[]

Şampanyalı Bir öğleden Sonra Yemeği

İstanbulda biraz fine dining bi yer arıyoruz; ama akşam yemeği gibi değil öğleden sonra gibi bir saatte olacak.
Şampanya konusunda ciddiyim, en kötü ihtimalle blush falan olabilir ama yeterki migrostan alınma olmasın.
Ne alaka diyeceksiniz ama aklıma Büyük Londra Oteli geldi, açık mı acaba restoran kısmı hala pandemi falan var diye diyorum.
Neresi var böyle?
Victor Levi şarap mekanı, taksim rejans falan o da olmaz.

 
kişisel bir önerim yok bu tür mekan pek bilmediğimden. ama google'a "istanbul michelin yıldızlı restoranlar" yazıp aratırsanız sanki bir şeylere ulaşabilirsiniz istediğiniz türden, yanısıra fine dining gibi yerler de çıkıyor gibi.

Türkiye'de michelin yıldızlı restoran hiç olmamış, kobuzchu kiz'a teşekkürler. bilip bilmeden yazdığım bu öneriyi yine de ibretlik olarak burada bırakıyorum :)
  • nimberjack  (07.09.20 15:16:43 ~ 17:17:42) 
büyük londra oteli ismi havalı olmasına rağmen o kadar da fine dining bir yer değildir. Boğaz kıyısındaki otellerin restoranlarına bakabilirsiniz.


  • anten  (07.09.20 15:23:39) 
Saatleri konusunda emin değilim ama Turk Fatih Tutak'a bir bakın, çok övüldüğünü duydum geçenlerde. Bir de Ortaköy'de Ruby var.


  • kobuzchu kiz  (07.09.20 15:56:34) 
TOI Kuruçeşme


  • dougsampson  (07.09.20 15:59:43) 
neolokal (18 civari aciyor.) ve mikla olabilir aradiginiz sey. mikla´da standart sampanyalar vardi, neolokal`in listeni hic hatirlamiyorum.

kopuklu saraptan bahsediyor olabilir misiniz? Solera vb. mekanlarda kopuklu sarap bulabilirsiniz.

sampanya sunumu sikintili bir icecek. genelde yeterince soguk gelmiyor, sinir bozuyor. ben tercih etmiyorum sarap merkezli bir yer degilse ozellikle. bardak sampanya da, cok tercih edilmedigi icin, okside gelebiliyor masaya. dikkat etmek lazim.

istediginiz sarap yoksa, siseyi kendiniz goturun ve "tipa parasi"? verin. bu da bir alternatif.
  • buf-e kür  (07.09.20 16:32:35 ~ 16:40:21) 
foxy olabilir. maksut askar ve levon bagis istiraki


  • 65 derece  (07.09.20 16:52:09) 
Bebek Hotel veya Feriye olabileceği gibi Divan Restaurant'ları da olabilir.


  • SiyamkedisiZorro  (07.09.20 17:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.