[]

Hybrid araç tercih etmen mantıklı mı?

Merhaba dostlar,

Yakın zamanda Toyota Corolla alma planımız var, aracın 2 seçeneği mevcut birisi normal sedan diğeri Hybrid motor seçeneklisi, arada fiyat farkı var ama ne kadar mantıklı olduğunu merak ediyorum. Normal benzinli motor yerine hybrid modelini tercih etmek mantıklı mı sizce?

Saygılar.

 
şehiriçinde faydalı, şehirdışında 1.8 benzinli motor kadar yakıyormuş. normali 1.6, hibrit 1.8 motorluydu galiba. eğer mtv teşviği yoksa hibrit olanın mtvsi daha yüksek olacaktır.


  • sutlu nescafe  (03.09.20 09:23:38) 
yaptığınız yola göre değişir. mantıklı olması açısından hibrit ve hibrit olmayan dream donanımlı otomatik versiyonlara bakalım; hibrit olan 224.600 TL, diğeri 185.000 TL.

benzinlinin fabrika verisi ortalama tüketimi 5,8 litre, hibritin 3,8 litre. hibrit olan 100 kilometrede bugünün fiyatlarıyla 13,5 TL daha avantajlı. yılda 20.000 km yaptığınızı varsayalım. yakıt fiyatlarının da sabit kaldığını düşünürsek hibrit olan yılda 2.700 TL yakıt tasarrufu sağlar. dolayısıyla satın alırken fazladan ödediğiniz 39.600 TL'yi amorti etmeniz 14 yıl falan sürer. mtv'yi hesaba katmadım henüz.

özet; amaç tasarrufsa hibrit almak bence mantıksız. yılda 20bin değil 100bin km yapıyorsanız iş değişir tabii.
  • orient blue  (03.09.20 10:22:13) 
Hem daha fazla para vereceksin hem de iki katı mtv vereceksin. Bir elektrikli otomobil hibrit fanı olarak türkiye'de toyota hibrit almak mantıklı değil. İkinci el düşünürsen hyundai ioniq bakabilirsin.


  • kumulatifvergimatrahi  (03.09.20 11:12:07) 
Tüm cevap verenlere teşekkürler, hybrid seçeneğini tamamen kafamızdan sildik, Şu duyuru olmasa ne yapardık ;)


  • solo  (03.09.20 11:33:51) 
hibrit işi boş iş. tamamen elektrikli almak lazım o da çok uçuk fiyatlarda ve seçenek çok az.


  • xrated  (03.09.20 11:56:34) 
gerçi kararınızı vermişsiniz ama kullanıcısı olarak cevaplayayım.

ikinci el olarak aldım. sarı sitede aynı model (2019), aynı paket (dream otomatik), 1.6 benzinli olanlarının da fiyat farkı çok olmadığı için hybrid tercih ettim.

liste fiyatları üzerinden yapılan hesaplama doğru. daha doğrusu, olaya sadece yakıt tüketimi açısından baktığınızda doğru.

fakat benzinli dream ile hybrid dream, ikisinin de adı dream olmasına rağmen donanım olarak bir miktar farklı. yani ikisinin de donanımı aynı diye düşünmeyin.

farklardan biri şanzıman. 1.6 benzinli multidrive s kullanıyor, hybrid e-cvt kullanıyor. anladığım bir konu değil, birbirine göre ne gibi avantajı, dezavantajı var bilmiyorum. bu farkı da gözardı edebilirsiniz, ama siz yine de araştırın.

asıl önemli fark donanımda. hybrid dream'de adaptif hız sabitleyici, şerit takip sistemi, yaya algılama sistemi, anahtarsız çalıştırma, kablosuz şarj ünitesi gibi donanım özellikleri varken, benzinlide bunlar yok. aradaki fiyat farkını hesaplarken bunları da hesaba katabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (03.09.20 13:10:57 ~ 13:16:09) 
@kibritsuyu, cevap için teşekkürler ancak sanırım yanlış bir bilgi var o bahsettiğiniz tüm özellikler benzinli versiyonda da var corolla flame x pack içinde bu özelliklerin tamamı geliyor.


  • solo  (04.09.20 09:07:14) 
Benzinli DREAM ile hybrid DREAM'i karşılaştırdım. Yukarıdaki arkadaş da yakıt hesabını ve araç fiyatlarını hesaplarken DREAM paketlerini karşılaştırmış.

Flame x-pack'te tabii ki geliyor.

www.toyota.com.tr

imgur.com
  • kibritsuyu  (04.09.20 09:52:24 ~ 11:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.