[]

1+1 evde gürültü sorusu

1+1 eve gürültü üst kattan mı çok gelir yoksa alt kattan mı ? Kıyaslama yapılabilir mi ?




 
Şimdiye kadar 4 farklı 1+1de yaşadım. Hepsinde de en çok gürültü yanlardan geliyordu.

Alt ile üst arasında ise aynı miktarda seste durumu bilmiyorum ama mantıken insanlar sürekli tabanla temasta olduğu için yukarıdan aşağıya daha çok ses gider gibi.
  • armagan abanuz  (01.09.20 20:22:42) 
Tabanla alakası olmayan seslerle alakalı olarak mesela insan sesleri konusunda durum ne olur sizce ? Alt ve üst bakımından


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (01.09.20 20:36:33) 
alt ve ust yapisi itibariyle yanlarda daha fazla sesi izole eder. bu da demek oluyor ki gurultu daha cok yanlardan gelir.


  • turbo sadık  (01.09.20 21:02:02) 
Ses geçirmeyen 1+1 diye bir şey yok galiba mecbur çekicez:)


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (01.09.20 21:15:19) 
bina yeni ise, yalıtımı sorgulayabilirsiniz.

şimdilerde dikkat ediyorlar. ancak alt-üst katlarda varken, yan duvarlarda bunu pek düşünmüyorlar.
kendi evimde bile pahalı diye yan duvarlara ses yalıtımı yapmamış, evi satmıştım...
duvara asmak için halı bile aradım.

mecbur çekicez diyorsan, böyle seçeneklere de bak.
vitrin, dolap gibi büyük nesneleri ses kesici olarak kullanmayı dene.
ben hala duvar halısı taraftarıyım da, eski tip geyikli, aslanlı değil, bildiğin halıyı as duvara.
zaten moda.
  • janderzel zartanyan  (01.09.20 21:32:32) 
yandan gelir :(


  • westblack  (01.09.20 23:46:07) 
ya bu izolasyon için çok başlık açılıyor. bu o kadar dert değil arkadaşlar. m^3 70 lira olan taşyünleri var yoğunluğu en az olan 5 cm'lık alın m^3'ü de 5 küsür m'^2 yer kaplıyor. yan dairenin duvarını kaplayın üstüne kalekim file boya fıstık gibi olur. daha da güzel olsun derseniz. gene aynı işlemleri yapın ancak taşyünü ve kaleki sonrası alçıpan çekin 3 metrekaresi 18 lira mı ne. sonra karışık saten zımpara boya. fıstık gibi olur sesi de keser. sıkmayın canınızı.

size bir şey daha diyeyim. çok önemli bir bilgi. alçı sesi çok iletiyor sesi kesen kara ve kaba sıvadır. buradan da meslektaşlarıma jest yapam.
  • turbo sadık  (02.09.20 08:07:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.