[]

Karma/eden bulur vs

Ömrümde bir kez aşık oldum o da senelerdir ilerlemiyor. Olmuyor, mutlu olamıyoruz ama vazgeçmek de yok.

Dini bir inanca mensup değilim ama bu 'karma' ya da eden bulur gibi bir şeylerden şüphe ediyorum artık. Vaktiyle birkaç kişiye tamamen duygusal manada kötülük etmiş olabilirim. Yine de bu 9(dokuz) seneyi hiç etmeye yeter mi?

Siz inanıyor musunuz bu gibi şeylere?
Lanetlendim de öyle mi kaldım yani, ne?

 
Inanmıyorum ölsün İSTİYORUM


  • olaylar olaylar  (06.09.20 14:06:49) 
Eden bulur.

Kalp kırdıysanız eğer sizin de aynı yerden kalbiniz kırılacaktır.
  • purplee  (06.09.20 14:11:22) 
9 senedir heba oldum diyorum, lanetlenmiş miyim acaba?


  • Karmaşıklık  (06.09.20 14:11:51) 
O kalbini kırdığınız kişilere ulaşma imkanınız yok mu? Özür dileme değil de böyle bir gönül alma durumu olursa iyi olur. Din açısından bakarsak da olumlu. diğer açıdan bakarsak evrene yaydığınız negatif elektriği alırısnız.


  • komando kani var bende  (06.09.20 14:15:54) 
8 sene önce ah aldım, burnumdan geldi, bir daha iflah olmadım. Dini inancım yok, pozitif bilim insanıyım, buna rağmen inanıyorum. Ben de birine ah ettim, umarım ona da aynısı olur :)


  • pati  (06.09.20 14:19:50 ~ 14:20:05) 
yaptıklarınızdan aslında bilinçaltıda kendinizi suçluyor ve mutlu olmayı baltalıyor olabilir misiniz? bence oradan hissettiğiniz suçlulukla alakası yoktur, daha temel bir yerdedir de, ama yine de düşünülebilir.

"lanetlendim mi" gibi düşünceler bence çok anlamsız, onun yerine sorulması gereken sorular "bana bunları hangi kararlarım yaşatıyor, neleri yanlış yapıyor olabilirim, mesela beni bu mutsuz ilişkide tutan ne, kararlarımın sonuçlarının kötüye çıkmasının sebebi ne" gibi şeyler olmalı. yoksa "lanetlendim mi, karma mı" gibi soruların metafizik cevapları var, bunların da gerçek hayatta karşılığı yok. ama psikolojik bariyerlerinizi araştırırsanız onları yıkmanın yolları var.

bir de kendini gerçekleştiren kehanet mevzusu var, ona da bakabilirsiniz. bu durumla tam alakası yok gibi görünse de başka birtakım şeyler için açıklayıcı olabilir.

ek: ah almanın bir karşılığı olsaydı hiç birimizin iş yerlerinde kötü yöneticiler aldıkları onlarca yüzlerce aha rağmen mis gibi yaşıyor, yükseliyor, istediklerini yapıyor olmazdı. örnekleri çoğaltabilirsiniz. örneği çoğaltınca mevzunun saçmalığı ortaya çıkıyor bence.
  • nimberjack  (06.09.20 15:02:54 ~ 15:04:57) 
Tamamen züürt tesellisi, eden bulmuş olsaydı bu hiyerarşik düzen doğa tarafından çoktan yıkılmış olurdu. He insanlığından ödün vermemek öz saygı meselesi.


  • wiekannich  (06.09.20 17:14:43) 
"Eden bulur." diye bir şey var ama bunu doğaüstü bir güç, ilahi adalet ya da karma olarak görmemek lazım. Sen çevrendeki insanlara kötü davranırsan, iyilik yapmaktan kaçınırsan vs. sen de benzer muamele görürsün. 10 yıl önce tamamen alakasız birine yaptığın bir davranış nedeniyle 'lanetlenmiş' olman ve karmanın seni bulması bence saçma bir inanış. Ancak o 10 yıl önceki davranışı yaptığın tutumun devam ediyorsa bu nedenle mutlu olamıyor olabilirsin. Bunu 'spesifik bir olay yüzünden' diye düşünmek yerine genel tutuma yormak daha doğru olur.


  • himmet dayi  (06.09.20 20:07:27) 
hiçbir şey etmedim ama kız arkadaşımdan ayrılırken benim kadar sevenini nah bulursun dedi. 3,5 senedir bulamadım.


  • guitarissimo  (06.09.20 21:21:00) 
karma diye bir şey var ama her zaman her yerde işleyen bir mekanizma değil.

bazı karma örnekleri:

(bkz: karma felsefesi/@tabudeviren)

yaşattığın bir şeyi yaşıyor olabilirsin ama olmayabilir de..
  • tabudeviren  (07.09.20 01:32:04) 
Ben karmaya inanmıyorum. @tolkien +1 @nimberjack +1

insan istediği gibi yorumluyor olayları, hemen ilişkilendirmek istiyor.
9 sene önce gençtiniz muhtemelen. gençken hata yapılıyor. Herkes ilişkilerinde problem yaşıyor, mutlu olmuyor. bunu 9 sene önceki yaptığınız kötülükle bağdaştırmanın hiç bir elle tutulur tarafı yok.

@tabudeviren'in verdiği örneklerde belediye başkanı otobüs çarpması sonucu öldü yazılmış haberde, bende adam yaya iken çarptı sandım. araçta iken otobüs ile çarpmışmışlar.

2. örnek, futbol bu, gol yersin de atarsın da . 8-0'lık maçlar olmuyor mu oluyor hangi takımlar ne goller yedi, üstelik adam dediği zamanki takımında da değil.

3. örnek iyiymiş hakkaten ona bir şey demiyorum. ama bence tesadüf. zaten her zaman her yerde işlemiyorsa tesadüf değil midir ?

genelde kötü örnekler veriliyor hep karmada. niye iyi örnekler yok ? ya da zaten iyi insanlar iyi oldukları için hayatları da iyi mi gidiyor ? gerçekten her iyi insan hayatta mutlu mu ?
  • fezagezgini_4  (07.09.20 01:54:34 ~ 01:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.