[]

Mac için kamera ve mikrofon

Mac için kamere ve mikrofon almak isteyen bir tanıdığım var. Toplam bütçesi 1500 lira ikisi için. Belki ileride küçük youtube programları da yapmak istiyor. Ama öncesinde skype gibi uygulamalarda kalitenin artması için kullanacak. Önerilerinizi alma şansım var mıdır?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim


 
bi araştırayım yazarım birazdan.

ilk olarak bu webcamların fiyatlarının 3 e 4 e bazılarının 10a katlanmasının sebebini açıklıyayım.

bu pandemi sebebiyle eğitimler uzaktan yapılmaya başlandığında, 50 lira bile tutmayan kameralar yaklaşık 450 500 liralara fırladı. düşün yani 12 13 sene rafta beklemiş thrust, frisby gibi adi kameralar bile. çünkü öğretmenler, öğrenciler, psikologlar, hatta doktorlar , diğer evden çalışanlar aşırı bir kamera talebine girdi.

bu yüzden muhteşem bir kazık yeme potansiyeliniz var.

burada en iyi kameralar listelenmiş, bütçenize göre türkiyede ancak hd logictech kamera denk geliyor.

clicklikethis.com

uyumluluk açısından logitech de sıkıntı olacağını sanmam ama yine de sistem özelliklerine bakarsınız.

benim tavsiyem bu bütçeyle yurtdışındaki arkadaş vb yakınlarınız varsa onlardan talep etmeniz her halukarda ucuza gelecektir.

ayrıca buradaki arkadaşlar yardımcı olur diye umarak, gopro gibi kameralar belki web cam maksatlı kolayca kullanılabiliniyordur,
  • hem şişko hem deli  (03.09.20 14:17:08 ~ 14:24:58) 
webcamlarda miktoron var kalitesi de iyi ama iyice profesyonel sisteme geçip, youtuber stüdyosu gibi yapacaksanız hem masraflı olur hem de kullanım açısından teknik bilgi gerekir.

ama illa muazzam ses kalitesi istiyorsanız arayacağınız şey usb broadcast mikrofon olsun.

bunlarda usbden takarsın, üstünde gain bölümü vardır(ses açıp kapatma) onu kabaca peak vermeyecek, distortion yapmayacak şekilde ayarlarsın biter gider. kaldı ki core audio driveri varsa bilgisayarda compressor, limiter bile ekleyebilirsin.

tabi bu mikrofon olayı fantastik derecede güzel sound almayı istemekle alakalı, sadece miktoronla da bitmez akustik düzenleme bile önem kazanır.

uygun sıradan bir cep telefonu kulaklı mikrofonu bile oldukça güzel iş görüyor günümüzde.(sony 2010 model telefonun kulaklığını takıyorum macbook pro ya, yeni model bi kulaklık daha var sony için o olmuyor mesela, zaten bu kulaklıklar da 2 tip oluyor sanırım. jackleri herşeyi aynı üstündeki düğmeler falan bi fark yaratıyor. almanıza bile gerek yok, eski kulaklıkları denersiniz mutlaka birisi çalışacaktır.)
  • hem şişko hem deli  (03.09.20 14:35:07 ~ 14:39:03) 
Skype için yeterli kalitedeki bir kamera youtube'dan yayın için yetersiz kalabilir. o yüzden çıtayı direkt youtube seviyesine çıkarmak lazım bence.

vlog için kullanılabilecek çokça iyi alternatif var ama bunlar aynı zamanda webcam gibi skype'ta da çalışır mı şüpheliyim. muhtemelen bu kamera ve mikrofon için 1500 tl bütçe yetmeyecektir.

ama örneğin logitech'in brio webcam'i gayet iyi görünüyor testlerde. dahili mikrofonu da iyi iş yapıyor. bu kamera hem webcam olarak hem de youtube'da güzel sonuç verebilir. fiyatı yurtdışında 200 dolar ama maalesef burda 2.700 lira civarında.
  • orient blue  (03.09.20 14:37:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.