[]

vw neden skoda'yı satın aldı?

bunu diğer markalar hatta araç dışı ürünler içinde merak ediyorum. mesela skoda'nın kodiaq, superb vs modellerinin hemen hemen aynısı volkswagen'de de var. tasarımları ve üretimleri zaten vw yapıyor.

ee neden o zaman satın aldılar ki? hali hazır fabrika ve personelleri için mi? ucuza mal ettikleri için daha çok satıp üretebilecekleri için mi? yeni superb şahane mesela ama passat'a çok benziyor. vw rekabeti kendi kontrolünde mi tutmaya çalışıyor ne anlamadım.


 
rakip eksiltmek olarak düşünebilirsin.
skoda zaten hali hazırda satış yapan ve kar eden bir marka. sen bunu alabiliyorsan oradaki karı da satın alıyorsun. passat alamayan superb alıyor müşteriyi kaçırmamış oluyorsun. Ayrıca vw genelde ortak platform araç ürettiği için üretim maliyetleri de azalıyor.

Araçta kullandıgı butonu 3 milyon tane üretecekse 6 milyon tane üretiyor. Parça başı üretim maliyeti düşmüş oluyor her iki araç için de.
  • ayin yazari  (07.09.20 18:12:14) 
daha da ucuz araba üretebilmek, üretim alanlarını genişletmek, rakip azaltmak için, çeşitli gelirdeki daha fazla insana ulaşmak.

vw'nin altındaki markaları fiyatlarına ve kalitelerine göre sıralarsak;

(lambo, bugatti, bentley'i saymazsak)

porsche> audi> volkswagen> skoda > seat

(seat > skoda olabilir tam emin olamadım)

adamlar herkese araba satabiliyorlar ultra zengin, alt gelir üst gelir farketmeksizin. tabi bizim ülkede sadece üst gelir araba alabiliyor.
  • false pretension  (07.09.20 19:20:12) 
Neo emperyalizmin.. birçok çok uluslu şirketin hayali


  • olaylar olaylar  (07.09.20 19:25:59) 
VW grubu inanılmaz komplike bir hal aldı, çok ciddi bir parça paylaşımı var markalar arasında. Aynı platformda bir sürü araç üretip, ufak farklılıklar üzerinden segmente etmek çok karlı bir iş. Dolayısıyla rekabeti de kontrol altında tutmuş oluyor, hangisine gidersen git aynı kasaya para ödüyorsun, daha ne olsun. Bİ de mesela bir önceki seri vw'larda kullanılan parçaları son seri skoda'larda kullanıyor mesela, elinde kalan parçaları da değerlendiriyor. Her halükarda mantıklı.


  • roket adam  (07.09.20 19:55:52) 
Aslında durum şu
encrypted-tbn0.gstatic.com

  • freebird5406_2  (07.09.20 20:40:21) 
@freebird imaj eski sanırım, opel de psa ya geçti


  • Yavuşuhlu  (07.09.20 22:23:38) 
Yukarıda açıklamışlar zaten pazar payını genişletmek en önemli sebebi. Ama ikincil üçüncül faydaları da var. Mesela volvo'yu alan çinli şirketin ceo'su 'sadece markayı değil, milyonlarca dolarlık arge süreci gerektiren patentleri de almış olduk' tarzında bir şey demişti. Bir noktada know-how da satın almış olunuyor böylece. Kendi üretiminde maksimize ettiği uygulamaları da diğer şirkete götürüyor. Her türlü win-win yani.

İlginç bir örnek vereyim. Psa grubu 2017'de opeli aldıktan sonra ilk iş satışları kötü olan 2014 yılında çıkan corsa'yı yeniden tasarlamak olmuş. Opel'in tüm tasarımlarını çöpe atıp sıfırdan yapıldığı söyleniyor. Bu yüzden 2014 model corsa, sadece 5 yıl üretilerek corsa tarihinde en kısa sürede değişen kasa oldu.
  • the coon  (08.09.20 03:28:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.