[]

Kombi Bakımı Yoğuşmalı Kombi Yetkili vs Yetkili Olmayan Servis

TL;DR aşağıda :)

4-5 sene önce kombi arızasında (kombi peteğe sıcak su yollamıyordu, bazen yolluyordu) yetkili servisi aradım, temizledi etti çalıştı. dedim bir daha olursa ne yapacaz, beni çağırcan geleceğim dedi (hatta genleşme tankında sıkıntı var duvarı kırmak gerekir vs dedi). 2 gün sonra sorun geçmedi emklakçıyla konuştum tanıdığı kombici geldi, termostat yanlış hatırlamıyorsam arızalanmış daha az hassas ama daha zor bozulan bir parça taktı ( harici olarak taktı, bozuk olan bypass oluyor orjinal tasarımda yok) sıcak su çıkışının oraya dıştan ölçüyor galiba neyse. sorunsuz çalıştı. minimum da olsa da biraz fazla ısıtıyordu.

böyle olunca benim yetkili servise güvenim kalmadı. 2 sene önce gene bir sıkıntı için, daha önce çağırdığım yetkili olmayan kombi servisini çağırdım. bakım yaptırayım dedim bir de, bu kombi yoğuşmalı buna bakım gerek yok, yapanlar da tozu alıp gidiyor dedi. Allah allah iyi dedim. adam para almak için bile yalandan bakım yapar diye düşündüm.

Geçenlerde sıcak suyu açınca farkettim kombi sanki normalden gürültülü çalışıyor. Evde tek yaşadığım ve mutfakta pek yemek/bulaşık işim olmadığı için, duştayken de kombinin sesini duymadığım için ne zaman başladı bilmiyorum. belki 3-5 aydır böyle.

kombiciyi çağırayım bakım + sorunu sorayım diye düşünüyorum, yetkili olmayanı merak edip internette aradım yorumlar pek iyi değil gib. yetkili servise de güvenemiyorum esasen daha önceki sıkıntılardan ötürü. muhtemelen yetkili olmayanı arayacağım.

**TL;DR** ve sorular

Esas sorum, yoğuşmalı kombilerde gerçekten bakıma gerek yok mu ? ( yetkili olmayan servis öyle dedi), siz y. olmayan kombici çağırıyor musunuz, ilerde ev sahibi niye yetkiliyi çağırmadın der mi ?

kombi e.c.a proteus, muhit şişli

Edit: 2 sene önceki faturayı buldum, pompa motoru değişmiş. 2 senede aynı parça bozulur mu ? 2 tane video izledim pompa motoru arızası ile ilgili benden gelen sesler o şekilde değil. ve ben sıcak suyu açınca geliyor ses sadece. suyu kapatıp ateşleme durunca ses kesiliyor, pompa harici bir sıkıntı diyebilir miyiz. çünkü pompa sıcak suyu kapatır kapatmaz durmuyor bildiğim kadarı ile.

 
ev sahibiyim ve eca kombi var. hiç memnun değilim. arıza çıkarıyor. yetkili servis çağırmadım hiç. çok pahalı veya çok büyük arıza çıkartmadı hiç.
evde de demirdöküm yoğuşmalı kombi var. her sene yetkili servis çağırıyorum. toz, yanma odasının temizliği, filtrelerin temizliği yapılıyor. tam kışın ortasında büyük arıza çıkartması daha fena olacağı için kışın başında çağırırım. diğer markaları bilemem ama demirdökümde yoğuşmalı kombi bakımı normal bakıma göre 50-100 lira daha pahalı.

  • sutlu nescafe  (08.09.20 09:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.