[]

Cocuklarin sudan korkmamasi ama guvende olmalari

Gecenlerde bir video izlerken farkettim, ben sanki ogluma biraz fazla korumaci davraniyorum. Dalgalara yaklasmasina izin vermiyorum (hint okyanusu bu arada). havuz merdivenlerinde falan da asiri korumaciyim. ziplamasin, dusmesin, duserse su yutar falan. oglan 4.5 yasinda..

Siz nasil yapiyorsunuz? Nedir bu isin ortasi?


 
beline kadar gelen suda acil müdahale edebilecek kadar yakında duruyorsanız deniz kısmında bir problem olmaz. havuz merdivenleri ise tehlikeli benim gözümde.


  • winston  (03.09.20 15:27:55) 
Kendi çocuğum yok ama ablam deniz kenarında sürekli 1-2 metre uzaktan izliyor, olabildiğince karışmamaya çalışıyor tehlikenin ne olduğunu öğrenebilmesi için. Yeğenimin henüz yapmadığı bir şey için önceden uyarmıyor, yani merdivenlerde zıplamıyorsa zıplama demiyor. Riskli şeyler yapacak gibi olursa dikkatini başka bir şeye çekmeye çalışıyor.


  • fotrsapka  (03.09.20 15:29:10) 
4-5 yaşındayken babam beni tutup tutup havuza denize fırlatıyordu, ben de yüze yüze çıkıyordum sdfgsfg.

Çocuğum olsa kıyamam muhtemelen ama çok riskli bir şey değil, bi sıkıntı olursa gider tutarsınız, ardından 1-2 ağlar geçer, nolcak.
  • plutongezegendegilmi  (03.09.20 17:48:54) 
Havuz merdivenleri sıkıntılı, ama normal deniz ve mutedil dalgalarda kol mesafesinde serbest bırakırdım. Önemli olan o anda başka bir şeyle (özellikle telefon) meşgul olmamanız.
Benim çocuklarım o minnak dönemi geçtiler ancak iki olayı halen titreyerek hatırlarım:
1- Çocuk wc'den çıktıktan sonra duş alıp bana gelecek yeleğini giyip tekrar havuza girecekti, duşa doğru yürürken gördüm, sonra telefon çaldı. Konuşmadım, sadece kim olduğuna baktım. Kafamı tekrar çocuğa çevirdiğimde havuzda çırpınıyordu. Aklım çıktıydı.
2- Biri 5 diğeri 3 yaşında iki yeğenim var (o zamanki yaşları). Büyük olan havuzda babaanne ve dedeye nasıl daldığını, dipten oyuncağı alıp çıktığını gösteriyor. 4 yetişkin havuz kenarında buna bakıyorlar. Ufaklık da havuzun biraz ilerisinden giriyor suya, o da kendini gösterecek, ama kolluklarından birisi hava kaçırıyor. Ben balkondan baktığım için (yukarıdan, daha geniş bakış açısı ile) gördüm çocuğun çırpındığını. Neyse, az su yuttu ama bir şey olmadı.
  • SiyamkedisiZorro  (03.09.20 18:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.