[]

paslanan duş rafı

2 ay önce koçtaş'tan şu duş rafını aldım: www.koctas.com.tr

hemen paslanmaya başladı, pas akıyor resmen. şampuan kutularının altı pas oldu.

neden böyle? sorun üründe mi? paslanmaması için bir yöntem var mı yoksa ürünü iade edip başka bir raf mı alayım?

 
olmaması lazım. 2 yıldır kullanıyoruz koçtaştan farklı bir modeli tık demedi. ürün kusuru sanırım. götürüp sorun. iade alabilirler ya da değişim yaparlar.


  • erty_ksk  (01.09.20 17:32:50) 
Bİr kaç seneden önce paslanmaması lazım, kaplama problemi vardır. Söküp faturayla birlikte götürün, mutlaka yardımcı olurlar.


  • John Bloor  (01.09.20 17:35:50) 
eğer aşındırıcı bir nesne kullanarak (bulaşık teli gibi) veya dış yüzeyindeki kaplamaya zarar verecek başka bir şekilde temizlediyseniz bu sebeple paslanma olabilir.. normalde dışındaki kaplama en az iki-üç sene paslanma olmadan kullanabilmenize olanak verir.. ama o kaplama bir şekilde zedelenirse altındaki esas demir parçalar korozyona karşı çok dayanıksızdır.. devamlı da su yiyince pas her yerini sarar..

eğer kaplamaya anlattığım şekilde zarar vermediğinizden eminseniz götürüp değiştirin.. iki ayda paslanacak şey değil bunlar çünkü..
  • sahlanankoc  (01.09.20 17:43:34) 
Bunlar 20 lirayken ben de almıştım geçen sene. Bir iki ay sonra paslanmıştı. Kullanılmaz hâle gelince atacağız, o güne kadar devam. Başka başka vukuatı sebebiyle de Koçtaş’ın bende 1 milyoncu kadar itibarı yok.


  • le jeune turc  (01.09.20 17:55:25) 
bu ucuz olanlar maalesef çok çabuk bozulup paslanmaya müsait oluyor galiba.

çelik (ya da krom diye de geçiyor olabilir) olanlar var çok pahalı, onların pahalı olmasının bir sebebi var, onların başına bu dediğiniz şey gelmiyor. epey yıllar hiçbir şey olmuyor çelik olanlara.

kısaca ucuz etin yahnisi durumu var bu gibi ürünlerde, ona göre değerlendirin ürünü diyebilirim.
  • nimberjack  (01.09.20 21:06:42) 
@sahlanankoc: herhangi bir şekilde temizlemedik açıkçası.

@nimberjack: ama yani "hemen paslanıyor ama ucuz ürün isteyenler alsın" diye bir pazarlama stratejisi olamaz ki. ürün paslanıyorsa üretilmemesi lazım yani.
  • ahm1  (01.09.20 21:07:09 ~ 21:09:48) 
bence de haklısınız ama o mantıkla bir sürü şeyin üretilmemesi ya da satılmaması gerekiyor :) yani serbest piyasa, her şeyin daha çürüğü dandiği mutlaka satılıyor işte naparsınız. sonuçta mesela bir kulaklığın bile 10 liraya satılanı var, 2000 liraya satılanı var, ve o 10 lira olan gerçekten iki ayda bozulabiliyor. onun gibi bişey bu da bence.


  • nimberjack  (01.09.20 21:42:30) 
@nimberjack: hayır yani sokakta satılan bir ürün değil ki bu. cookie&lewis, güzel de bir markaya benziyor aslında. 1 ayda paslanan ürün yapıyor olmaları saçma geldi bana. yoksa tabii ki binbir türlü dandik ürünler var. çocukken marketten aldığımız uhunun yarısından hava çıkardı :)


  • ahm1  (01.09.20 21:45:08 ~ 21:45:50) 
isimden güzel bir markaya benzetmişsiniz sanırım sadece. google'ladım, kendi sitesi bile yok örneğin, ingiliz bir üretici şirketin aşırı aşırı budget olarak tanımlanan yani düşük gelirli gruba hitap eden bir ürün grubuymuş.

sokakta satılması şart değil, bu tür yerlerde her keseye hitap edilmeye çalışılır, ama fiyat maalesef çoğu zaman performansta çok etkilidir. tabii ki fiyat performans ürünleri de oluyor bir sürü ama bazı şeylerde kaçınılmaz bir durum.

koçtaştan geçenlerde duş başlığı aldım örneğin, 20 liraya satılanı da vardı ama gittim gröhe aldım 100 lira verip. çünkü biliyorum ki o 20 liralık olan ilk düşmede kırılabilir, sağı solu patlayabilir, malzeme kalitesi farklıdır sonuçta.

piyasa böyle bir şey biraz da maalesef. yoksa ideal dünyada bence siz haklısınız. böyle ürünlerin üretilip satılmaması gerekiyor.
  • nimberjack  (01.09.20 21:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.