[]

ekteki resimi photoshop yada corel ile kesme

Merhaba, bir arkadaşım için ekteki resmin düzenlenmesini ve nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyoruz.

hizliresim.com

resim bu istediğimiz kare beyaz kısımlar gidecek sadece siyah daire kısım kalacak ve bunu hangi programla nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyoruz. Yada internette ne diye aratalım bu işlemi?

Şimdiden teşekkürler.

 
Photoshop / Select / Subject


  • pass  (07.09.20 21:11:28) 
Ps ile bunu yapmanın çok ama çok fazla yolu var.

Photoshop Remove background tutorial

ya da türkçe isterseniz photoshop dekupe diye aratırsanız youtube'da çeşitli amaçlar için onlarca video çıkacaktır.
  • hedep  (07.09.20 21:17:38) 
kaliteli bir resim olsa yukarida soylenilenler ise yarar. ancak boyle dusuk cozunurluklu ve ince detayli bir resimde, istenilen sonuc alinamayacaktir. vektorunu bulup, adobe illustrator ile mutlulugun tadini cikarin.


  • batlegolas  (07.09.20 23:11:33) 
ek: bazen ayrim oncesinde levellariyla oynayarak siyahlari daha siyah, beyazlari daha beyaz yapmak is gorebiliyor. ancak bu resim icin photoshop'u acmazdim bile.


  • batlegolas  (07.09.20 23:13:22) 
bu çözünürlükte ikisi de çok zor. ps'de pixel pixel seçmeyecekseniz magic wand ya da select-color range kullanacaksınız. o da dediğim gibi bu çözünürlükte istemediğiniz yerleri de kesecek.

illustrator'da image trace diyeceksiniz. ardından expand ve ungroup. ama yine bu çözünürlükte sadece kalın siyahları belli belirsiz bırakacak, gerisini silecek.
  • brakgn  (07.09.20 23:46:47 ~ 23:49:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.