[]

Yurtdışında unuttuğum ayakkabılar?

İki çift ayakkabım vardı çok sevdiğim. Arkadaşım sağolsun gönderdi yalnız PTT 70 lira gümrük ücreti aldı. Alış veriş değil bir şey değil kullanılmış ayakkabı. Buna niye para ödüyoruz. Ki kendisi de kargo ücreti verdi zaten bi dünya




 
Kargo ile gelen ayakkabılarda gümrükte kullanılmış olup olmadığına bakılmaz. Ayakkabılar için zaten gümrükte her zaman vergi söz konusuydu. Böyle bir ayrım olsa (sıfır/kullanılmış) Yurt dışında ayakkabı satan mağazalara ayakkabıyı kutusundan çıkarıp altını toprağa, çamura sürtün deyip satın alabilirdik :)


  • himmet dayi  (07.09.20 10:43:14 ~ 10:43:38) 
Ama hangi satıcı öyle yapar ki. Kutuda normal posta kutusu. Aç bak eski ayakkabı. Kullanılmış yani belli. Hangi ülkede bu sistem var. Lanet olasicalar


  • gameofannen  (07.09.20 11:02:24) 
Dediğim gibi kullanılmış olmasına bakmıyorlar. Yolcu beraberinde getirilen ürünler gümrüğe tabi olmuyor sadece.
Mantığını sorgulamıyorum elbette ama kurumsal olmayan mağazalardan böyle bir şey isteyebilirsin. Onlar da ayakkabıyı satmak için yapabilirler.

Aliexpress'ten 200 dolara alınıp 10 dolarmış gibi fatura kesmelerini istiyorsun mesela, onlar da yapıyor. Böylece 200 dolar üzerinden gümrük vergisi ödemek yerine 10 dolar üzerinden ödüyorsun. Tabii her ürüne yaptıramazsın bunu. Gidip 500 dolara bilgisayar alıp onu 50 dolar gibi gösterirsen gümrük memuru bunu yemiyor.
  • himmet dayi  (07.09.20 12:14:41) 
ben almanya'dan iki kez paket gönderdim kıyafetlerimi. ikisinden de para kestiler. ülkede para kalmadı. nereden keseceklerini şaşırmışlar maalesef.


  • elektr10  (07.09.20 12:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.