[]

Taşınma, kiralık kasa olayları

Memleketten farklı bir iç anadolu şehrine taşınacağız.


Soru 1 Kiralık kasayı arkada bırakmak makul olur mu? Yılda bir iki defa memlekete geliriz.


Devlet bankasında bu arada.


Soru 2 Kiralık kasa ile banka hesabı kıyaslayınca hangisi daha güvenli olur

 
Kiralık kasa bina yanmadığı, depremde yıkılmadığı sürece bence en güvenlisi.


  • kumulatifvergimatrahi  (03.09.20 11:09:52) 
imar bankası batıp da kızılay'daki şubesinin kapısına kilit vurulduğunda, kiralık kasasında kalan ziynetlerimizi alabilmek için kırk takla atmıştık.

akbank beşevler şubesi'nin kiralık kasasına koyduğumuz ziynetlerimizi, şube kapanınca tandoğan şubesine taşıdılar. demek ki öyle içindekilerle birlikte kaldırılıp kamyona yüklenen bir şey.

yani güvenli müvenli de, o kadar da şeyapmayın.
  • kibritsuyu  (03.09.20 11:17:49) 
Evet güvenli ama garanti değil. Sigorta yaptırabilirsiniz ama içindekileri beyan etmeniz gerekiyor.


  • ykyt  (03.09.20 11:24:18) 
cevap 1: bankalardaki kişisel kasalar soyulamaz değildir.. geçmişte seyrek de olsa örnekleri var.. fakat dünya üzerinde kıymetli şeylerinizi saklayabileceğiniz en güvenli nokta bir devlet bankasının müşteri kasasıdır..

cevap 2: banka hesabı ile kiralık kasa elma ile armut gibi farklı şeyler.. evet ikisi de meyve ama farklı işte.. eğer saklayacağınız şey para ise her iki seçeneği de (kasa+hesap) kullanabilirsiniz, kaydı olur falan.. ama ziynet eşyası gibi kayda girmeyen menkul bir nesne (altın, gümüş, değerli taş, değerli evrak veya sizin için kıymetli herhangi bir şey vs) saklayacaksanız bunu banka hesabına koyamazsınız..
  • sahlanankoc  (03.09.20 11:26:36) 
Kiralık kasalar o kadar da büyük sayılmaz bu arada. Olsa olsa ortalama bir ayakkabı kutusu kadar (teşbihte hata olmaz).


  • pass  (03.09.20 12:04:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.