[]

kablosuz ekran yansıtma

hdmi kablosu almaktan bıktığımdan bu işi kablosuz yapmak istiyorum. kablosuz hdmi deyince anycast diye bir şey çıkıyor. bu anycast sadece film yansıtmak için midir anlamadım. Benim sadece film değil ekranda ne varsa onu yansıtmam lazım. öte yandan hadi anycast'ı yansıtılacak ekrana bağladım diyelim. yansıyan laptopa da bir şey takmak gerekmez mi? wifi üstünden oluyor gibime geldi. bu durumda da internet bağlantısı kesilmez mi?
ben laptoptan hdmi in bulunan cihazıma kablosuz görüntüyü nasıl yansıtabilirim sıkıntısız şekilde cihazların internet bağlantısı da kesilmeden?
cihazlar windows10


 
Demin baska bir soruda da ayni cevabi verdim, Chromecast ile masaustunu yansitabilirsiniz. Ancak oyun icinse gecikme olacagi icin isinizi gormeyebilir.

Internet kesilmez cunku bilgisayar modeme, modem de HDMI'dan takili olan Chromecast'e gonderiyor goruntuyu. O yuzden de modemin yuksek hizlari desteklemesi goruntunun cozunurlugune ve gecikme surelerine olumlu etki eder.
  • crown  (04.09.20 15:26:49) 
@crown oyun değil de word, excel vb gibi şeyleri yansıtacam


  • dunden beri dimdik  (04.09.20 15:30:04) 
Word, Excel vb statik goruntuler icin hic sorun olmaz.

Sadece gene biraz gecikme olur, mesela Word'de yazi yazarken siz klavyede bir tusa basarsiniz ekranda yarim saniye sonra gozukur.
  • crown  (04.09.20 15:40:45) 
görüntüyü aktaracağınız cihaz hangisi?

anycast , chromecast klonuna benziyor. bende orijinal chromecast vardı bir ara, ekrandakini bir şekilde göndermek mümkün. çok acayip verimli olmuyor, görüntü ara ara ufak tefek donuyor ama sunum izletmek için falan iş görür ama web'teki bir videoyu göstermek için nispeten verimsiz. ama onlar için de ayrı ayrı app'ler var, bir şekilde gösteriyorlar. hdd'deki video'yu da gösteriyorlar.
  • co2s2  (04.09.20 15:41:59) 
@co2s2 dell insprion oluyor galiba adı. böyle tek parça bilgisayarlar varya her şey monitörün içinde. hdmi in de var arkasında.

images-na.ssl-images-amazon.com bunun gibi
  • dunden beri dimdik  (04.09.20 15:50:37 ~ 15:56:14) 
haaaaa. ikisi de bilgisayar ise, o zaman farklı bir dolu seçenek vardır. sanırım buradaki herkes tv veya benzeri cihazlara görüntü aktarmaya çalıştığınızı düşünüyordur.

DLNA teknolojisine bakın derim. video izlemek için PLEX gibi bir şey kullanabilirsiniz. bir de hem windows'un içinde, hem de chrome'un içinde remote desktop connection var. onlara da bakmanızı öneririm
  • co2s2  (04.09.20 17:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.