[]

30 sonrası geç mi?

Merhaba. Su anda 28 yasindayim. Her zaman aklimda olan ve gitmemem icin hicbir neden bulamadigim avrupa’da yasama fikrini bir turlu uygulamaya koyamadim ama hep aklimda dedigim gibi. Simdi calistigim yerde 2-3 sene calisip yurt disinda calisma firsati olabilir, cok guclu bir ihtimal degil tabii. Diger secenek de su an gerekli calismalari yapip onumuzdeki yil yuksek lisansa basvurmak ve sonra orada kalmak icin yuksek caba sarf etmek. Maddi olarak orada 2 sene beni goturecek birikim yaptim. Daha fazla biriktirmek iyi olur deyip her yil kaliyorum ama zaman da gecip gidiyor. Avrupa’da yuksek lisans opsiyonu 30+ icin dusuk mu? Bunu umursuyorlar mi?




 
Vay arkadaş.
Şu an 35'e az kaldı, üstüne bir de çocuğum var. 4 hafta sonra 10 yıldır hayal ettiğim yere taşınıyorum.
Hiç birşey için geç değil. Kuzenim benim yaptığımı iki çocukla 38 yaşında yaptı.
Yaş meselesini düşünmeden istediğin yerlere başvur, para var diyorsun üstelik.
Kaçırma fırsatı sonra pişman olma.
  • quaker  (08.09.20 11:54:45) 
hayır değil, avrupa'da bu çok normal. lise sonrası, erkekler için askerlik yerine bir yıl zorunlu sosyal hizmet, bir yıl ara verip dünyayı gezmek, lisansı uzatarak okumak, iş deneyimi, sonra yüksek lisansa başlamak gibi yol çizen bir çok insan var. hem sizin iş deneyiminiz de var, iş deneyimi ile yüksek lisans yapmak daha olumlu karşılanır.


  • nzessia  (08.09.20 11:54:46) 
35 Yasimda tasindim. 30 gec degil ama ne kadar erken o kadar iyi.


  • cleric  (08.09.20 11:55:50) 
Aslında yüksek lisansı bu kadar da erteleme nedenim buraya dönmek zorunda kalır mıyım düşüncesiydi. Ben oraya geri dönmeme amaçlı gitmek istiyorum ve ihtiyaç duyacağım hiçbir şey de yok burada. Çünkü orada 2 sene yaşadıktan sonra gelip burada çalışmak istemem. Orada kalmak benim becerilerime de bağlı tabii ama yüksekten sonra dönmek istemeyip de iş bulamadan dönmek korkusu var.


  • karaca2  (08.09.20 12:04:04) 
30 yaşında olsam tekrar üniversiteye bile başlayabilirdim.


  • pass  (08.09.20 12:15:26) 
30 dediğin nedir ya? keşke 30'uma geri dönebilsem, iki yılımı feda edip mesleğimi değiştirir kanada'ya göçerdim.


  • sir gawain  (08.09.20 14:28:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.