[]

Kan verdikten sonra ...

Yarın ilk defa kan vereceğim. Hastaneye arabayla gitmeyi düşünüyorum da kan verdikten sonra baş dönmesi mide bulantısı vs. çok olur mu? Araba kullanmakta sıkıntı çeker miyim?




 
bi ünite vermedikten sonra bi şey olmaz. hafif tansiyon düşmesi olabilir belki korkudan. bi çikolata götürün verdikten sonra yiyin.


  • jelly bear  (06.09.20 22:50:05) 
kişiden kişiye göre değişiyor etkisi, ben ilk verdiğimde bayılacak gibi olmuştum mesela. ama 30dk sonra filan etkisi geçti


  • aziz dostum jack  (06.09.20 22:53:39) 
1 ay önce test için 9 tüp kan verdim. Birşey olmadı


  • birmilyonunvarmi  (06.09.20 22:56:29) 
kan bağışı değil anladığım kadarı ile.

normalde 2-3 tüp alıyorlar tahlil için bir şey olmaz.

ben kan bağışlarken gözlerim kararmıştı tansiyon düştü heralde.
  • fezagezgini_4  (06.09.20 22:58:44) 
@fezagezgini_4; ameliyat olacak biri için kan bağışlayacağım.


  • proculianus  (06.09.20 23:03:24) 
Tok karna git, bittikten sonra da bir şeyler atıştır. Geri kalanını orda anlatır sağlıkçılar zaten. Yataktan bir kerede kalkma falan diye.


  • pass  (07.09.20 00:19:34) 
şimdiye kadar 14 kez verdim bir şey olduğu yok. tabi bu bir de bünye meselesi. normalde tok karnıma vermem gerekirken aç karnına bile verdim. gittim ardından bir çokoprens ve meyveli suda içtim. doktor sigara içme dedi meyveli soda ile sigara içtim:)

tok karnına gidin, kan verdikten sonra biraz daha dinlenin sedyede. başınızın döndüğünü düşünürseniz sakın kalkmayın.

15.'yi verecekken endoskopi oldum. 1 sene beklemem gerekmiş. yaşadığım müddetçe 3 ayda bir kan vereceğim(L)
  • blue eyes white dragon  (07.09.20 00:30:45) 
Hayatımda birçok kez verdim , bunlardan ikisinde bayılmışlığım var. Elimin üzerinden aldıklarında iğneyi çekince kan fışkırmıştı kan tutması gibi birşey olmuş olabilir.


  • ashleybon  (07.09.20 09:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.