[]

shutterstocktan aldığım grafik dosyası

selamlar,

www.shutterstock.com

şu dosyayı alıp indirdim. eps şeklinde.
AI'de açtım dışa aktar kısmından 150 dpi psd olarak aktarıyorum. Yalnız phoshopta açınca tek layer olarak görülüyor hiçbir işlem yapamıyorum.

Bu dosyayı AI'de yada Photoshopta nasıl kullanabilirim? Öyle kitlendim kaldım

 
şöyle yaparsan olur.

vektör içindeki katmanların hepsinin göz simgesini kapat.

sadece tek katman açık kalsın. böyle tek tek tüm katmanları aynı ölçülerde çıktı alırsan.

fotoşopta da üstüste açıp aynen illüstratördeymiş gibi yapabilirsin.

benim terchicim şu olur. web için kaydet kısmından png 24 seçip arka plan transparan olsun dersen sadece objeyi dışarı kaydeder arkaplanı da olmaz böylece.

ilk önce fotoşopta kaça kaç alanda çalışacağını belirle.

sonra illüstratörden yeni bir çalışma sayfası yarat , fotoşopta çalışacağın ölçülerle aynı olsun.

sonra bu vektörü kopyala ve yeni sayfaya yapıştır.

orantılı olacak şekilde boyutunu büyür ve sayfaya ortala(eğer gruplu değilse objeler dağılabilir bunu engellemek için hepsini seçip grupla de veya cmd g yap mac de böyle, windowsta da ctrl g falandır)

sonra yine grubu çözebilirsin, ayrıca kırpma maskesi de olabilir.
  • hem şişko hem deli  (05.09.20 12:10:26 ~ 12:13:56) 
illustrator de tüm objeleri ayrı katman olarak yaparsanız export psd yaptığınızda photoshopda da katmanlı olarak çıkar.

yani sorununuz tüm objelerin tek katmanda olması.
  • RojoElefante  (05.09.20 12:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.