[]

AÖF Uluslararası İlişkiler

Tıp fakültesinden mezun olduktan 1.5 ay sonra, öğrenci olmamaya dayanamadım ve hep içimde yara olan bölüm olan Uluslararası İlişkiler ile aöf macerasına başladım.

Aslında okumak istediğim çok bölüm var ve hayalim yıllarca aralıksız aöfte bölüm bitirmek ama dediğim gibi ilk olarak en çok istediğim ve hala arada seçmediğim için pişman olduğum Uİ ile giriş yaptım bu sürece.

Burda okuyan eden varsa sınav zorluğu, eğitimi vs nasıldır? İşe yarar bilgiler öğrenebilir miyiz derslere ilgiyle çalışsak?

Ayrıca ileride ilaç firmalarında çalışmak düşündüğüm kariyer yollarından biri. Uİ o açıdan faydalı olur mu acaba diye de düşünmüyor değilim. Tabi işletme belki daha faydalı olurdu ama bilemiyorum.

 
AÖF uluslararası ilişkiler okuyan birkaç arkadaşım var. İlgisi olmayana zor ilgililere kolay bölüm denilebilir.

Bu arada ben örgün uluslararası ilişkiler mezunuyum, ilaç sektörü ne alaka abi? İlaçla alakalı işimiz yok bizim. Ders programlarına bakın bir isterseniz. Dersler uluslararası ilişkiler teorileri, dış politika analizi, Türk dış politikası, siyasi tarih, uluslararası örgütler, Ortadoğu/Balkanlar/Kafkas politikaları falan.

İlaç sanayii ile ilgili pazarlama, marketing vs düşünüyorsanız işletme, uluslararası ticaret, pazarlama falan düşünebilirsiniz.

Örgün mezunlar iş bulamıyor uluslararası ilişkilerde, AÖF daha çok keyfine okunuyor bu bölüm için.
  • Hallegadola  (01.09.20 23:16:33) 
Ders programına bakarak fikir yürütebilirsiniz. Muhtemelen dış politika analizi, uluslararası ilişkiler teorileri, siyaset bilimi, siyasi tarih vs gibi dersler olacak. İlginizi çekiyorsa size bir şeyler kattığı için mutlu olursunuz. Onun dışında kariyer açısından ne getirir bilmiyorum. Zaten tıp mezunusunuz. Kim bakar AÖF'de ne okuduğunuza?


  • havadakarada  (01.09.20 23:17:40) 
Yani zaten tıp mezunu olduğum için ilaç sektöründe iyi mevkilerde çalışabiliyorum. Sadece beni diğer doktorların önüne geçiren bir skill olur mu diye merak etmiştim. Benim konuştuğum bi bölge müdürü (doktordu o da) işletme okumuş ama dediğim gibi uluslararası ilişkiler sevdiğim ve ilgi duyduğum da bi konu olduğu için onunla başlamak istedim. Belki bi tık işime yarar diye düşündüm yoksa içeriğini az çok biliyorum :D


  • nundu  (02.09.20 02:29:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.