[]

Nasıl çilingir olunuyor

Ekside cilingiler ilgili başlık görünce aklıma geldi. Bu Çilingirler genelde anahtarcı dükkanı olanlar falan oluyor. Ben anahtarcilik dukkancilik falan yapmadan kapı nasıl açılır ogrenip, alet edevatimi alıp cilingirlik yapabilir miyim acaba? Evde olurum arayan olursa gider açarım falan. Mümkün mü bu?




 
Şu, meslekleri beş dakikada öğrenip para kazanma merakı, eline aldığı işi yüzüne gözüne bulaştıran çok adam çıkmasına sebep oldu piyasaya.

Sorunun cevabı gibi görünmeyebilir ama sorunun cevabıdır.

Milyon çeşit kilit, anahtar düzeneği, bir meslek olarak ancak çalışarak öğrenilebilir.

Eldeki alet edevatla vatandaşın malına zarar verilmeye başlamadan önce, mesleklerin nasıl öğrenildiğinin öğrenilmesi gerek.
  • rezilrusfaadam  (08.09.20 00:35:52) 
Ekside berberler ile ilgili başlık görünce aklıma geldi. Bu berberler genelde berber dükkanı olanlar falan oluyor. Ben berber dukkanında falan çalışmadan saç nasıl kesilir ogrenip, alet edevatimi alıp berberlik yapabilir miyim acaba? Evde olurum arayan olursa gider keserim falan. Mümkün mü bu?

Belki fikir verir.
  • archmage mahmut  (08.09.20 00:51:11) 
@archmage mahmut dediğiniz mümkün değil berberliği öğrense de mümkün değil, ama çilingirlik mümkün. eğer biliyorsa gidip kapıyı açacak.

burada mesele müşteri nasıl bulacak ( çilingirliği öğrendiğini kabul ediyoruz.)
  • fezagezgini_4  (08.09.20 00:52:29) 
Belirli bir eğitimi var mı bilmiyorum. Tahminen çıraklıktan yetişiyorlardır. Bazen hobisini mesleğe çeviren insanlar oluyor. Youtube'da lockpickinlawyer diye bir kanal var. Onu izlemeni öneririm. Yine de herhangi bir mesleği yapmak için bir eğitim ve tecrübe gerekiyor.


  • the coon  (08.09.20 02:36:07) 
r/lockpicking


  • biergarten  (08.09.20 08:33:29) 
"Milyon çeşit kilit, anahtar düzeneği, bir meslek olarak ancak çalışarak öğrenilebilir."

milyon çeşit kilit var ama çilingirin önüne gelecek kilitler bellidir, kale kilit ev kapıları vb.. toplasan 50 tip kilit vardır iş gelecek, bozuk kilitleri toplar pratik yaparsın, elin yatkınsa zaten öğrendiğini anlar insan, bir güven gelir. gerisi de ilan, semtlerin facebook sayfalarına reklam verme şeklinde iş bulmak.

kafada her şeyi bu kadar büyüten insanlar aldığı bir kitap yüzünden devamında 10 alakalı kitap daha alıyor daha sonra yatıyor o kitaplar.
  • marlonbranda  (08.09.20 09:47:31) 
"kafada her şeyi büyüten insanlar"

Evet milyon tane birbirinin aynı civata var ama birini yanlış sıkarsan, yeri gelir 10.000 tl'lik silindir kapağını çöpe atarsın.

Milyon tane birbirinin kilit var, önüne ancak 50 60 tanesi sürekli gelir ama, biraz karmaşık bir yapı ile karşılaşınca hem kilide ve bağlı olduğu kapıya zarar verir, hem kilit sahibinin zamanını çalar, hem açamadığınız kilidi daha da arap saçı yapıp, başka ustanın da açabilmesini zorlaştırırsınız.
  • rezilrusfaadam  (08.09.20 09:57:42) 
Valla çilingirlik hakikaten enteresan meslek. Gayet yanlış amaçlarla kullanılabilir. Bunun etik düzenlemesini merak ettim şahsen.

Size cevap olarak:
Anahtarcılık mesleği için eğitimi; mesleki eğitim merkezleri tarafından “Anahtarcılık ve Çilingirlik” alanı “Anahtarcılık ve Çilingirlik” meslek dalında verilmektedir. Verilen eğitimde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinde başarılı olmak gereklidir.

Eğitim süresi ilköğretim okulu mezunları için 2 yıl, lise veya dengi okul mezunları için 1 yıldır. Haftada 4 gün işletmede pratik eğitim, 1 gün mesleki eğitim merkezinde teorik eğitim verilmektedir. İlköğretim okulu mezunu öğrenciler teorik eğitimde Türkçe, Matematik ve Meslek Matematiği, İşletme Bilgisi ve Toplam Kalite yönetimi, Din Kültürü ve Meslek Ahlakı, Mesleki Bilgisayar gibi Genel Bilgi dersleri ile Ortak beceri, Teknik Resim, Temel Anahtarcılık, Temel Metal Şekillendirme, Otomobil Anahtarcılığı, Kilit İşlemleri gibi mesleki dersleri alırlar.

Lise veya dengi okul mezunları ise sadece Ortak beceri, Teknik ve Mesleki Resim, Temel Anahtarcılık, Temel Metal Şekillendirme, Otomobil Anahtarcılığı, Kilit İşlemleri gibi mesleki dersleri alırlar.

Çilingir çıraklık eğitimine başlayabilme şartları
Çilingir (anahtarcı) mesleği için açılacak eğitimlere başvurabilmek için aranan şartlar şunlardır:
En az ilköğretim okulu mezunu olmak. 14 yaşını doldurmuş olmak, Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.

Detaylı Bilgi:
www.iskur.gov.tr
mbs.meb.gov.tr
  • SiyamkedisiZorro  (08.09.20 12:15:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.