardir. Pes ederseniz sizi unutup hemen ezecek baskasini ararlar.


  • marcelorios  (08.09.20 20:46:59) 
Boyle insanlarla muhattap olmak zorunda kalmak gercekten cok zor. Ruh halinizi tahmin edebiliyorum. Gercekten cok zor. Bir tanesiyle yakin zamanda bi yakinim karsilasmis. Seninkinden cok daha berbat birisiyle. Halden anlamayan bir odun. Taniyan biriyle haber gonderdim. Neye bulastiginin farkinda degil, akilli dursun, neyini ne yapmayayim diye. 1 gun sonra rahatsiz ettigi kisilere gidip ozur dilemis. Benden istediginiz, yapabilecegim bir sey var mi diye sormus.

Siz ne kadar guzel kendinizi ifade etmissiniz ama maalesef anladiklari dil baska. Bu dil elinizden gelmiyorsa bu insanlardan uzaklasmalisiniz. Ya da eyvallah diyip devam edeceksiniz. Uzerinde durup dusunmeye, kendini uzmeye degmez. Kisa cop, uzun copten bir gun mutlaka hakkini alacaktir. Oyle ya da boyle.
  • Kirmizibavul  (08.09.20 23:42:55) 
Öyleyse araba/motor almaktan başka çare gözükmüyor.


  • mutlu yillar sana  (09.09.20 08:27:46) 
yukarıdakileri unut. benim önerimi dinle :)

gerçekten de saçma bir imaj çizmişsin hem şöförler hem yolculara karşı. bahsettiğin oturuş tarzı çok anormal görünüyor ve kapı ağzında ise kadınlar rahatsız olmustur tam kalçalarına denk geldiği için. seni şikayet etmişler belli ki. sen de zaten maske takın falan dediğin için iyice göze batmışsın.

yapacağın şey şu. şöförlerle ahbap olacaksın. bu şöför tersmiş. önce ters olmayan şöförle konuş. normal şeylerden konuş, az sesin çıksın. sonra abi ben böyle yolculuk ediyorum diye şikayet olmuş galiba ama böyleyken böyle de durumu açıkla. kısacası uzaylı muamelesi yapmamaları için kaynaş. zaten 6-7 sabit şöför var demişsin, sen onları onlar seni tanıyor anlaşılan. sen de oturuşunu değiştir, gerçekten çok saçma bir oturuş şekli. kambur olursun yahu. ben olsam ben de derim bu ne deli midir nedir diye

yukarda yazmışlar yok kullanma o araçları, yok muhatap olma. 40km yol nasıl gideceksin başka türlü. muhatap olmasan iyice sorunlu ve deli gibi muamele göreceksin. hayatta buna benzer olaylar olur. uzlaşman gerekir. eğer süreci iyi yönetirsen seni azarlayan şöförle kanka bile olursun.
  • dafuq  (09.09.20 10:19:33) 
Hocam noldu bindin mi minibüse


  • eksimeksi  (10.09.20 05:29:03) 
bindim minibüse mecburen hocam. başka çarem yoktu. gayet normal gözükmeye çalıştım. daha yazıdaki şoför denk gelmedi. bakalım ne olacak.


  • ya ben lan neyse  (10.09.20 19:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.