[]

servo motor ve arduino

öncelikle selamlar herkese

1/8 ölçekli, hani şu profesyonel yapıdaki bir rc arabam var. bu arabanın da iki vitesi var. kumandadan kontrol edilebilen.

arabada bu vites düzeneğini yöneten bir mikro servo var. bu servo motor bozuldu çalışmıyor artık. tamamen servonun kendisi bozuldu, servo kolunu onarmaya çalışırken sanırım ben bozdum.

neyse, aynı ölçülerde işimi görecek bir servo aldım. sg90. bir de arduino aldım bunu programlamak için. bu arada programcılığa da, arduino işlerine de yeniyim. hiçbir şey bilmiyorum desem yeridir.

şimdi anlamadığım birkaç husus var, servo motoru arduino üzerinden çalıştırmayı başardım. istediğim açı değerini hesaplamaya çalışıyorum. ama diyelim ki ben arduino ile gerekli komutu oluşturdum. bu komut, servo motorun içişne gömülecek, ben sonra rc arabadaki eski servoyu söküp, yenisini taktığımda doğrudan benim programladığım komut ile mi çalışacak?

ikinci olarak da, bu servo motora ben örneğin 90 derece dön komutu veriyorum. fakat servo ilk önce 45 derece geri gidiyor, sonra 90 derece ileri dönüyor. tüm açılarda böyle, önce 45 geri,sonra verdiğim komuta göre 45,90 derece vs ileri. bu durum normal mi?

 
Servo motor programlanmaz, alıp direkt arabana takacaksın, sürücüsü araba üzerinde. Eğer yeni servo çalışmıyorsa muhtemelen araba üzerinde bulunan sürücü hasar görmüştür.

Arduino ile çalıştırırken bahsettiğin davranış biçimi programlama hatasıdır, normal değil.
  • kimlanbu  (07.09.20 10:31:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.