[]

Gece yarısı çalan kapi

Merhaba, panik yapmamaya çalışıyorum ama anlamadım durumu hiç. Bu ne olabilir sizce? 2 gün önce gece 2.30da zil çaldı. Giriş kat, apartman ışığı hareket sensörlü. Işık açılmıştı yani kapıya kadar gelip basılmış. Baktım delikten ama kimseyi göremedim. Zaten sensör ayarı bozuk 3saniyede falan kapanıyor. Açmadım hiç kapıyı ses çıkartarak tekrar tekrar kilitledim.
Bu gece de 4.30da zil çaldı, yine ışık açık, baktım delikten kim o diye bağırdım yine ışık kapandı ve bir daha açılmadı. Hiçbir ses de yok, başka kapı falan da açılmıyor ki normalde duyarım üst kat bile olsa.
Zile basmak için özel olarak kapıya kadar gelmek gerekiyor, yol üstü değil, merdiven ve asansöre yakın değil zil. Ne olabilir bu?
Teşekkür ederim.

 
Işık yanmasa belki zilde sıkıntı vardır diyeceğim de, ışık da yanıyorsa belli aklı evvelin biri şaka yapıyor. Ben olsam ertesi gün zile iğne bantlarım geceden, canı yanarsa aklı başına gelir avarelin.


  • koskoca kirpi  (07.09.20 04:58:03) 
Kimseyi tanımıyorum, birkaç ay önce tasindim. Işık yanmadan zili göremez zaten. Hiç anlamadim. Not mu yazsam acaba


  • i-pek  (07.09.20 04:59:51) 
Kapıyı açmamanız doğru olmuş. Korkutmak istemem ama hırsız vb olabilir. Evde biri var mı diye kontrol etmek için zili çalıyordur belki. Kamera falan koysanız iyi olur bence. Apartmam kapısı açık mı? Kapıcı vs varsa tembihleyin. Apartman yönetimi varsa iletin.


  • the coon  (07.09.20 05:02:10) 
Apartmanın kapısı hep açık evet. Kameralı sistem var ama apartmanın kapısını gösteriyor. Onların kaydı yoktur di mi


  • i-pek  (07.09.20 05:06:46) 
Kayit vardir.
Kapiyi acmayin. Duyulacak sekilde kilitlemeye kalkmayin. Korktugunuzu belli etmeyin. Eve girer girmez kapi kilitleme islemini yapmaniz lazim aslinda. Kapi caldiktan sonra degil.
Kamera varsa kayit vardir. Ama bu kayitlar belli sure sonra siliniyor. Bu sebeple apartman gorevlisinden kayitlari rica edin. Kapiya rahatsiz etmeyin vs not yazmayin.
  • nax  (07.09.20 05:10:11) 
kameranin kaydi vardir mutlaka isteyin ve izleyin. bu aralar da dikkatli olun, ozellikle eve girerken biri de sizin arkaniz da mi diye mutlaka bakin. saniyorum kadinsiniz mahalleden biri yapiyor olabilir. bu durumu yonetici kapici ya da komsu fln duyurun ayrica


  • oscar  (07.09.20 05:21:50) 
İyi tarafından bakıyorum, sarhoş biri rastgele çalıyordur.


  • pass  (07.09.20 09:34:56) 
ilk aklıma hırsız olma ihtimali geldi, evde misin değil misin diye bakıyorlardır. genelde yaptıkları şey diye paylaşılıyor.

2. ihtimal de yalnız yaşayan kadın diye birileri sarıyor olabilir (nickten öyle bir fikre düştüm) bi erkek tanıdığınızın kimooo vb. şekilde seslenirken sesini kaydedin ve zil çaldığında o sesle cevap verin. Yalnız olmadığınızı düşünürlerse bu sebepten bulaşıyorlarsa bulaşmazlar en azından.
  • lcha  (07.09.20 09:42:06) 
Sensörün ayarını en sona getirin ilk önce, bir sandalyeye çıkıp camı açın ve üzerindeki zaman ayarını sona alın. Daha uzun süre yanar böylece.

Kapıya bir tane ip kamera alın, geleni gideni görür kayda alırsınız içiniz rahat eder.

Kapıyı her zaman alt ve üst olarak kilitli tutun, eve girer girmez kilitlemeyi alışkanlık haline getirin.

Bu tavsiyem belki biraz abartı olabilir ama özellikle yalnız yaşayan hanımlar mutlaka dikkate alsın;

Bir adet yivsiz av tüfeği satın alın, bürokrasisi çok kolay (anlatırım sonra)

Evde uygun bir yere koyun, kas hafızanız alışana kadar da kuru antreman yapın. Kimseyi öldürün demiyorum tabiki, Allah korusun.

İlk iki fişeği kuru sıkı takın, sonraki 3 fişeği de kauçuk (plastik) fişek takın. Böylece kazayla da olsa bilerek de olsa ne başkasına zarar verirsiniz ne de kendinize.

Ama Allah korusun bir saldırıya maruz kalsanız iki tane kuru sıkıyı sıkar, adam kaçarken de kıçına plastik mermileri sıkarsınız, uzun bir süre poposunun üstüne oturamaz ama kalıcı bir hasar olmayacağı için sıkıntı da olmaz.

Hanımlar silahlanın mutlaka, eğitim de alın bu konuda. Youtube bile yeterli eğitim için, korkmayın evlerimizdeki bıçaklar daha tehlikeli.
  • John Bloor  (07.09.20 09:52:59) 
ben olsam hemen hızlı bir şekilde hareket sensörlü kamera alırım. fake kameralar var çok uygun fiyatlı. hareketi algılayıp hemen kayda alıyor gibi, başını çeviriyor, ışık yanıyor vs.

ayrıca kapıdaki ışık sensörünü de ayarlamak mümkünse süreyi uzatır, hatta sürekli yanar hale getiririm. ayrıca konuyla alakalı da emniyete gidip olayı tutanak altına aldırır, emniyet gerekirse bina sakinleriyle vs görüşüp, kamera kayıtlarını falan izleyebilir. bu da her kim sizi korkutmak ya da taciz etmek istiyorsa ona geri adım attırabilir.
  • reanarchy  (07.09.20 10:01:11) 
Evet tek yaşıyorum. Kamera kayıtlarını ev sahibine sordum, müteahhite sorayım dedi. Kapıcı, yönetici yok. Kimdedir acaba kayıtlar. Bir de çıkıp ev kapısı için kamera alayım.
Cok teşekkür ederim cevaplarınız ve verdiğiniz fikirler için. Sensörün süresini de uzatmayı deniycem hemen.

  • i-pek  (07.09.20 10:19:57) 
Bence emniyete şikayet oluşturun ve kendi ailenizden kişilere de durumdan bahsedin. Can sıkıcı olay.


  • havadakarada  (07.09.20 10:42:01) 
Çok üzüldüm öncelikle. Benim başıma böyle bir olay gelmişti yaklaşık 6 sene önce, takip eden birisiymiş ve en son gelişinde gitmemişti ve polisi 3 kez ağlayarak aramama rağmen gelmemişlerdi. (1 km uzaklıktaydım karakola)
O sebeple alt kapının muhakakkak şifreli olması gerektiğini düşünüyorum. Kapıyı kilitlemeyi asla unutmamak ve kamera... Bunlar çok önemli.
Ben o evden sonra iki ev değiştirdim ikisinde de zilimi kapattım. Yukarı kadar gelebilmiş olan kişi kapıyı tıklayarak çalmak zorunda haliyle. Kimin geleceğini bilmiyorsam (arkadaşım/kurye) ne olursa olsun asla kapıyı açmam ve hala daha gece kapım çalarsa kalbim sıkışıyor.

Edit: sonrasında çözümü şöyle buldum, mahalledeki samimi olduğumuz 1-2 esnafa şahsın fotoğrafını gösterdim ve kim olduğunu sordum. Mahalleden biriymiş. Sonra olanları anlattım. İlgileneceklerini söylediler. Sonra bir daha hiç görmedim o şahsı. Normalde gün aşırı karşılaşıyordum o kişiyle mahallede.
  • irene  (07.09.20 10:47:31 ~ 10:51:29) 
Giriş kat demişsin, camların demirlidir umarım.


  • elorelia  (07.09.20 11:43:34) 
Yonetici nasil bilmez, kameranin kaydinin tutuldugu kayit edici kutu vardir, video buyuklugunde olur. Genelde de apartman asansor dairesinin oraya koyarlar. Bunu sakin ihmal etmeyin muteahiti siz arayin olmaz ise, kem kum ederlerse karakola ya da savcilga gidicem zaten fln diyin bu durum rahatsiz etti beni dersiniz o zaman verirler.

Bu arada sakin kapiyi kargo, ne biliim iski tedas digiturk fln ne olursa olsun acmayin. En yakin zamanda derhal bugun arkadaslarin dedigi gibi kapiya fake kamera ve kapi arkasina mutlaka ama mutlaka zincir taktirin. Anahtarcilar 5 dk da takar ( ev sahibi bu masrafi karsilayabilir )

cam da demir yok ise de www.hepsiburada.com su tur kilitletden cama taktirabilirsiniz. Taktiracaksaniz anahtarci da da vardir sanirim bunlardan onlar takar.

normaldr ben de sarhos fln derdim ama ust uste olmasi dikkat cekici. Belki apartmana yeni tasindiniz apartmanda bir sarhos var olabilir karsi komsunuza sorun.

Bir de olayin sizinle hic alakasi olmayip sizden once oturan biriyle de alakasi olabilir. Tasindigini bilmiyodur belki o kisinin fln. Sizden once kim oturmus fln komsuya sorun hic boyle bir sorun olmus mu fln diye
  • oscar  (07.09.20 12:21:12) 
yonetici degilmis pardon ev sahibi bilmeyebilir, siz direk muteahiti arayin


  • oscar  (07.09.20 12:22:59) 
Sonra kaybolması ilginç, eski kiracıya gelen platonik aşık-eski sevgili diyecektim ama kalırdı bir şey derdi sanki o zaman.

Hırsızlık ihtimali olabilir.

Bize mesela aşağıdan çalıyorlar, kapının şifresi 3 ile başlıyor bizim daire 3, gece yarısı bizi çalıyorlar ama o başka bir şey.

Kamera varsa o görüntüleri bulabilmeniz lazım. Kapı zili için de kameralı sistemler var, eğer zilin baktığı yönde başka daire varsa sorun olur ama boşluksa koyabilirsiniz kendi evinize gelen gideni kaydedersiniz. İşteyken bile kargo gelirse telefondan konuşabilirsiniz vs


Bu arada yöneticiyle konuşun, apartmanın kapısı niye hep açık yahu, hırsızlığa davetiye resmen.
  • nhk ni youkosu  (07.09.20 13:08:28) 
Hocam güncelleme yapar mısın problem devam ediyor mu?


  • havadakarada  (08.09.20 18:26:00) 
Erkek bir akrabanız varsa bir hafta olsun sizinle kalsın, eve girerken çıkarken iyice bir görülsün duyulsun. Gece yarısı yine gelen olursa çıksın görünsün ses çıkarsın. Bunları utanarak ve ülkem adına üzülerek yazıyorum, keşke hiç birimiz böyle saçma sapan şeyler yazmasaydık da böyle bir ürkme korkma yaşanmamış olsaydı!


  • zekicalik  (08.09.20 19:54:09) 
Merhaba, çok teşekkür ederim. Ev kapısına kamera taktirdim, ışık sensörünü de ayarladılar. Apartmanda kamera yokmuş, zilin anlık gösteren kamerasiymis sadece. Birkaç komşuya sordum, haberleri yok. Ev sahibi de bir daha olursa ara yakınım dedi.
Kapıda 3 tane kilit var hepsi sonuna kadar kilitli sekikde kamera bekçiliği yapıyorum her gece maalesef.

  • i-pek  (09.09.20 04:24:11) 
Gelişme : bu gece de geldi. Zili çalmadı. Kamera taktirmistim. Hissetmiş gibi o sırada uyandım. Kayıtları kontrol ederken gördüm son kayıtta. Polisi aradım. Karakolda tutanak tutuldu. Ne olur ne olmaz detay vermesem daha iyi buradan. Bu şekilde.


  • i-pek  (11.09.20 05:07:36) 
Kapı deliğinden içeri bakıyor ve içeriyi dinliyor bir süre sonra gidiyor


  • i-pek  (11.09.20 05:08:35) 
yuh o neymiş ya? geçmiş olsun.


  • guitarissimo  (11.09.20 05:57:59) 
Son durum nedir acaba?


  • deveyidiken  (13.09.20 05:16:22) 
Tedirgin bekleyiş.


  • i-pek  (13.09.20 05:50:48) 
en azından artık eşkali belli, tipi vs var. Çok iyi olmuş kamera.


  • nhk ni youkosu  (13.09.20 17:23:08) 
Hocam ilginç bir gelişme olursa günceller misiniz? Çok sinir bozucu bir durum. Söylemeye gerek yok zaten de eve girip çıkarken de dikkat edin.


  • havadakarada  (17.09.20 20:30:01) 
Gelmeye devam etti. En son üst üste 3 kere geldi. Bir kamera daha taktirdim. Her gece karakolda ek ifade ve video verdim. Ve ısrar ettim gece 1-3 oralarda olmaları için. Anında aradığım da oldu min 10 dkta geldikleri için kaçtı.
Mahalleli daha seferber oldu arabada sopayla bekleyen, balkonda bekleyen, evinde kalmam için çağıran.
Gorememesine rağmen her delikten içeri bakmaya çalışıyor.
Apartmana girişe de fotoğraflarını astım. Bulunamadı. Artık orda kalmıyorum. Yakın zamanda da tasincam.
  • i-pek  (21.09.20 10:40:00) 
üzücü olmuş, geçmiş olsun.

aslında fotoğraflarını asmanız vesaire çekinmesini temin edecektir diye düşünüyorum. bir parça sabretseniz?
  • fever  (21.09.20 11:37:46) 
Korku filmi senaryosu gibi. Geçmiş olsun


  • havadakarada  (21.09.20 13:56:07) 
çok geçmiş olsun. Taşınmak en net çözüm tabii ama kim acaba o, yakalansa olay çözülse çok iyi olurdu. Sizden sonra başka bir kadın taşınsa oraya, o da benzerini yaşayabilir :/


  • nhk ni youkosu  (21.09.20 16:09:32) 
Ben fedai değilim. Kalmak isteyen varsa vereyim anahtarı kalsın. Uyandığında 3 metre ilerisinde ne manyaklilar dönüyor her gece her gece görünce kalabilir mi acaba. 15 gün yetti 3 tane kayıt var. Artık bir zahmet.


  • i-pek  (22.09.20 09:49:44) 
Acaba sözlükte veya twitter da ifşa mı etseniz? mutlaka tanıyan ve isim verecek çıkar.


  • guitarissimo  (23.09.20 14:31:26) 
Çok üzücü gerçekten. Başınıza bir iş de gelebilirdi, bazı polislerin işini yapmaya bu kadar gönülsüz olması inanılır gibi değil.

Taşınarak iyi yapmışsınız, mahalleliye de pek inanmıyorum ben arabada bekleyen vs. nasıl göremediler, kimse mi tanımıyor bu manyağı...
  • chicha_v2  (23.09.20 14:52:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.