[]

Foça'da ne yapılır?

Denize girmeyeceğiz, günübirlik gezelim diyoruz. İzmir'den araçla gideceğiz.
Nereler gezilir? Ne yenir? Ne yapılır?



 
Yıllardır giderim. Denizi tertemiz ama buz gibidir. Deniz dışında bi numarası yok.carsiyi 1 saatte gezersiniz. Meşhur bi dondurmacı var. Sadece meşhur, dondurması berbat. Boşuna sıraya girmeyin.

Plajda oturup denizi seyredin. Yeterli bu kadari
  • luluki  (06.09.20 08:00:18) 
Sahilde yürüyüş, gün batımı izlemek

Ara sokaklarda çok güzel taş evler var fotoğraf çekmek istenirse fakat bir yandan altyapı çalışmaları var o yüzden sokaklar kazılmış toz toprak olabilir

restoranların dışında meydanda da balık ekmekçiler moda uygun fiyatlı, migrosa doğru yürürken limni diye bir yer var, buna benzer başka yerler de var balık ekmek bira

Denize girilmeyecekse bütün günü ayırmaya gerek yok, öğleden sonra 4-5 gibi varsanız yemek yürüyüş gün batımı ve dönüş
  • freebird5406_2  (06.09.20 08:08:46 ~ 10:07:28) 
Eski foça’nın taş evlerinin olduğu sokakları gezin, sahil boyunca yürüyün, çarşısını gezin, sonra da gidip Kavala’da oturun. Manzarası çok güzel huzurlu, menü de güzel. Vaktiniz varsa gün batımı tekne turuna katılın 1 saat civarı sürüyor günbatımından sonra geri dönüyor tekneler. Ücreti 20₺ gibi bişeydi sanırım.


  • megalomaniac  (06.09.20 08:39:50) 
yeni foçadan girin yeni foça sahilde turlayın binip arabaya eski foçaya geçin balık ekmek bira vs yapın sahilde dolaşın, akşam üstüne doğru izmir yolunda kozbeyli köyüne girin bi kahve için dönüp gelin.


  • erty_ksk  (06.09.20 08:50:04) 
Havasını koklamak yeter, gün batımı gerçekten çok güzeldir, Eski Foça'da ara sokaklar, taş evler, şirin bahçeler fotoğraf çekmeye çok uygun ama gün içinde hava sıcakken denize girmek dışında ne yapılır bilemedim.


  •   (06.09.20 09:25:41) 
Eski ve yeni foça'nın sahili var, şahane değil ama yürümekten keyif alabilirsiniz. Gezecek pek bir yer yok bana kalırsa, eski taş evler falan da hikaye zaten küçücük yerleşim yerleri.

Eski foça'nın içindeki balıkçılarda barbun yiyebilirsiniz, çok övmüşlerdi. Ben denemedim.
  • Piukh  (06.09.20 10:26:41) 
Denizine girmedim ama sahilinde bir dondurmacı var, sakın dondurma yemeden dönme. Ben başka yerde böyle güzel bir dondurma yediğimi bilmiyorum. Önünde oluşan kuyruktan neresi olduğunu anlarsın


  • deepfear  (08.09.20 21:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.