[]

Korona hastaları tat, koku kaybını yavaş yavaş mı kaybediyor?

Hastalığı geçirmiş ya da çevresinde hastalığı geçirmiş olanların böyle bir gözlemi var mı?

Sabahtan beri çok belirgin, ağır kokuları daha hafif, daha az hissetmeye başladım. Uzun süredir kullanmadığım parfümünü sıkınca kokusunu çok az hissettim acaba bozulmuş mu diye düşündüm, kahvaltıda masada haşlanmış yumurta vardı, normalde kokusuna asla dayanamam masada bırak oturmayı, aynı odada bulunamam, bugün kesik kesik ve çok daha hafif hissettim kokuyu, hiç rahatsız etmedi. Yani koku kaybımda tam kayıp yok ama azalma var. Yakın zamanda birkaç kez evrak işleri için üniversitede kapalı, nispeten kalabalık ortamda bulunmam gerekmişti ama bildiğim bir hasta temasım yok.

:(

 
Hayır en erken semptomlardan biriymiş, geçen bir doktor kendi covid pozitif sürecini anlatmıştı bulursam paylaşırım

Bir kalıp sabun kokladım ama koku hissetmedim demişti

Edit: twitter.com

"Koku duyusu çok erken kayboluyor. Ben test edince dehşete düştüm. Kocaman bir sabun kalıbından hiç koku gelmedi. Bunun dışında allodini (normal dokunma ile ağrı hissi) gibi birçok duyusal semptom gelişiyor." Şeklinde tweet
  • freebird5406_2  (06.09.20 11:13:46 ~ 11:20:21) 
Sanırım bu durum farklı seyredebilir. Ben covit nedeni ile hastaneye yatirildigimda henüz bu duyular yerindeydi. Ertesi gün bir anda odanın iğrenç kokusunu almamaya başladım. Üstelik karşımda yatan amca yatağa bağlı yarı kendinde degil, altı bağlı ve sürekli bakım olamadığı için oda hep iğrenç kokuyordu


  • primetime  (06.09.20 11:41:26) 
korona icin yorumum yok baska bir sey demeye geldim. alerji durumu varsa da olabiliyor koku ve tat kaybi bu arada. alerjik ataklarim costugunda ben ayni dedigin gibi yogun sıkmama ragmen parfumum dahil hicbir seyin kokusunu alamiyorum. alerjim yatistiginda ise koku hissim normale donuyor. tedbirli ol tabii ama hemen panige de kapilma derim.


  • in vino veritas  (06.09.20 12:11:28) 
@in vino veritas

Haklısınız. Benim de aklımda alerjiden kaynaklı olabilir düşüncesi geldi. zaten alerjik bir yapım var ama daha önce bu şekilde koku hissimde azalma olmadı. Bu yüzden ister istemez endişelendim.
  • GoodMorningTeacher  (06.09.20 12:24:27) 
Yavaş yavaş kaybettim, 8 gün tamamen koku-tat alamadım. Koku ve tatın geri geldiği gün tekrar test yaptırmaya gittim negatife dönmüştüm. Kahve kokusunu alamıyorsanız bilin ki pozitif durumunuz devam ediyor.


  • kanlakarisikyagmur  (06.09.20 12:45:21) 
Covid 19 tecrübemi yazayım ben de. temmuzda kas (özellikle bacak kasları), boğaz ve baş ağrılarım başladı. bu belirtilere üçüncü gün bir belirti daha eklendi. bir doktordan tıptaki adının allodini olduğunu öğrendiğim normal dokunma ile ağrı hissi...kızım omzuma dokunduğunda hissetmiştim ilk olarak. birkaç kez aynadan sırtıma, omuzlarıma bakma ihtiyacı hissetmiştim vücudumda yaralar mı çıktı acaba diye... ama görünürde hiç birşey yoktu. bu allodini 1-2 gün sürdü.şikayetlerimin arasında zaman zaman ishal olduğunu da eklemeliyim. şikayetlerimin üçüncü günü gecesi gittiğim hastanede tomografi çekildi ve temiz olduğu söylendi. mevcut şikayetler için serum verildi ve eve gönderildim. o gece rahat uyudum, sabah gayet dinç uyandım. ama covidin bana yeni bir sürprizi vardı. koku almıyordum. sirke, kahve, tütün, kedi maması, çamaşır suyu....koku duyumda sıfır algı...serumun bir yan etkisi mi acaba diyerek 2 gün bekledim. 2 gün sonra hastaneye giderek koku alamama şikayetimi beyan edince pcr testi yapıldı. sonraki gün öğle vakti ilçe sağlık müdürlüğünden aranıp sonucumun pozitif olduğu, karantina tebligatı, eve getirilecek ilaç v.s. konularda tarafıma bilgilendirme yapıldı. eve bırakılan plaquanil adlı ilaca başlayıp karantinaya girdim. ilaç haricinde c,d vitaminleri, propolis, pekmez, elma sirkesi gibi şeyler aldım. 14 gün sonra koku almama ve hafif baş ağrısı gibi şikayetlerimin devam ettiği gerekçesi ile kontrol testi talebinde bulundum. (normalde 14 günlük karantina sonrası bir şikayet yoksa tekrar test yapılmıyormuş) bu testin sonucu negatif olarak çıktı.
koku alamama şikayetim hala devam etmektedir. (45 gün oldu) bulaşması konusunda da şunu ifade edeyim. bu salgının ilk başından itibaren maske, temizlik ve diğer dikkat edilecekler hususunda azami dikkat gösterdim. ihmalkar davrandığım bir durum olmadı diye düşünüyorum. eve dışarıdan gelen market ürünleri, kargolar v.s. de dikkatlice temizlendi, bekletildi. bu süreçte toplu taşıma kullanmadım. ama kaynağını bilemediğim bir bulaşma oldu.

  • rukayka  (06.09.20 13:16:27 ~ 13:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.