[]

Google yorumlar dava edilebilir mi?

İşini iyi yapmayan bir kurum, işletme vs var diyelim.

Bunlara google'da ya da diğer platformlarda yorum yapmak sıkıntı yaratır mı? Dava edebilir mi?

Mesela "işini hiç iyi yapmıyor, tavsiye etmiyorum" yazılsa, işini yapmadığına dair elinizde bir kanıt da olmasa (ama gerçekte de yapmıyor diyelim). İlgili kurum size karşı herhangi hukuksal arayışa gidebilir mi?

Kısacası burdaki kısıt nedir?

 
Gercek adinla yorum yaparsan seni bulup itibar zedelemekten dava acabilirler teorik olarak.

Ama dava acarlarsa x Ekim 2020 y rezaleti diye baslik acarsin sosyal medya uzerinden linc yerler. Ben de rezalet puani olarak 8 veririm.
  • cleric  (07.09.20 15:00:06 ~ 15:00:21) 
yorum platformları iyi-kötü yorum yapılsın diye var ki? soruyu anlayamadım ben.

yani yemeksepeti'nden tripadvisor'a, google yorumlarından hepsiburada ürün yorumlarına, aklınıza ne geliyorsa hepsinde iyi ve kötü yorumlar var. zaten yorumların hepsi de göreceli. yani kiminin beğendiğini kimi beğenmiyor. kiminin işini iyi yapıyor dediğine kimi kötü yapıyor diyor.

bazen işletme sahipleri kötü yorumlara orada cevap olarak dönüş yapıp durumu kendi gözlerinden açıklayabiliyorlar, bazen kötü bir durum oluşmuşsa özür diliyorlar, bazen trip atabiliyorlar, maksimum bunları gördüm. belki dellenip hukuksal arayışa giden vardır ama hepten itibar kaybı olabileceği için bunu yapmıyor olabilirler, altı üstü yorum yani, en kötü sildirirler ne bileyim.

ama yani yorum yeri varsa iyi-kötü, olumlu-olumsuz yorum gelebileceği evrensel olarak kabul edilmiş bişidir artık. hakaret-küfür gibi şeyler zaten yorum yapılan yerlerde filtreden geçtiği için hiç yayınlanmıyor.

dediğim gibi yorum yapılan yerin doğası bu olduğundan ben soruyu anlamadım.
  • nimberjack  (07.09.20 15:05:20) 
@nimberjack

Büyük bir şirket gibi düşünme, mesela mahalledeki sigortacı ya da emlakçı gibi düşün. sigortacıyla tartıştın diyelim, sen de google yorumlardan buna yorumda bulunuyorsun. Adam gidip ben seni savcılığa vereceğim diyebilir mi mesela?

Büyük kurumlar dediğin gibi tek müşteri ile uğraşmayacak, memnuniyete bakacaklardır dediğin gibi.
  • va  (07.09.20 16:16:00) 
yazdığınızı görmemişim. küçük işletmeler kişisel husumet de varsa belki uğraşırlar ama çok da uğraşan görülmüş müdür bilmem. ben yorumlara ters cevap yazan ya da şikayet eden tarafı suçlayarak yorumun altına cevap yazan gördüm. ama uzmanlık alanım değil, o kadarını bilemiyorum. çok dava açmak isteyen açar ya da savcılığa verecekse verir herhalde. cleric'in dediği gibi teorik olarak açamaz denilemez oluyor sanırım bu durumda.


  • nimberjack  (08.09.20 23:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.