[]

Üniversitelerde Uzaktan Eğitim nasıl yapılıyor?

Uygulama vs üzerinden canlı katılıp ders işleme şeklinde mi, yoksa kaydedilmiş videolarla vs dinleme şeklinde mi?
Ayrıca devam ve devamsızlık konuları nasıl oluyor?
Son olarak da sınavlar nasıl olacak?

Marmara, İstanbul ve Kültür Üniversiteleri için soruyorum özellikle.

 
Geçen dönem;
Haftada 1 canlı zoom toplantısı yapıldı (katılım zorunlu değil)
Hocalar ara ara sisteme video ve word dosyaları şeklinde notlar attı.
Sınav olarak ödev yaptık. Uygulamalı bir derste evde uygulayıp fotoğraflarını sisteme attık.
Yoklama filan olmadı.

Kampüsünde deniz olan bir üniversite :)
  • infernalcadre  (08.09.20 11:01:15) 
3 ders saati ders.
Sınavlar online.
Yoklama yok.
  • fezagezgini_4  (08.09.20 11:22:08) 
her hafta her hoca kendi ders saatinde dersini okulun sisteminde canlı olarak yaptı.(tekrarı izlenilebiliyordu bu derslerin, yoklama zorunluluğu yoktu ama bir hoca tüm derslere katılanlara ek puan verdi)
sınavlar da online oldu. geneli test yaparken bir hocamız klasik yapıp çözümün 5 dakikalık videosunu istedi. facetime yapar gibi çözümü anlattık. sorular direkt bilgiye ve ders takibine bağlı olduğu için çoğu kişi aynı yüz yüze sınavdaki gibi kaldı o dersten.
bence geçen dönem çoğu hocanın acemiliğine geldi. o yüzden hiç çalışmadan kopyayla geçenler çok oldu. bu dönem daha alternatif yöntemleri kullananların sayısı artacak.
  • stationary traveller  (08.09.20 13:49:45) 
Bizde bazı hocalar online ders yaptı, bazıları yapmadı ders notu veya kaynak gönderdi. Bazı hocalar devam hesaplama için haftalık ödevler istedi, bazıları online derslerde yoklama aldı, bazıları devamı zorunlu tutmadı. Çoğu hoca sınav yerine de ödev istedi, bazı hocalar online sınav yaptı. Aynı okulda başka bir bölümde olan kardeşimin bir hocası da sunum istemişti, böyle zorlayan manyaklar da yok değil ahsgdas. Ama yukarıda da dendiği gibi bu dönem üniversiteler uzaktan eğitime hazırlıklı olup daha programlı düzenli online dersler ve online sınavlar ayarlar muhtemelen.


  • love my way  (08.09.20 15:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.