[]

alkol sonrası durum

sorum şu;
bebe değilim öncelikle ~40. yaklasık 1 yıldır, akşam alkolü kontrollü almama rağmen sabah kötü uyanıyorum. Yani limitlerim bellidir benim 2 bira, 2 kadeh rakı ya da yarım şişeden biraz fazla şarap. Bunlardan biriyle çakırkeyif çok güzel bir gece geçiriyorum. baş dönmesi vs zaten yok ancak sabah olduğunda kafam ağırlaşmış, midem bulanır halde, hatta hafif baş dönmesiyle uyanıyorum. ilk bir iki seferde herhalde farkında olmadan gece cok kaçırdım diye düşündüm ama tekrarlıyor, bu durum başına gelen veya fikri olan var mıdır?



 
Alkol aldığın günler su tüketimini artır düzelir, yaş ilerledikçe mekanik işlemlerin gerçekleşmesi için daha fazla tork gücüne ihtiyaç duymaya başlıyor sistem, onda da eskiden 1 birim suya ihtiyaç duysa yaşlandıkça 5 birim suya ihtiyaç duymaya başlıyor, o da dehidre edebiliyor.


  • angelus  (03.09.20 15:04:01) 
Yas ilerledikce vucudun alkolu metabolize etmesi de yavasliyordur. Yatmadan once bol su/maden suyu icin.


  • crown  (03.09.20 15:04:35) 
Özellikle belli bir yaştan sonra fermente içkileri bırakıp distile içkilere geçmenin metabolizma için daha rahatlatıcı olduğunu okumuştum. Belki bir alakası olabilir.


  • love my way  (03.09.20 15:28:13) 
hmmm evet haklısınız zaten çok içen biri değilim bundan olabilir, sabah uyandığımda 1 ltyi içtim bi anda. su konusundaki tavsiyelerinizi dikkate alacağım. distile içki konusuna da katılıyorum, değişmek lazım yavaştan.


  • delidiyorum  (03.09.20 15:48:05) 
artık haftada 5 kez falan takılıyoruz, haliyle sabah işe giderken baş ağrısı ve halsizlik çok oluyordu.(10 bira falan her akşam)

uyurken yoğurt, ayran ya da kefir içiyorum bol bol. takviye olsun diye sabah uyandığımda da içiyorum. tüm gün hiç alkol tüketmemiş gibi oluyorsun. umarım işe yarar.

37e
  • redeath  (03.09.20 16:11:48) 
Aksam yatmadan bir limon, sabah kalkinca bir limon sikip shut yapin. Ciddi fark yaratir. Bir de ertesi gun vucuttab alkol ve etkilerini uzaklastirmanin baslica kurali kardio egzersizi, kosu yuruyus boks artik ne olursa... yatarak ve hareketsiz kalarak cok gec atlatiliyor...


  • msb  (03.09.20 16:14:26) 
Karaciğerle ilgili bir problem olabilir.


  • acebi  (03.09.20 20:21:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.