[]

avukat tacir olabilir mi?

merhaba hukuk severler?

bir avukat bizimle ortak bir danışmanlık işine girdi (sözleşmede 3 kişi taraf olduk ve bir de karşı taraf). konu mevzuatla ilgili bir danışmanlık-şirket kurulurken destek verdi- ancak avukatlık kanunu kapsamında bir hukuki görüş verme veya temsil değil

şimdi biz diğer ortaklar burada taciriz avukat ta tacir sayılır mı? görüşmelerde sözlü olarak avukat title kullandı ama hiçbir yazıya imza atmadı.

bu neden önemli diyecek olursak karşı tarafa alacağımız için dava açacağız, tacir değilse o farklı bir yerde açılması gerekiyor.

 
Avukatlık Kanunu
Avukatlıkla birleşemiyen işler:
Madde 11 – Aylık, ücret, gündelik veya kesenek gibi ödemeler karşılığında görülen
hiçbir hizmet ve görev, sigorta prodüktörlüğü, tacirlik ve esnaflık veya meslekin onuru ile bağdaşması mümkün olmıyan her türlü iş avukatlıkla birleşemez.
  • trajikomix  (02.09.20 20:45:43) 
avukat arkadaşınız bilmiyor diyorsunuz ama yukarıda bile 2 farklı görüş geldi. bence konu tartışmalı.

@de jure; tek taraf tacir diyerek direk ticaret mahkemesi diyemeyiz. ticaret mahkemesinde açılması için iki tarafın da tacir olması gerekir.+ ttk 4. madde uymak gerekir.
  • yeahbutso  (02.09.20 22:16:34 ~ 22:19:35) 
bahsettiğim şey tek tarafın tacir olması değil.
hem karşı tarafın tacir olması hem de yapılan işin ticari bir iş olması.
yapılan iş taraflardan biri için ticari iş niteliğinde ise diğeri için de ticari iş sayılır.
sözleşmeyi görmeden kesin konuşmak tabi ki mümkün değil ama anlattıklarınıza göre bu dava ticaret mahkemesinde açılmalı, avukatın tacir olup olmaması değil burda önemli olan. ve zaten avukat tacir olamaz.

yukarda iki farklı görüş var demişsiniz, 2 görüş yok. trajikomix; avukat tacir olamaz demiş ve ben de hayır olabilir demedim.

bu arada davadan önce karşı tarafa ihtarname gönderdiniz mi, yani sözleşmeyi feshettiniz mi ve bundan karşı tarafın haberi var mı?
  • de jure  (03.09.20 00:41:43 ~ 00:46:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.