[]

Stres ile nasıl başa çıkıyorsunuz

sb




 
Eskiden stresli olduğumda sigara içerdim. Birkaç dakikalığına da olsa beni rahatlatırdı. Yaklaşık 1 yıl önce sigarayı bıraktım. Şimdilerde ise alkol almayı tercih ediyorum rahatlamak için. Ama son zamlardan sonra alkolü de bırakacağım sanırım.


  • her seye atarlanan adam  (03.09.20 22:08:58) 
eşiğin altında daha çok toplumun senden istedikleri varsa, eline bir kalem kağıt alıp, benim istediklerim toplumun istedikleri diye ayırmak iyi bir başlangıç olur.


  • silver apple  (03.09.20 22:17:00) 
cıkmıyoruz ki.


  • hier kommt die sonne  (03.09.20 22:28:35) 
eskiden strese sebep olan şeylerin aslında stres yapmaya değmeyecek şeyler olduğunu anlıyor insan belli bir süre sonra. geçmişe böyle baktıkça karşılaşılacak zor durumlar için gerilim düşüyor kendiliğinden.


  • bruges  (03.09.20 22:31:45) 
spor ve meditasyon


  • superb  (03.09.20 22:53:25) 
Konuşarak.


  • jazzabel  (03.09.20 23:44:46) 
Hayatımda ilk defa stresle başa çıkamıyorum. Normalde dünya sikine minare götüne bir insanım ve bir şekilde atlatıyorum ama bu sefer çok uzun sürdü ve aşamıyorum.
Alkolden destek alıyorum ama çok da bel bağlamak istemiyorum. Bikaç gün hava değişikliği yapmaya geldim ama stres kaynağı orada durduğu sürece ne kadar faydası olucak bilemiyorum. Normalde iyi gelirdi ortam değiştirmek, bakalım.

  • Bruce  (04.09.20 00:24:28) 
stresin kaynagi nedir? trafik mi? patronun mu? esin mi?


  • baldur2  (04.09.20 01:08:02) 
Oncelikle soyliyim, icki pek sevmem. Aylarca icmesem aklima gelmez.

Simdi 40'a merdiven dayadik. Evde stres ayri, disarda stres ayri. Aksamlari birkac bardak bira denedim baktim kesmiyor, agir ickiye gectik. Eve gelip bir duble atinca kulak memesi kivamina geliyorum. Ucunu kacirmadigin surece sikinti yok super olay, beni rahatlatiyor. Bence antidepresan kullanmaktan iyidir.
  • cooperr  (04.09.20 01:43:46) 
Ağlayarak veya uyuyarak


  • kestane gürgen palamut  (04.09.20 01:54:36) 
Ben de çıkamıyorum :(


  • kismisolungac  (04.09.20 09:14:34) 
Deadlift, squat, bench, op.
Viski.

  • logisticsmanager  (04.09.20 09:17:31) 
4-7-8 derin nefes tekniği
Stres veren durum ile alakalı
Hatalı Düşünceler / İnançlar üzerine çalışmak (Thoughts Daily uygulaması bu konuda destek olur.)
Her stresli dönemde kahve kola çay şekerli yiyecekleri azaltmak
Melisa papatya türü çaylar

Kısacası yaşam şeklini değiştirmek
  • psmstc  (04.09.20 10:00:00) 
Ek olarak Acar Baltaş Stres kitabı


  • psmstc  (04.09.20 10:01:05) 
antidepresan ama benim sorunum okb, yani obsesif kompulsif bozukluk. gerçi yine de strese iyi gelmediği durumlar oluyor. anksiyetem de var ve stresle tetikleniyor haliyle hem okb hem anksiyete zaten birbiri içine geçmiş durumdalar. bence spor yapmak, düzenli uyku, bol su, dengeli beslenme vs vs uzun vadede en iyileri, çünkü nörotransmitter salınımlarını optimum düzeyde tutuyorlar. buna rağmen okb'dir, depresyondur, manik depresif bozukluktur vs vs devam edebilir tabi, bunlar çok farklı durumlar, o zaman ilaç + terapi. ama belli bir psikolojik bozukluğu olmayan -ki kimsenin psikolojisi tam olarak yerinde değildir stres, beslenme gibi basit nedenlerden tut radyoaktif ortam, manyetik alan vs gibi nedenlere kadar- yani teşhis edilerek tedavi gerektirecek düzeyde psikolojik bozukluğu olmayan kişilerde stres yönetimi için ilaca gerek yok. bunu antidepresanın rahatlatılıcığını bilen biri olarak diyorum. stres yönetimi için iradeli olup, dikkat dağıtmak gerekiyor, ki dediğim gibi ilaca rağmen pik attığım noktalar oluyor. o tip durumlarda yürüyüşe çıkmak, rahatlatıcı bir müzik dinlemek, kedi-köpek videoları izlemek, tamamen kafa boşaltmaya yönelik salak bir film izlemek -ki biri twitter'da keşke böyle bir film türü olsa demiş, ararken kolaylık olur, bence haklı :D - , mizah dergileri okumak gibi gibi şeyler beni rahatlatıyor. yemek yapmak da aynı şekilde. ama bunlar semptomları gideren şeyler. ben o yüzden silver apple'ın yazdığını özellikle çok beğendim, ek olarak stresin kaynağını yok etmek zaten başlı başına başa çıkma yöntemi :D


  • pasp  (04.09.20 10:11:50) 
Her gün spor.


  • arnold schwarzeneger  (04.09.20 10:40:40) 
stres ile basa cikmiyorum. cunku uzun zamandir stres olmuyorum. kendime ve islere cok anlam yuklemedigim icin boyle oldum.


  • Leonardo~Da~Vinci  (04.09.20 11:00:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.