[]

Whipping cream nedir? Marketten aldığımız krema nedir?

Mutfak guruları,

Ben whipping cream'i whipped cream/krem şanti gibi bir şey zannederken Youtube'daki tatlı tariflerinde öyle olmadığını gördüm. Mesela şurada adamın kullandığı şey bizim marketlerde satılan kremaya benziyor: youtu.be

Heavy cream var, sour cream var, bir de whipping cream çıktı başıma. Benim marketten aldığım 200 ml'lik düz krema bunlardan hangisine tekabül etmektedir? Ben bu çikolatayı Türk usulü kremayla yapsam olacak mı?

 
whipping cream mikserle cirptigin zaman krem santi oluyor, heavy cream ise bizdeki 200 ml pinar marka kremananin aynisi. Sour cream, eksi krema. tatlilarda degil daha cok yemeklerde kullanilan bir tur.


  • oscar  (02.09.20 16:43:42) 
whipping cream dedikleri çırpmalık krema oluyor. yani çırpınca koyulaşıp kıvam alan krema.

heavy cream da yağ oranı %35'ten fazla olan krema.

aslında bunlar aynı şey. bizim memlekette çeşit çeşit ayırmamışlar. üstünü oku. yağ oranı azsa whipping cream, yağ oranı fazlaysa heavy cream.

ülker içim %35 yağ içeriyor. pınar, sek, tikveşli falan düşük. heavy lazımsa içim al.

sour cream bambaşka bir şey. çok lazımsa süzme yoğurt ikame ediyor.
  • kibritsuyu  (02.09.20 16:52:29) 
whipping/whipped cream turkiye'de karsiligi ile krem-santi.
yine turkiye'de satilan karton kutu kremalar 'single-double' arasi.

ben yurtdisindayim, yemege koyacagim zaten single cream, tatli yapacagim zaman double ya da heavy cream aliyorum. yani ne kadar thick istiyorsan o kadar yag oranini alacaksin.

sour cream icin yogurt & biraz limon ile yaparbilirsin.

pastaci kremasi da custard diye geciyor.

hepsinin lordu ise 'creme fraiche'.
  • try again fail again fail better  (02.09.20 18:08:45 ~ 18:11:17) 
Kanada'dan bildiriyorum, "Cream" diye satilan hemen her sey, sut cesidi, yag orani fazla sadece. Sour cream daha yogurdumsu bir urun.

Yag oranina gore:
%5 half&half
%10 table cream
%35 whipping cream
  • fortisvita  (02.09.20 23:31:04) 
Herkese çok teşekkürler, aydınlandım :) Buradaki markette %32 yağ oranlı Tikveşli krema buldum, sayenizde onunla çikolataları yaptım. Artık mutfakta sırtım yere gelmez.


  • wish i could find a way to disappear  (03.09.20 14:24:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.