[]

basit bir domain - hosting sorusu...

merhaba.

benim bir firmadan domain'im, baska bir siteden de hosting'im var ayni site icin. ikisinden de memnunum.


bugun domain aldigim firmadan bir domain daha satin aldim, hemen aktif oldu.
hosting aldigim firmanin web sitesine girdigimde ise, bu yeni aldigim domain icin hosting almaya kalktigimda benden para almadi.

ve iki sitemin domain'ini de ayni hosting altinda gosteriyor su an.


bu şu mu demek?
ben boyutlari yettigi surece, tek hosting parasi ile iki ayri web sitem icin de hosting saglamis mi oldum su an? yeni bir para verip hosting almama gerek yok mu yani? ayarlarini nasil yapacagim?


yani
www.ilksitem.com diyelim ki eski domainim. ve zaten yapildi dizayni ve aktif.

www.ikincisitem.com diyelim ki yeni domanim olsun. ben bunu da ayri bir sekilde dizayn edebiliyorum di mi. ilksitem.com icinde bir subdomain gibi gozukmesini istemiyorum.

yani ikincisitem.com adresine girince www.ilksitem.com/bilmemne gibi gozukmesini istemiyorum, www.ikincisitem.com adresi altinda dizayn edilmis yeni bir site olarak gozuksun istiyorum.


özetle istediklerim:
1- eski siteme bi bok olmasın. o kadar aylarca ugrastik.
2- yeni sitem de kendi ismi altinda gozuksun, eski site altinda bir dal gibi gozukmesin, bi iliskisi olmasin her iki sitenin.

 
kardesim bilmemek ayip degil de, sen bunlari tek basina yaparken, siteyi kurmayi nasil basariyorsun hayret dogrusu. limitler dogrultusunda istedigin kadar site kurabilirsin hostingine. yedekleme almayi unutma. sql ile beraber.


  • müptezel dostoyevski  (06.09.20 02:50:14 ~ 02:50:18) 
dostiyevski

ya wordpressi de kendim kurdum siteye. tum formlari vs her seyi ekleyebiliyorum. html kodlarindan bile biraz anliyorum vs.
gencken web dizayndan para bile kazanmistim :))

ama bu ayni hostingi iki ve fazla domain icin ortak kullanma olayina hic denk gelmemisim.
  • la traviata  (06.09.20 02:57:41) 
Hosting'i satın aldığın sayfada kaç domain'e kadar desteklediği yazar. O kadar domain kaydedebilirsin. Dreamhost'ta sınırsız mesela. İstersen milyon tane site yayınla tek hosting altında (alan kapasitesi yeterse)


  • himmet dayi  (06.09.20 03:50:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.