[]

Sabah sabah covid soruları

Günaydın.

1: ne kadar korunursam korunayım bi yerde bana da bulaşacak hissi oluyor mu sizde de? Ve sizce gerçekten öyle mi?

2: covid semptomları gösteren normal bir şahıs hangi yolu izliyor. Ne yapıyor? Şu anki koşullarda yani.

 
1-gerçekten korunursam bana bulaşacağını düşünmüyorum. ama başta çok dikkat edip sonra salan bir yapım olduğu için ekim-kasım sonrası lanet olsun diyip tedbirleri bırakırım gibi.

2-fakirse: hayatına devam ediyor hastalığı ağırsa ölüyor, değilse kalıcı hasarla yaşıyor.

orta direkse: zor da olsa kavgayla dövüşle test yaptırıyor, test sonucunu gelene kadar eve gönderiliyor. pozitifse pozitif çıktığı bilgisi veriliyor ve 14 gün evden çıkmaması söyleniyor. kullanması gereken ilaçların olduğu reçetesi veriliyor. yakınları ve onunla temas kuranların da test yaptırması söyleniyor ama onlardan da tamamına test yapılmıyor.

zengin ve yandaş değilse: özel hastaneye gidiyor. ben test yaptırmak istiyorum diyor. semptomları çok ciddiyse test sonucu gelene kadar müşahede altında tutuluyor, semptomlar çok ciddi değilse evinde bekliyor. sonrasında eğer pozitifse hastaneye yatırılıyor.

zengin ve yandaşsa: test içinde yüzüyor bunlar. kendilerine gelen testleri semptom olsun olmasın her sabah bir posta yapıyorlar. kafalarına göre takılıyorlar. pozitif çıkarlarsa ankara'yı ayağa kaldırıp vip hasta olarak en iyi hastanelere yatırıyorlar.

sağlık çalışanıysa: zengin ve yandaşlara dağıtılanlardan bu insanlara kalmıyor. sağlık çalışanları her gün binlerce hastanın içinde geziyor ama test yaptıracaksan kendi paranlar yaptır deniyor.
  • golgi aygıtı  (04.09.20 09:48:42 ~ 11:14:36) 
1- Bende bu hiç yoktu, tedbiri elden hiç bırakmadık, hiç gevşeme yaşamadık ve ben bize bulaşmayacağını düşünüyordum ama bana olmasa da sevgilime bulaştı, hala da yüzde yüz emin değiliz, pozitif çıkmadı testler ama kanda nedeni bulunamayan bir enfeksiyon vardı covid ile uyumlu, neyse ki iyileşiyor.

2-Bizdeki süreç şöyle oldu, şanslıyım ki yakın arkadaşım enfeksiyon hastalıkları uzmanı, onun yönledirmeleri ile, semptom gözükür gözükmez test yaptırdık, sonuçları beklemeden kan değerlerine bakıldı, çıkan sonuçları 3-4 farklı tanıdık doktora gösterme şansımız oldu, onların yönlendirmeleri ile hareket ettik, kendi insiyatifimizle karantinaya aldık kendimizi.

İlk test negatif çıktı.

Kan değerlerine bakıldı, satürasyon düşük olduğu için tomografi çekildi, tomografi temiz, kan değerleri bozuk çıktı.

Antibiyotik başlandı, 3 gün sonra kan değerleri daha da yükselmiş çıktı, ikinci test yapıldı, temaslı olduğum için doktor bana da pcr testi yazdı, ikimiz de negatif çıktık.

Göğüs hastalıkları uzmanı bir tanıdığımız, sitokin fırtınası olabilir, ben sürü bağışıklığına inanmıyorum diyerek mutlaka tekrar tomografi çekilmesini önerdi. İkinci tomografi de temiz çıktı. Enfeksiyon odağı muhakkak araştırılsın dendi.

Dahiliye uzmanı ile görüşüldü, enfeksiyon odağı bulunamadı, başka herhangi bir hastalık tesbit edilmedi, tekrar kan değerlerine bakıldı, iyiye gidiş görüldü.

Bir hafta süreyle düşmeyen ateş, yorgunluk, halsizlik, sırt ağrısı, böbrek ağrısı çekti, pazartesiden bu yana ateşi yükselmedi ve ağrıları geçti, karantina devam ediyor, bende ve temaslı olan diğer kişide belirgin belirti yok.

Yönlendirmeleri kendi doktorumuz yapsa da tüm testler devlet hastanesinde ve sorunsuz yapıldı, onu da belirteyim. Test yaptırmanız gerekirse herkese yapmıyolar diye çekinmeyin, benim gördüğüm belirtim var diyene yapıyolar.
  •   (04.09.20 10:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.