[]

Araç yetkili servisi maksimum tamir süresi

Aracımı 15.000 km bakımı için servise bıraktım. Aldıktan 15-20 km sonra şanzıman arızası vermeye başladı. Ben de kenara çekip yetkili servisi aradım. Aracın çekici ile servise alınması gerektiği söylendi. Aracı olduğu gibi bırakıp başka bir araç ile evime döndüm. Aracı servise çektiler.

Sıkıntı bundan sonra başlıyor. Aracı ben yaklaşık 20 gün önce teslim ettim ancak bugün aradılar ve şanzımanda mekatronik kısmının değişim yapılacağını ilettiler.
Aracın en az 15 gün daha kalacağını ilettiler.Ben de aracı 20 gündür kullanamıyorum, araç tahsis edin dedim. Temsilci tabi ki lafı yuvarladı.

Ben fırsatçı gibi kavga ede ede bir çıkar elde etmek istemiyorum. Ancak ciddi şekilde de mağdur ediyorlar. Bu konuda haklarım nelerdir? Maksimum 30 iş günü tamir süresi olduğu yazıyor heryerde. Aracın kitapçıkları ve garanti kartı araçta kaldı. Eğer 30 iş gününü geçirirlerse harekete geçmeyi düşünüyorum.

Araç 2019 Audi.

 
Premium olduğunu iddia eden bir marka bunu yapmalı, mutlaka diretin ikame araç için ve tehditvari konuşun sizi heryere yazacağım, şikayetvar, ekşisözliük vs açık açık söyleyin.


  • garavel  (04.09.20 11:27:45) 
Doğru anladıysam araçta hiçbir sorun yoktu. Kendileri bir zarar verdiler. Garantisi de bitmemiş henüz. Bence olağandışı bir şey bu. 1 yıllık araç bakımında altı üstü yağ ve filtreler değişir. Geri kalanlar kontrol sadece. Garip bir durum. Bu sorun kronik bir şeye evrilebilir. Size araç vermeleri gerek elbette o ayrı bir konu. Yeni araç bulunamaması ve aşırı talep artışından dolayı o araçları bile satmışlardır.


  • the coon  (04.09.20 11:50:42) 
Fırsatçılık değil ki bu,amacın çıkar elde etmekte değil.

Ortada cam gibi gerçekler var.sen parasını ödeyip kendine güzel bir araba alıyorsun ama araban ortada yok,serviste bekliyor.bu grubun dsg denen mekanizması teknik olarak arızalı.bunu bile bile,her sene gerekli düzeltmeler yapıldı diyerek satmaya devam ediyorlar.sende aynı sebeple yolda kalıyorsun.servis daha telefonu duyduğunda bunun hangi arıza olduğunu biliyor.sadece bunu söylemek için 20 gün bekliyor.

Şimdi olacağı söyleyeyim sana.parça bekleniyor diyerek seni bekletmeye başlayacaklar.arıza belli,dsg beyni denen meret elim büyüklüğünde bir kutu,onu yerine takıp,biligisayara bağlayacaklar ve olay bitecek.ama bunun yapılması kaç gün sürecek yaşayıp göreceksin.

Sen sıfır araba alayım,huzurla 3-5 sene binerim diye araba alıyorsun ve sana bunu yapıyorlar.bu durumda yapacağın her şey senin hakkındır.
  • duptıs  (04.09.20 11:55:26) 
ilk gün isteyecektiniz ikame aracı. geç kaldınız diyemem ama ben olsam dakika 1 gol 1 isterim.

millet ne çirkeflikler yapıyor. düz vites en ucuz arabadan veriyor, kavga ede ede otomatik vites premium araba alıyor çıkıyor ikame araç olarak. bunların ücretleri de sonuç olarak sizin bizim primlerimize de yansıyor.

böyle durumlarda 2 gün idare ederim vs dememek lazım. derhal isteyin. temsilci ile sınırlı kalmayın. genel merkezi arayın. bir keresinde garanti süresi geçmiş olmasına rağmen garantiye girmesini düşündüğümüz bir araç için tr genel merkezi aradık, en son almanya genel merkeze yazı falan yolladık. istediğimizi de aldık.

siz yepisyeni aracınızı yetkili servise bırakacaksınız ama adamlar bir ikame araç veremeyecek. yok öyle şey.
  • co2s2  (04.09.20 12:03:42) 
Ben de birebir ayni aracı kullanıyorum ve yetkili serviste bakım yaptııryorum, zaten sana sunulan garantide sana kiralık araç vermeleri gerekiyor: www.audi.com.tr

Hangi servis bilmiyırum ama mesela Erel'de yedek araç verildiğini hatırlıyorum net bir şekilde.
  • roket adam  (04.09.20 12:43:41) 
Sağlık problemi nedeniyle iki gündür ilgilenemedim ancak pazartesi servise gidip bizzat ilgileneceğim. Başka bir aracım daha var yine aynı yerde bakıma giriyor. Onu da bildikleri için umursamadılar. Ancak pazartesi günü bu servis ile uğraşıyor olacağım.


  • o kadar da degil aga  (05.09.20 14:09:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.