[]

Superonline fiber vs. Vodafone fiber / tercih

Halihazırda Superonline fiber kullanıyorum, fiyatı biraz yüksek olsa da uzun yıllardır sorunsuz çalışıyor. Yine taahhüdüm bitmek üzere, acaba devam etsem mi operatör değiştirsem mi bilemedim.

Binamızda Türk Telekom ve Superonline'a ait iki adet fiber hat var. Türk Telekom'a bakmadım bile, bir kez Millenicom deneyimim oldu ama TT hattı üstünden geldiği için midir bilinmez, zırt pırt bağlantı kopuyordu, birkaç gün sonra iptal ettirdim. Başıma böyle bir şey gelir diye düşünerek Superonline'ı iptal etmemiştim, onunla devam ettim.

Şimdi sağa sola reklam asmışlar, Vodafone fiber de hizmet vermeye başlamış. Hangi operatörün hattını kullanıyor bilmiyorum.

Sizce Vodafone fibere geçilir mi? Sanırım Superonline'da olduğu gibi upload hızı 5mbit. Problem yaşayan oldu mu? (İzmir Karşıyaka)

 
superonline/vodafone/kablonet anlaşma yapmıştı. vodafone alsan da superonline üzerinden hizmet verecek olabilirler.


  • sutlu nescafe  (03.09.20 15:33:50) 
evet görüştüm vodafone ile, superonline'ın fiber hattı üstünden hizmet veriyorlarmış. fakat deneme şansım yokmuş, taahhüdü verince geri dönüşü yok yani. onlar öyle dese de hukuken cayma hakkım var mı araştırayım.

millenicom'dan ağzım yandığı için benzer sorunları yaşayacakmışım gibi geliyor. dönen tekere çomak sokmak istemiyorum :/
  • orient blue  (03.09.20 16:27:47) 
vodafonun kendi altyapısı yok. superonline ya da telekom altyapısı üzerinden satıyor.

biz 100mbit sol altyapılı vodafone fiber kullanıyoruz. açıkçası bir şikayetim yok ping 10ms altında hız 100-110 mbit stabil. upload 5

öncesen sol fiber kullanıyorduk.pin aynı görünmesine rağmen online oyunlarda sol performansı daha başarılıydı.
  • orpheus  (03.09.20 17:43:25 ~ 17:44:27) 
sanırım sol ile devam edeceğim, içime sinmedi voda.


  • orient blue  (03.09.20 22:13:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.