[]

Şnorkelde mi bozukluk var bende mi?

Şnorkel borusunun içine suya batsa bile hava girmemesi gerekmiyor mu?
benimkinin içine su gidip duruyor ufak bir dalgada bile.
nasıl kullanılıyor bu ?


 
şnorkelin tipine göre değişir o. ucu tıpalı modellerde girmemesi gerekir ama açık ise girmesi normal. kafada duruş şekli suya göre eğimini kontrol ediniz. belki çok eğik suya yakın kullanıyorsunuzdur.
suyun az girmesinde sakınca yok sert üfleyerek geri itebilirsiniz.

  • erty_ksk  (03.09.20 14:37:00) 
fotoğraf ya da link at bakalım.

sen normal içi boş şnorkelle dalarsan su girecektir tabi. şamandıralı tipse su girmemesi lazım.
  • hem şişko hem deli  (03.09.20 14:41:42) 
"suya batsa bile hava girmemesi gerekmiyor mu?"

Evet suya batsa hava giremez.

Kafanızı suyun altında yere paralel tutmanız gerekiyor. Hafif kafayı yukarı doğru eğerseniz şnorkel suya yaklaşacak su girme olasılığı artacaktır.

tidetrek.com

şnorkelinizin modeli de önemli, ilk baştaki gibi girişinde hiç bir koruma yoksa su girme olasılığı artıyor. ortada ki gibiyse daha az su gelecektir.
  • fezagezgini_4  (03.09.20 14:41:57) 
galiba benimki yarı kuru denen model. tidetrek.com

ikide bir ağzım tuz olacaksa hiç konforlu değilmiş.
  • vizivozo  (03.09.20 14:53:36 ~ 15:07:55) 
en 'ıslak' tiplerde bile düzgün kullanıldığı sürece su girişi rahatsız etmeyecek kadar azdır. attığınız kulaca ve başınızı nasıl hareket ettirdiğinize dikkat edin.


  • co2s2  (03.09.20 14:55:55) 
decathlonda satılan kafaya takılan yüzme maskelerinden al onlar su almıyor sanırım.

www.youtube.com


bunların bedenleri var sanırım, ona göre dikkat ederek al alırsan.
  • hem şişko hem deli  (03.09.20 15:48:53 ~ 15:49:34) 
su girsin, bir üflersiniz boşalır.


  • burfak  (04.09.20 13:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.