[]

Evden Nasıl Taşınılır?

Selamlar, evimden tainacagim 1 ay kadar sonra. Bugune kadar hep cok duzensiz tasindim. Son gune biraktim herseyi. Sonra ya esyalar kirildi, ya kotu tasimadan dolayi kayboldu, hasar gordu vs. Ancak simdi onumde 1 ay kadar bir sure varken guzelce paketlenip tasinmayi dusunuyorum. Ama bu duzgun tasinma isinde tecrubesizim. O yuzden yardima ihtiyacim var. Bir de armut.com uzerinden buldugum tum nakliyeciler kotu cikiyor. Ona da bi cozumunuz var mi?




 
Ayrintilari yazin, ne kadar esyaniz var. Nereden nereye tasiyacaksiniz. Neleri gözden cikarttiniz (ben kendi evime tasinirken esyalarin tamamina yakini sattim, cok az esya ile tasindim)


  • topkapiaksaray  (03.09.20 19:43:36) 
buyuk karton kutular alin farkli boylarda. simdiden kullanmadiginiz esyalari koyup ust uste istifleyerek baslayin. mesela kilerdeki esyalar, kisliklar vs. kutunun ustune de kalin bi kalemle icinde ne oldugunu veya tasininca hangi odaya gidecegini belirleyin.


  • icim urperiyor  (03.09.20 20:14:19) 
Önce evdeki gereksiz eşyalardan kurtulun.
Sonra kutu alıp oda oda başlayın, tüm kutularda numara ve oda isimleri yazsın. Kaybolup kaybolmadığını anlamış olursunuz.
İnternetten kırılacak eşyalar için patpatlardan alın bunun gibi ty.gl evde bir sürü çini eşyamız var kırılmadılar.
Bazı nakliyecilerde kıyafetler için devasa ve yırtılmayacak çöp poşeti gibi poşetler oluyor. Kıyafetleri dolaptan çıkarıp yığıyorsunuz içine. Onlardan getirirlerse büyük kolaylık olur.

İstanbuldaysanız ben de yeni taşındım nakliyat firması önerebilirim. Ben ararken tek tek şikayetvar ve google yorumlarına bakarak buldum. En son bulduğumda bir tane bile şikayet yoktu şansımızı denedik ve güzel çıktı.
  • jazzabel  (03.09.20 20:16:11) 
Ev 1+1 cok fazla esyam yok. Gecen sene geldik IStanbul'a zaten. Ancak bu koronadan dolayi issiz kaldim o yuzden geldigim gibi geri donecegim :)
Kiyfetlerimin bir kismi Ikea'nin su bez kutularinda duruyor bir kismi da bavulda. Onun disinda yine bir bavulluk kiyafet de dolapda duruyor. Ivir zivirim da cok yok ama bosanmis bir erkek olarak biraz daginik yerlesmis esyalar eve :)) Karton kolileri eskiden Migros'dan yada bakkaldan falan alirdik ama sanirim bu pandemi surecinde bu akilli bir tercih olmayacak gibi. O yuzden onlari internetten alacagim.

  • andack  (04.09.20 02:39:27) 
Nakliyede ucuza kaçma. Arabaları büyük olsun ve taşıyacak adam sayısı fazla olsun. Gerekirse elemanlara bişey ısmarlayın. Böyle şeyler olumlu yansır


  • kickboxer  (04.09.20 02:42:12) 
ben de korona döneminde evlenip anne evindeki eşyalarımı kendi evime taşıdım. kolileri migros, eczane vs'den de alabilirsiniz aslında, birkaç gün güneş gören bir yerde bekletebilirsiniz ya da benim gibi çılgınsanız kolonya sıkabilir ya da kolonyalı mendille silebilirsiniz, ben öyle yapmıştım.

eşyaları paketlerken gazete kağıdı da kullanabilirsiniz, yine birkaç gün güneş gören yerde bekletmenizi tavsiye ederim. ama patpatlar tabi ki çok çok daha güvenli. lakin tabak vs gibi şeyler için gazete kağıdı daha kolay oluyor. zaten patpata sarsanız da tabaj tarzı eşyaların arasına birkaç kat gazete kağıdı ya da birkat kalın karton koymanızı tavsiye ederim naçizane.

ek olarak şu zamana kadar 16 kere taşınmış bir insan olarak :( (8 ev, 6 öğrenci evi (bunu normal insan evinden saymıyorum tabi XD) ve 2 yurt) değiştirmiş bir insan olarak diyebilirim ki, olabildiğince düzenli toplanmaya çalışın. yeni evinize girmeden önce evi temizletin, şu anki evinizden çıkarken de evinizi temizletin. kıyafetlerinizi bavullarla mümkünse kendiniz götürün, gerekiyorsa kıyafet torbaları oluyor tek m migroslarda bile, onları da kullanabilirsiniz kırışabilecek kıyafetler için. olabildiğince herşeyi iç içe ama kırılmadan paketlemeye çalışın. bakıyiiiim.. aklıma başka birşey gelmedi, gelirse yazarım.

ha bir de, eğer mobilyalarınızı enza, istikbal vs tarzı bir yerden yakın zamanda aldıysanız, arayıp mobilya demontesi-montesi için onlardan yardım isteyin. eğer taşıma şirketine yaptırırsanız, olumsuz bir durum olması halinde garantiden saymayıp sorun çıkarabilirler.

son olarak hangi kutsal güce inanıyorsanız/inanmıyorsanız sabırlar versin/dilerim.
  • pasp  (04.09.20 03:12:19) 
@pasp Tasinacagim ev kendi evim. Orayi da esyali olarak kiraya vermistim. Mecbur esyali bir durumdayken tasinacak esyalar eve. Oradayken artik bir sekilde diger esyalar garaja indirilecek. Cidden Sabirlar diliyorum kendime XD


  • andack  (04.09.20 03:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.