[]

Bilkent neden ucuz

Koc'ta sabanci'da yıllık ücret 110 bin TL, Bilkent 50 bin TL. Neden bu kadar fark var? Dandik sokak universiteleri bile o civarlarda para istiyor, Bilkent çok ucuz geldi gözüme.




 
bence koç, sabancı pahalı. abd'de public üniversitelerin yıllık tuitionı kadar tuition kesiyorlar. dünyadaki ilk ilk 100deki public okullardan pahalılar. aklı ve parası olan yurtdışına gider.


  • antikadimag  (03.09.20 19:55:27) 
ankarada olması da çok büyük etken. istanbulda olmak zaten başlı başına fiyatı çok yükselten bir etiket. bilkent'in yarısı kadar değerli olmayan ama lokasyon olarak istanbulda bulunan okullar bilkent kadar para istiyorlardır (bilmiyorum sadece tahmin). bunda şehrin etkisi var.


  • siyahliadam  (03.09.20 20:16:15) 
Hayır. Cevabı Ihsan Doğramacı da. Adamın mantığı vakıf üniversitesi kuruyoruz ama buna rağmen eğitime insanların gücü yetebilmeli idi. Bu ideolojiyi devam ettiriyorlar. Ankara'da olmasıyla falan alakası yok. Hatta Bilkentte diğer vakıflara göre burslu ogrenci sayısı da çok.


  • superfluid  (03.09.20 20:30:20) 
bakınız burada anlatmış.
"1947 yılında ailesiyle birlikte Ankara'ya yerleşti. Amerika'da incelediği kâr amacı gütmeyen özel yükseköğretim kurumlarına benzer yapıdaki üniversitelerin Türkiye'de oluşturulmasını daha o yıllarda planlamaya başladı. "
www.bilkent.edu.tr
  • ankarakecisi  (03.09.20 20:55:56) 
@superfluid iyi açıklamış.

Şirketin üniversitesi değil üniversitenin şirketi meselesi.
  • owaki  (03.09.20 21:36:54) 
bilkent mezunuyum, evet değerli ihsan doğramacı nın en büyük hedefiydi
kaliteli eğitimi herkes alsın isterdi...
Su an damat Abdullar Atalar okulu mühendislik fakültesine cevirerek , en cok önemi oraya vererek mahvetti nerdeyse ama yine de iyidir

Pahalı olsun kaliteli olsun mantığı bu okul için gecerli değil
yemeğe, kahveye ve okul içi giderlere diğer ünilerden carpı 4 geciriyor olmaları gerceği bir yana :)
kütüphanesi ve ingilizce eğitimi icin bile olsa kesinlikle istanbuldaki apartman üniversitelerine bin basar
Kaldı ki,en ipsiz sapsızı bile 8- 5 memur gibi derse katılmak zorundadır, en sevdiğim yanı buydu
ve kütüphanesindeki essiz kitaplar..
  • blackgirl00  (03.09.20 21:48:32 ~ 21:50:13) 
Bilkent bana göre gerçek anlamda Türkiye'deki tek "vakıf" üniversitesi. Onu bir kenara bırakıyorum.

Bilkent ayrıca Ankara'daki vakıf üniversiteleri içinde en pahalılarından. Örneğin Atılım Ünv. 41000 TL civarında ücretli bölümleri. İstanbul ile kıyaslayınca ucuz kalıyor. 50 bin TL ne kadar ucuzsa artık :)

Sebebine gelecek olursak, eskiden de bir fark vardı ama makas bu kadar geniş değildi, vakıf üniversiteleri benzer oranlarda zamlar yapıyor, son yıllarda yapılan zamlar aradaki farkı iyice açmış. Lokasyon İstanbul olunca fiyat direkt yükseliyor temel sebep bu. Bilkent o dersane bozması okullardan fazla fazla üstün o ayrı, kıyas dahi etmem.
  • Lethe  (03.09.20 22:03:57 ~ 22:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.