[]

rehber olma çabalarım

Herkese selam,

4 yıllık (farklı bir bölümde) lisans ve açık öğretim turizm ve seyahat hizmetleri eğitimim mevcut. iki de yabancı dil var. Yabancı öğrenci statüsüyle, hali hazırda çalışma hayatım olduğu için uzaktan eğitimle Kapadokya üniversitesinde turizm rehberliği bölümünü okumayı planlıyordum. Fakat yabancı öğrencilere fiyatı çok yüksekmiş ve elemek zorunda kaldım.

1. Bu durumda tek seçeneğim uzaktan eğitimin devam etmesini umarak devlet üniversitesinde örgün eğitime gitmek mi?

2. Önceden tureb'in sertifika programları vardı mesela, dil avantajımızla rehberliği edinebileceğimiz başka bir yol yok mu?

3. Birisi belki yüksek lisansla da olabilir falan dedi böyle bir şey mümkün mü?

4. İnternette aradım ama güncel olamama ihtimaline karşı sizin bildiğiniz 2 yıllık rehberlik bölümleri hangi üniversitelerde mevcut?

Özetle lisanslı rehber olmak istiyorum ve benim durumumda yapabileceklerim nelerdir?

Okuyan ve yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden çok çok çook teşekkürler.

 
  • sanat guresi  (04.09.20 11:57:01) 
Osmangazi'de tezsiz yüksek lisans programı ile mümkün diye biliyorum. Emin değilim yine de Osmangazi'yi arsşrırmanızı tavsiye ederim.


  • black holes in the sky  (04.09.20 12:03:18) 
sizin için şu anda en kestirme yol yüksek lisans yapıp eski kpds yeni yds ile 70 puan barajını geçip kokart almanız. daha sonrasında ikinci diliniz için de tureb'in açacağı dil ekletme sınavlarını bekleyeceksiniz.

tureb'in sertifika programları ile kokart alma durumları sanırım 10-15 sene önce bitti, muhakkak lisans ya da yüksek lisans yapmanız gerekecek.
  • mcsword  (04.09.20 12:11:47) 
ayvansaray üniversitesi, plato myo' da da o bölüm mevcut. (uzaktan eğitim)


  • isyankar tosbaga  (04.09.20 12:16:58 ~ 12:17:28) 
2. artık tureb kurs açmıyor, o yol kapalı. üniversiteler dışında rehber olmak mümkün değil.

3. yüksek lisansla kokart almak için az buçuk ilgili bölümlerden lisans mezunu olmak veya bir dil bölümünden mezun olmak gerekiyor. koşullar üniversiteden üniversiteye de göre değişebilir tabi. hem tezsiz ve tezli yüksek lisans ile kokart alabilirsiniz. çalışma hayatınız varsa tezsiz sizin için daha uygun olabilir. gerçi zaten bir çok okul bu sene uzaktan yapacak.
örneğin izmir katip çelebi başvuruları 11 eylüle kadar devam ediyor.
tezsiz: sosyalbilimler.ikcu.edu.tr
tezli: sosyalbilimler.ikcu.edu.tr

4. sanat güneşi +1

özetle: 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite okuyarak ya da tezli ve tezsiz yüksek lisans okuyarak kokart sahibi olabilirsiniz.

bonus moral bozma: "yabancı öğrenci statüsü" demenizden türk vatandaşlığınız olmadığı sonucu çıkadımç. türk vatandaşı olmayanlar kokartlı turist rehberi olamazlar.
  • halanne  (04.09.20 14:27:54) 
TC vatandaşı değilsen olamazsın.

En kısa yol Osmangazi ünde 1 senelik tezsiz yüksek lisans yaparak olmak.
  • KaraSakall  (04.09.20 16:08:08) 
tc sıkıntı değil. onu okuldan sonra hallederiz


  • cosmicgadin  (04.09.20 16:17:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.