[]

yht & covid-19

merhaba, istanbul - ankara arası yapmam gereken bir yolculuk var. bu dönemde trenler ne kadar güvenli? maske siperlik bineceğim tabii ki ama 5 saat kapalı bir vagonda durmanın riskleri konusunda bilgisi olan var mı? havalandırma ne derece korur bizi?




 
maske takıyor herkes. havalandırma dışarıdandır kesin.


  • glamdr1ng  (07.09.20 14:03:01) 
toplu taşımalar orta derece risk. istediği kadar dışarıdan alsın, yanınız ya da arkanızda oturan biri enfekteyse sorun olabilir.

onu da geçtim 1 saatlik yolculukta bile sürekli o maskeleri elliyor ve burunlarının altına indiriyorlar. insanımız ileri derece düşüncesiz. o nedenle bence değmez.
  • lcha  (07.09.20 14:12:15) 
birkaç ay önce istanbul-eskişehir arası gidip geldim. Maskesini çıkaran yoktu sanıyorum, ama insanımız son zamanlarda rahatladı sanki, şu an nasıldır bilemiyorum.

birer boşluklu oturuluyor, ama ön çarprazındaki en yakınında olan kişi. O covid pozitifse ve maskesini çıkarırsa problem, eğer maskeliyse pozitifse bile büyük oranda engelliyor.

"yapmam gereken bir yolculuk" dediğiniz için, siz önleminizi alıp yapın bence. Arkanızda bari kimse olmasın diye vagonun en arkasını almaya çalışabilirsiniz. (oo maske siperlik demişsiniz bir de, okey. Ben sadece 1 liralık maskeyle binmiştim mesela. Çoğu kişi de öyle)

edit: sözde uçaklar hepa filtresi ile daha güvenliymiş, ama uçakta da havaalanının kendisi risk. Ayrıca uçakta boşluklu değil, dip dibe oturuyorsun ama o da 1 saat. Siz karar vereceksiniz. Uçak kullananlar da oldu, bir sıkıntı yaşamadılar.
  • nhk ni youkosu  (07.09.20 14:37:05 ~ 14:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.